Viinilehden raadin parhaimmistoa: Jälkiruokaviinit

hyvä jälkiruokaviini

Nappaa tästä hyvä jälkiruokaviini esimerkiksi joulun viettoon!

Viinilehden parhaimpia pisteitä saaneita jälkiruokaviinejä tulee tässä! Listassa viiden tähden jälkiruokaviinit, hinta-laatusuhteeltaan LÖYTÖ viinit sekä sydämiä (=luonteikas viini) keränneitä makeita illallisten päättäjiä. 

Viinilehden raadin, eli Juha Berglundin ja Antti Rinta-Huumon, tehtävänä on arvioida Alkon olemassa olevaa viinivalikoimaa sekä sen uusia tulokkaita. Arvioinnissa he pisteyttävät viinit hinta-laatusuhteen mukaan sekä antavat tähtiä yhdestä viiteen. Tämän lisäksi viini voi ansaita myös sydämen ❤️=Luonteikas viini -arvion.

Hinta-laatusuhteen he arvioivat seuraavalla pisteytyksellä:

-2: Ryöstö

-1: Kallis

0: Laatu vastaa hintaa

1: Edullinen ostos

2: LÖYTÖ viinit

Kurkkaa myös lista parhaimpia pisteitä saaneista syksyisistä punkuista ja lista parhaimpia pisteitä saaneista kuohuvista!

Tommasi Pinot Grigio valittiin Vuoden Hanaviiniksi 2020, tutustu LÖYTÖ arvion saaneeseen valkkariin täältä!

Suositukset

Harvey's Bristol Cream

Harvey's Bristol Cream

⭐⭐⭐⭐⭐ -tähteä

Tyylikäs huippuviini

HINTA-LAATUSUHDE: LÖYTÖ

Arvio: “Erittäin makea tuoksu on täynnä kuivattuja hedelmiä. Siinä on rusinaa, makeita mausteita ja positiivisessa mielessä hiivaisuutta. Makean intensiivinen maku täyttää suun. Suutuntumaltaan viini on voimakkuudestaan huolimatta hyvin pehmeä. Tuoksun aromien lisäksi maussa on tuntuvaa pähkinäisyyttä, suklaata ja kahvia. Eloisa hapokkuus antaa viinille ryhtiä. Jälkivaikutelma on pitkä ja mausteinen.”

Ruokasuositus: “Kuivattuja hedelmiä sisältävien kakkujen ja jälkiruokien kanssa.”

Espanja 20,98€
Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

Feiler-Artinger Beerenauslese 0.375 l

⭐⭐⭐⭐⭐ -tähteä

Tyylikäs huippuviini

HINTA-LAATUSUHDE: LÖYTÖ

Arvio: “Makea ja avoimen hedelmäinen, kuivattua aprikoosia, mandariinia, hunajaa ja makeita mausteita aromeiltaan muistuttava tuoksu. Suuntäyttävän makea maku seuraa tiiviisti tuoksun aromeja. Viini on puhdaspiirteinen ja makeudestaan huolimatta luonteeltaan raikas. Hieman ananakseen ja kukkaisuuteen vivahtavat aromit antavat kokonaisuuteen lisäsävyä. Eloisa hapokkuus tuo tasapainoa ja kannattelee viiniä pitkään suussa viipyvän, tyylikkääseen jälkivaikutelmaan.”

Ruokasuositus: “Herkullinen aterian päättäjä sellaisenaan.”

Itävalta 21,89€
Graham's Late Bottled Vintage Port 2018

Graham's Late Bottled Vintage Port 2018

⭐⭐⭐⭐ -tähteä

Harmoninen, laadultaan erinomainen

❤️= Luonteikas viini

HINTA-LAATUSUHDE: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Hyvin tiivis, mustasävytteisen makea tuoksu. Siinä on lähes hillomaista karhunvatukkaa, mustikkaa ja mustaherukkaa – myös kirsikkaisia vivahteita. Näiden lisäksi viiniä sävyttävät myös makean mausteiset, orastavan nahkaiset ja jopa kukkaiset aromit. Täyteläisen makea maku allekirjoittaa tarkasti tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi suklaata, kuivattua luumua, viikunaa ja taatelia. Makean suunmyötäinen maku ryhdittyy kypsän tanniinisuuden ansiosta. Viini jättää pitkän, hennon kahvisen ja nahkaisenkin jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Suolaiset juustot, täyteläiset suklaajälkiruoat ja sellaisenaan herkutteluun talvi-iltana.”

Portugali 24,99€
Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2010

Smith Woodhouse Late Bottled Vintage Port 2010

⭐⭐⭐⭐⭐ -tähteä

Tyylikäs huippuviini

HINTA-LAATUSUHDE: EDULLINEN OSTOS

Arvio: “Avoin, hieman kehittynyt, makean tummasävytteinen tuoksu. Siinä on hillottujen mustien marjojen lisäksi nahkaisuutta, makeaa mausteisuutta ja leveää paahteisuutta. Makea maku on myös hieman kehittynyt. Viinissä on erotettavissa taatelia, viikunaa ja kahvin, sekä tumman suklaan vivahteita. Runsas maku saa ryhtiä hieman suuta kuivattavasta tanniinisuudesta ja tiiviistä hapokkuudesta. Kokonaisuus jättääkin pitkän, nahkaisen ja paahteisen, makean hapankirsikkaisenkin jälkivaikutelman.”

Ruokasuositus: “Aromikkaat, suolaiset juustot – myös sinihome.”

Portugali 33,70€