Helppo omenagalette

helppo omenagalette
Ainekset

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

1/4 tl suolaa

2 rkl sokeria

150 g voita

1/2 dl jääkylmää vettä

Täyte

3 -4 omenaa

1 dl appelsiini- tai aprikoosimarmeladia

Tarjoiluun

tomusokeria

vaniljajäätelöä

Ihastuttavan Blonditiinan helppo omenagalette valmistuu kätevästi uunipellille!

  1. Sekoita taikinakulhossa vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi sekaan jääkaappikylmä voi. Lisää vesi ja sekoita käsin kiinteäksi taikinaksi. Muotoile taikina palloksi ja laita se jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.
  2. Laita taikinapallo kahden leivinpaperin väliin ja kauli siitä pyöreähkö levy.
  3. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne taikinan päälle. Pehmitä marmeladia 10 sekuntia mikrossa ja lusikoi se omenaviipaleiden päälle lusikalla tai pullasudilla. Käännä piirakalle reunat.
  4. Paista galettea 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kullanruskea.
  5. Anna jäähtyä ja koristele tomusokerilla. Tarjoa Lenz Moser Trockenbeerenauslesen kanssa.

Tutustu Blonditiinan muihin resepteihin hänen herkullisessa Himahella-blogissaan!

Testaa myös Tiinan toista helppoa reseptiä: ranskalainen kirsikkapannari eli kirsikkaclafoutis!

Suositukset

Gancia Asti

Gancia Asti

Makeiden jälkiruokien ehdoton ykköspari on tietenkin Gancia Asti! Makean hedelmäinen, kukkainen ja pehmeä Gancia on ihastuttanut suomalaisia kuplivan ystäviä jo vuosia!

Italia 11,99€