Viinilehden raadin parhaimmistoa: Punaviinit

hyviä punaviinejä

Viiniposti keräsi yhteen hyviä punaviinejä, jotka on palkittu erinomaisin pistein Viinilehden raadissa

Viinilehden raadin, eli Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon, tehtävänä on arvioida Alkon olemassa olevaa viinivalikoimaa sekä sen uusia tulokkaita. Arvioinnissa he pisteyttävät viinit hinta-laatusuhteen mukaan sekä antavat tähtiä yhdestä viiteen. Tämän lisäksi viini voi ansaita myös sydämen ❤️ (Luonteikas viini -arvion).

Hinta-laatusuhteen he arvioivat seuraavalla pisteytyksellä:

-2: Ryöstö

-1: Kallis

0: Laatu vastaa hintaa

1: Edullinen ostos

2: LÖYTÖ viinit

Keräsimme Viinipostiin yhden sivun alle Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita viinejä, joita sinunkin on testattava! Tässä alla lista parhaita pisteitä saaneista punaviineistä.

Suositukset

Altano Organic Red

Altano Organic Red

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ “LÖYTÖ”

Arvio: Hillomaisen makea, tummasävytteinen tuoksu on mehevä ja herkullinen. Siinä on kuivattujen luumujen piirteitä, samoin tyylikästä tammikypsytyksen sävyttämää paahteisuutta. Melko runsas maku on nuorekas, suutuntumaltaan täyteläinen, seuraten aromeiltaan tuoksua. Viini on paahteinen ja lämminhenkinen. Siitä voi erottaa karhunvatukkaa, tummia luumuja sekä tummaa suklaata muistuttavia piirteitä. Kokonaisuus jättää nielua lämmittävän, pitkän ja varsin tyylikkään, monivivahteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Tummat liharuoat

Portugali 16,99€
Chivite Legardeta Single Vineyard Garnacha

Chivite Legardeta Single Vineyard Garnacha

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ “LÖYTÖ”

Arvio: Avoin ja vivahteikas tuoksu. Siinä on kypsiä mustia marjoja, makeaa paahteista mausteisuutta ja kuivattuja hedelmiäkin - myös jännittävällä tavalla mansikkaakin. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi yrttisyyttä ja orastavaa nahkaisuuttakin. Kevyesti suuta kuivattavat tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus kantavat tasaista makua luonteikkaaseen, metsämansikoiden ja vadelmien piirteitä huokuvaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Monikäyttöinen viini tummien liharuokien seuraan.

Espanja 16,99€
Tommasi Crearo

Tommasi Crearo

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐” Edullinen ostos”

Arvio: Intensiivinen, syvä ja monivivahteinen tuoksu. Viinissä on kuivattujen hedelmien lisäksi mustia marjoja, makeaa mausteisuutta ja nahkaisuuttakin. Täyteläinen maku seuraa tarkasti tuoksun lupaamia aromeja. Viinin mehukkaasta suutuntumasta voi lisäksi aistia paahteista mokkaisuutta, karhunvatukkaa ja kypsää tummaa kirsikkaa. Makua ryhdittää kypsän marjaisen hapokkuuden lisäksi pehmeät tanniinit. Viini jättää suunmyötäisen, nahkaisen ja luonteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Tummat lihat ja erityisesti aromikas riista. Myös kovat, suolaiset juustot.

Italia 21,99€
Wasem Burgberg Spätburgunder

Wasem Burgberg Spätburgunder

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐” Edullinen ostos”

Arvio: Erittäin herkullisen marjainen ja avoin tuoksu. Siinä on kypsää kirsikkaa, mansikkaa, makeaa puolukkaa ja tyylikästä paahteista mausteisuutta. Maku on kevyehkö, mutta aromeiltaan syvä ja toistaa tarkasti tuoksun sävyt. Viinissä on lisäksi vadelmaan, hentoon nahkaisuuteen ja punaherukkaan viittaavia aromeja. Kirsikkainen hapokkuus tuo viiniin eloa ja kantaa kokonaisuutta pitkään, veden kielelle nostattavaan jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Selkeämakuiset tummat linturuoat.

Saksa 24,89€
Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐” Edullinen ostos”

Arvio: Muhevan mehevä, hyvin tummasävytteisen marjainen ja mausteinen tuoksu. Siinä on mustaherukkaa, karhunvatukkaa ja lisäksi kuivattuja hedelmiä. Täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun monivivahteisen aromikkuuden. Viinissä on lisäksi paahteista mausteisuutta, nahkaisuutta ja kahvia - myös yrttisiä vivahteita. Pehmeät tanniinit tuovat suutuntumaan tasapainoa ja kokonaisuus jättääkin pitkään maistuvan, vivahteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Yleisviini selkeämakuisten tummien liharuokien ja riistan seuraksi. Myös kovat, suolaiset juustot.

Espanja 18,99€
Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

Tommasi Graticcio Appasionato hanapakkaus

⭐ ⭐ ⭐ ⭐” LÖYTÖ”

Arvio: Avoin, kuivattuja hedelmiä ja makeaa mausteisuutta tarjoava tuoksu. Siinä on lisäksi kypsää kirsikkaisuutta, paahteisuutta - myös orastavaa nahkaisuutta. Maku on täyteläinen ja toistaa tarkasti tuoksun aromit. Alun mehukkaasta ja lähes makeitakin vivahteita tarjoilevasta viinistä voi erottaa myös kukkaisuutta, suklaata, kahvia, makeaa mustikkaa, mansikkaa ja karhunvatukkaakin. Suutuntuma saa eloa kypsästä hapokkuudesta ja kevyesti suuta kuivattavasta tanniinisuudesta. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, ryhdikkään ja vivahteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Yleisviini tummien liharuokien, riistan ja kovien, suolaisten juustojen seuraan.

Italia 39,98€
Poggio al Tufo Rompicollo

Poggio al Tufo Rompicollo

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ “Edullinen ostos”

Arvio: Monivivahteinen, muheva ja hieman kehittynyt tuoksu muistuttaa muun muassa luumua, mustia marjoja ja hentoa paahteista mausteisuutta. Melko täyteläinen maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kuivattuja hedelmiä ja hentoa kahvisuutta. Maun pehmeä suutuntuma saa tasapainoa kypsien tanniinien ja kirsikkaisen hapokkuuden myötä. Viini jättää vivahteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Yleisviini tummien liharuokien ja riistan seuraan. Myös kovat, suolaiset juustot.

Italia 13,59€
La Faula

La Faula

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ “Edullinen ostos”

Arvio: Avoin, luonteeltaan rustiikkinen tuoksu tuo mieleen, kypsän marjaisuuden, mustaherukan, hapankirsikan ja karhunvatukan. Viinissä on lisäksi nahkaisuutta ja orastavaa tallintaustaa. Melko täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Rehellisluonteinen maku tuo lisäksi mieleen yrttisyyden, hennon metsän havuisuuden ja paahteisen mausteisuudenkin. Terhakkaat tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat viiniin särmää. Kokonaisuus jättääkin hieman suuta supistavan, ryhdikkään, mutta hyvin luonteikkaan jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Aromikas suurriista – mielellään mediumkypsänä.

Espanja 16,49€
Pinha Ribeiro Santo Reserva

Pinha Ribeiro Santo Reserva

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ “Edullinen ostos”

Arvio: Tummasävytteinen ja luonteeltaan mehevä tuoksu. Siinä on tummaa kirsikkaa, karhunvatukkaa, mustaherukkaa ja paahteista mausteisuuttakin. Täyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi pippurisuutta ja kahvin vivahteita. Pehmeät tanniinit ja kypsän marjainen hapokkuus antavat makuun eloisuutta. Ne myös kantavat makua pitkään maistuvaan, harmoniseen ja paahteisen mausteiseen jälkivaikutelmaan.

Ruokasuositus: Tummat liharuoat ja riista. Myös kovien, suolaisten juustojen yleisviiniksi.

Portugali 13,99€
Terre del Barolo Biologico Barolo

Terre del Barolo Biologico Barolo

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Arvio: Lämminhenkinen ja kukkainen tuoksu on kypsän marjainen ja punasävytteinen. Siitä voi erottaa kirsikoiden ja punaherukoiden aromeja, samoin yrttisyyttä ja pippurisia mausteita. Roteva maku on sekin lämminhenkinen ja kukkainen. Aromeiltaan maku seuraa tiiviisti tuoksua. Hedelmähapot ja parkkihapot tuovat kokonaisuuteen reipasta ryhtiä ja rakennetta. Viini on jo miellyttävästi kehittynyt ja siinä on nahkaisia ja mausteisia piirteitä. Pitkään suussa viipyvä jälkivaikutelma on monivivahteinen ja rustiikkinen.

Ruokasuositus: Suurriista sekä mausteisemmat ja yrttiset lihapadat.

Italia 33,98€
E. Guigal Crozes-Hermitage Rouge

E. Guigal Crozes-Hermitage Rouge

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Arvio: Tummasävytteinen, maanläheinen tuoksu on muheva ja kypsän paahteinen, muistuttaen yrttejä, tummia mausteita sekä tammikypsytyksen tuomia aromeja. Suuntäyttävä maku on täyteläisen hedelmäinen ja seuraa aromeiltaan tuoksua. Viinissä on varsin reilusti uuteaineita ja se täyttää välittömästi suun. Lempeät parkkihapot puolestaan tuovat kokonaisuuteen ryhtiä ja rakennetta. Viini jättää erittäin pitkän, tyylikkään ja monivivahteisen jälkivaikutelman, joka muistuttaa muun muassa mustapippuria sekä nuotion jättämää savua.

Ruokasuositus: Tuhdit tummat liharuoat sekä suurriista.

Ranska 29,90€
Cloudy Bay Pinot Noir

Cloudy Bay Pinot Noir

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Arvio: Nuorekas, punasävytteinen ja kypsän marjainen tuoksu muistuttaa kirsikoita, vadelmia ja glaseerattuja karpaloita. Siinä on myös hillomaista mausteisuutta sekä vihertävää yrttisyyttä. Keskitäyteläinen maku seuraa aromeiltaan kypsän marjaista ja punasävytteistä tuoksua. Viini on reilun hedelmäinen, ja lempeät hedelmähapot nostavat herkullisesti veden kielelle. Mehukas kokonaisuus on jäntevä ja hedelmäisen tiivis. Viini jättää nielua lämmittävän, erittäin pitkän ja tyylikkään, maukkaan ja mausteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Riistalinnut sekä klassikko, huolella valmistettu kukkoa viinissä.

Uusi-Seelanti 45,39€
Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Arvio: Makean mausteinen ja tummasävytteinen tuoksu muistuttaa kuivattuja hedelmiä, kuten rusinoita, taateleita ja luumuja. Siinä on myös paahteisuutta ja nahkaa muistuttavia piirteitä. Runsas maku seuraa aromeiltaan jouluisia mausteita muistuttavaa tuoksua. Runsas hedelmäisyys sekä korkea alkoholipitoisuus tuovat suutuntumaan täyteläisyyttä ja paksuutta. Lempeät parkkihapot antavat kokonaisuuteen ryhtiä. Viini jättää nielua lämmittävän, paahteisen ja lämminhenkisen, pitkän ja monivivahteisen, mokkaisenkin jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Kovat, kypsät juustot ja pähkinät - myös pohdiskeluun sellaisenaan.

Italia 47,99€
Dal Cero Amarone della Valpolicella

Dal Cero Amarone della Valpolicella

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Arvio: Hyvin intensiivinen, tummasävytteinen tuoksu. Siinä on karhunvatukkaa, mustaherukkaa, mustikkaa – myös kuivattujen hedelmien vivahteita. Näitä sävyjä värittävät vielä kahvinen, paahteinen ja reilun mausteinen aromikkuus. Täyteläinen maku toistaa tarkasti tuoksun lupaamat aromit. Leveästä suutuntumasta erottuu lisäksi kainon nahkaiset ja hapankirsikkaiset vivahteet. Tuntuva tanniinisuus ja reilu hedelmähapokkuus antavat viinille ryhtiä. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan jälkimaun.

Ruokasuositus: Suurriista tiivismakuisten kastikkeiden kera. Lisäksi kovat, suolaiset juustot.

Italia 49,98€
Marques de Vargas Reserva

Marques de Vargas Reserva

⭐ ⭐ ⭐ ⭐ ⭐ 

Arvio: Erittäin tyylikkäästi kehittynyt, kuivattuja hedelmiä, makeita mausteita ja nahkaisuutta aromeiltaan muistuttava tuoksu. Viinissä on lisäksi paahteisuutta ja kukkaisuuttakin muistuttavia vivahteita. Täyteläinen maku on myös elegantisti kehittynyt. Tuoksun aromit toistuvat tarkasti maussa. Alun lähes makeita vivahteita muistuttava maku tuo mieleen myös muun muassa kahvin. Runsasarominen viini saa ryhtiä kypsän kirsikkaisesta hapokkuudesta ja pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää monivivahteisen jälkivaikutelman.

Ruokasuositus: Grillatut tummat lihat ja riista. Myös kypsytetyt, kypsät juustot.

Espanja 27,80€