Viinilehden raadin parhaimmistoa: Kuohuvat

hyvä kuohuviini

Nappaa mukaasi alta hyvä kuohuviini illanviettoon!

Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita kuohuvia tulee tässä! Listassa viiden tähden viinit, hinta-laatusuhteeltaan LÖYTÖ viinit sekä sydämiä (=luonteikas viini) keränneitä kuohuvia. 

Viinilehden raadin, eli Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon, tehtävänä on arvioida Alkon olemassa olevaa viinivalikoimaa sekä sen uusia tulokkaita. Arvioinnissa he pisteyttävät viinit hinta-laatusuhteen mukaan sekä antavat tähtiä yhdestä viiteen. Tämän lisäksi viini voi ansaita myös sydämen ❤️=Luonteikas viini -arvion.

Hinta-laatusuhteen he arvioivat seuraavalla pisteytyksellä:

-2: Ryöstö

-1: Kallis

0: Laatu vastaa hintaa

1: Edullinen ostos

2: LÖYTÖ viinit

Kurkkaa myös lista parhaimpia pisteitä saaneista syksyisistä punkuista!

Tommasi Pinot Grigio valittiin Vuoden Hanaviiniksi 2020, tutustu LÖYTÖ arvion saaneeseen valkkariin täältä!

Suositukset

Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio: “Hersyvän eloisa tuoksu tuo mieleen vadelman, mansikan ja kypsän punaherukan. Viinissä on myös kainoa omenaisuutta ja persikkaa. Maku on kuiva ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi erotettavissa hentoa rusinaisuutta, kukkaisuutta ja reilua sitruksisuutta. Vienot kuplat korostavat tuoretta marjaisuutta ja ryhtiä tuovaa hapokkuutta. Kokonaisuus jättää raikkaan jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Eväsretkien ilostuttajaksi.”

Ranska 11,99€
Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic 0.375 l

Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic 0.375 l

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

1=Edullinen ostos

Arvio: “Tyylikkään hedelmäinen, hieman paahteinen, persikkainen ja pähkinäinen, makean mausteinen tuoksu. Kuiva maku toistaa tuoksun vivahteet. Maussa on lisäksi keksimäisyyttä, kypsää omenaa ja kermaisuuttakin. Monivivahteisen tyylikästä makua ryhdittää hienostuneet kuplat. Viini jättää pitkään maistuvan, pähkinäisen ja paahteisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Paistetut tai grillatut kala- ja äyriäisruoat.”

Viinistä on saatavilla myös 0,75l pullo (17,98 €/0.75l).

Ranska 11,98€

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio: “Melko avoin, persikkaa, omenaa, sitruksia, kukkaisuutta ja hunajaakin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on lähes kuiva toistaen tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi persikan kiveä, sekä hentoa vahamaisuutta ja petrolia. Hennon makea suutuntuma saa ryhtiä sitruksisesta hapokkuudesta, makeasta mausteisuudesta ja suutuntumaa ryhdittävistä kuplista. Kokonaisuus jättää tasaisen, harmittoman jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Monikäyttöinen ruokakuohuva. Vaikkapa hieman maustetumpienkin kala-, äyriäis- ja kasvisruokien seuraan.”

Saksa
Pierre Olivier Prestige Brut Organic

Pierre Olivier Prestige Brut Organic

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio: “Hedelmäinen, kypsää omenaa, persikkaa, hentoa paahteisuutta ja päärynääkin aromeiltaan muistuttava tuoksu. Maku on kuiva, mutta leveän hedelmäinen. Viinissä on tuoksun lupaamaa omenaa, sekä hentoa kukkaisuutta ja sitruksisuutta. Makea mausteisuus ja sitruksisuus yhdessä kuplien kanssa tuovat makuun ryhtiä. Viini jättää hennon hunajaisen ja kukkaisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Täyteläiset salaatit ja merelliset pastat. Myös runsaat punalihaiset kalaruoat.”

Ranska 12,70€
Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa Conchi Cava Brut Selección

***-tähteä

Laadukas ja hyvin tehty

1=Edullinen ostos

Arvio: “Avoin, kypsän omenainen, päärynää, paahteisuutta ja mausteisuutta huokuva tuoksu. Kuiva maku on sekin paahteinen ja omenainen. Viinissä on jopa hieman makeahkoja vivahteita. Suutuntumaltaan pehmeät kuplat kantavat makua hieman meloniseen jälkivaikutelmaan.”

Ruokasuositus: “Paistetut punalihaiset kalaruoat.”

Espanja 12,98€

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

1=Edullinen ostos

Arvio: “Hedelmäinen, hennon paahteinen, omenaa, persikkaa ja hentoa mausteisuutta tarjoava tuoksu. Kuiva ja miellyttävän tasainen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi hunajamelonia, paahtoleipää ja sitruksisuutta. Pehmeät kuplat tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja viini jättää hennon mausteisen, monivivahteisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Selkeämakuiset vaaleat lihat. Myös punalihainen kala.”

Ranska
G.H. Martel Prestige Brut

G.H. Martel Prestige Brut

**** -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

Arvio: “Tuhti tuoksu on leveä ja runsaan avoin. Siitä voi erotta muun muassa kermaisen toffeen, pähkinän ja savun piirteitä. Kuiva maku on jo kehittynyt ja seuraa aromeiltaan tuoksua. Suutuntuma on melko pehmeä ja hedelmäinen. Greippinen hedelmähapokkuus tuo viiniin ryhtiä ja eloisuutta. Kokonaisuus on monivivahteinen ja hienovaraisesti hiivainen, jättäen pitkään suussa viipyvän, paahteisen jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Juhlan nostattaja.”

Ranska 29,99€
J. Charpentier Millésime 2018

J. Charpentier Millésime 2018

*****-tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio: “Tyylikkään monivivahteinen, kehittynyt ja avoin tuoksu. Siinä on reilusti omenaa, sitruksia, pähkinäisyyttä ja paahteisuutta. Kuiva maku seuraa tarkasti tuoksun vivahteita. Viinissä on lisäksi mineraalisuutta, mausteisuutta, valkoherukkaa ja jopa karviaiseen, sekä passionhedelmään vivahtavia piirteitä. Pikkuruisen tyylikkäät kuplat tukevat sitruksisen hapokkuuden antamaa ryhdikkyyttä ja kokonaisuus jättää kehittyneisyydestään huolimatta eloisan ryhdikkään, hieman suuta supistavan, paahteisen jälkivaikutelman joka nostaa reilusti veden kielelle.”

Ruokasuositus: “Paistetut kalat ja äyriäiset hapokkaiden kastikkeiden kera.”

Ranska 44,90€

***** -tähteä

Tyylikäs huippuviini

❤️=luonteikas viini

1=edullinen ostos

Arvio: “Melko avoin, monivivahteinen, harmoninen ja elegantti tuoksu. Hedelmäisiä vivahteita täydentävät paahteiset, kermaiset ja hennon pähkinäisetkin sävyt. Runsashedelmäinen maku on kuiva ja melko leveä. Maussa on makeaa omenaa, aprikoosiam, mineraalisuutta, yrttisyyttä ja jopa kahviinkin vivahtavia aromeja. Tyylikkäät, pehmeät kuplat tuovat moniulotteiseen makuun eloisuutta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, leveän paahteisen, sitruksisia ja kermaisiakin vivahteita tarjoavan, veden kielelle nostattavan jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Tyylikkäät kala- ja äyriäisruoat paistettuna.”

Ranska