Kuohuviinivinkit

kuohuviinivinkit

Kokosimme yhteen kuohuviinivinkit, jotka sinunkin pitää tietää!

Montako lasillista yhdestä kuoharipullosta tulee? Entä millainen purtava tai mikä juusto Gancia Asti kuohuviinin kanssa sopii yhteen? Tiedätkö kuinka saat kuohuviinipullon kylmäksi 15 minuutissa? Entä miten avaat kuoharipullon oikeaoppisesti?

Lisää kuohuviinivinkkejä löydät Viinikoulu artikkelistamme: "Lusikko pulloon?! Kaikki mitä olet halunnut tietää kuohuviineistä"

1. Kuinka monta lasillista tulee yhdestä kuohuviinipullosta?

Kuinka monta lasillista tulee pullosta

Usein juhlia järjestäessä ja viiniä ostaessa alkaa pohtimaan, kuinka monta lasillista yhdestä viinipullosta tuleekaan. Riittääkö pullo vai kannattaisiko ostaa useampi? Tavallisesta 0,75 l pullosta riittää huoletta 6 juhlavieraalle juotavaa.

Muista kuitenkin varmistaa riittävyys, sillä hyvää viiniä tulee usein nautittua enemmän kuin lasillinen 😉

2. Mikä purtava sopii yhteen Gancia Asti kuohuviinin kanssa?

Gancia Asti ja sinihomejuusto

Gancia Astin hienostunut aromikkuus ja raikas hedelmäisyys on omiaan etenkin joulun alla piparkakkujen ja sinihomejuustojen kera!

3. Mikä juusto sopii nautittavaksi Gancia Asti kuohuviinin kanssa?

Gancia Asti ja parmesan

Hurmaavan aromikkaan Gancia Asti kuohuviinin kanssa kannattaa tarjoilla parmesaania (sekä yllä mainittua sinihomejuustoa pipareiden kera). Mikä silmiäpyöräyttävän erinomainen yhdistelmä!

4. Miten saat kuohuviinin kylmäksi 15 minuutissa?

Kuohuviini kylmäksi 15 minuutissa

Unohtuiko pistää kuohari ajoissa kylmään? Jääkaapissa kuohuviinin kylmentäminen kestää noin 3-4 tuntia, jos sinulla ei liikene aikaa, ota haltuun nämä vinkit nopeaan kuohuviinin kylmentämiseen:

  1. Jää-vesi-suola-astiassa. Täytä astia jäillä kuohuviinipullon kaulaan asti. Lisää sen verran vettä, että jäät kelluvat. Laita mukaan reilusti karkeakiteistä suolaa. Pyöräytä pulloa seoksessa varovasti muutaman minuutin välein.
  2. Juoksevan veden alla. Kääntele pulloa varovasti välillä niin, että vesi osuu joka puolelle pulloa.
  3. Pakastimessa. Jos haluat nopeuttaa jäähtymistä entisestään, voit myös kääriä pullon ympärille märän keittiöpyyhkeen ennen pakkaseen laittoa. Jätä pullo pakastimeen korkeintaan viideksitoista minuutiksi – jäätyessään kuohuviinipullo räjähtää lasinsiruiseksi jääsohjoksi.

Kuohuviini tarjotaan jääkaappikylmänä, 5–8-asteisena. Mitä makeampi viini on, sitä kylmempänä se tulee tarjoilla. Lue lisää kuohuviinin kylmentämisestä täältä!

5. Miten kuohuviinipullo avataan oikeaoppisesti?

Kuinka kuohuviinipullo avataan

Yleensä sillä ei oikeasti ole väliä, miten sen pullon avaa, mutta juhlallisempia tilaisuuksia varten on hyvä osata myös se “oikea” tapa.

Kuohuviinipulloa avattaessa älä käännä korkkia vaan ota tukeva ote pullon pohjasta ja käännä pulloa (äläkä korkkia). Pullo saa olla kädessäsi noin 45 asteen kulmassa. Käännä pulloa hitaasti mutta varmasti pitäen korkista myös tukevasti kiinni. Vältä suurta poksahdusta, sillä tällöin voi kuohuvasta kadota liikaa kuplia!

Suositukset

Gancia Asti

Gancia Asti

Hurmaavan aromikas, hienostunut ja raikkaan hedelmäinen Gancia Asti loppuvuoden juhliin!

Suomen suosituin italialainen kuohuviini Gancia, on paikallaan, kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös jälkiruokien kumppaniksi!

Italia 13,64€