Viini pikaruoalle

viini pikaruoalle

Mikäs viini pikaruoalle kuten hampurilaisille, pizzalle, pitalle tai tacoille sopii?

Kun aurinko hellii ja linnut livertävät ei keittiö aina kutsu! Silloin ovat nopeasti valmistuvat tai valmiina ostettavat ruoat paikallaan. Varsinkin kuumalla ilmalla suola maistuu, ja kebapit, pizzat, hot dogit, burgerit ja pitaleivät tekevät kauppansa.

Mutta mitä palan painikkeeksi?

Kun ruoka on mausteinen tulisi viinin olla vastapainona lempeä: suosi tällöin runsaan hedelmäistä tai hieman jäännössokerista viiniä. Sellaista, joka on yhtä helppoa ja mutkatonta kuin nälkään napattu ruokakin!

Viiniposti suosittelee hankkimaan seuraavia, mainion monikäyttöisiä viinejä valmiiksi kaappiin: näin myös kavereiden piipahtaessa löydät helposti tarjottavaa. Nämä viinit viihtyvät myös piknikillä, sillä toisin kuin valkoviinit, nämä eivät välttämättä kaipaa viilennystä!

Inspiroidu entisestään näillä viineillä ja kurkkaa K-Ruoan sivuilta burgerireseptejä!

Suositukset

Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Plan B! Shiraz läntisestä Australiasta on hempeän hilloinen ja muhkean marjainen tulisen ruoan kaveri! Keskisyvän rubiininpunaisessa punaviinissä tuoksuu hillottu mustikka ja mustaherukka, kuivattu luumu, vanilja sekä tammi. Maultaan se on muhkean marjainen, keskihapokas, keskitanniininen, lämmin ja pyöreä.

Australia 14,98€
Zenato Rosso Veneto

Zenato Rosso Veneto

Oletko kuullut amaronesta, jonka salaisuus on rypäleiden kuivattaminen ennen niiden puristamista ja viiniksi käyttämistä? Myös osa tämän viinin valmistukseen käytetyistä rypäleistä (Cabernet Sauvignon, Corvina Verone ja Merlot) on saanut hieman kurtistua tuodakseen viiniin uhkean hedelmäistä pyöreyttä ja täyteläisyyttä – siitä nimi Parziale Appassimento.

Rubiininpunainen viini tuoksuu kirsikoille, karpaloille ja mustaherukoille sekä makeille mausteille. Viini on kuiva, mutta ripaus jäännössokeria saa sen hapot ja tanniinit pehmenemään suussa. Täyteläinen makumaailma toistaa tuoksun marjaisat aromit ja täydentyy vielä tammen sekä kuivattujen hedelmien aromeilla.  Kokonaisuus on muhkea mutta lempeä ja lämmin – helposti sellaisenaan nautittavissa, mutta oivallinen burgereiden, grillilihojen ja muiden tuhtien mutta mausteisten ruokien kumppanina!

Italia 13,99€

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan ja kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat tyylikkäästi marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita, burgereita sekä muita helpon kesäisiä mutta tuhteja herkkuja.

Argentiina