Viini pikaruoalle

viini hampurilaisen kanssa

Mikäs viini hampurilaisen kanssa tai pizzalle, pitalle ja tacoille?

Kun aurinko hellii ja linnut livertävät ei keittiö aina kutsu! Silloin ovat nopeasti valmistuvat tai valmiina ostettavat ruoat paikallaan. Varsinkin kuumalla ilmalla suola maistuu, ja kebapit, pizzat, hot dogit, burgerit ja pitaleivät tekevät kauppansa.

Mutta mitä palan painikkeeksi?

Kun ruoka on mausteinen tulisi viinin olla vastapainona lempeä: suosi tällöin runsaan hedelmäistä tai hieman jäännössokerista viiniä. Sellaista, joka on yhtä helppoa ja mutkatonta kuin nälkään napattu ruokakin!

Viiniposti suosittelee hankkimaan seuraavia, mainion monikäyttöisiä viinejä valmiiksi kaappiin: näin myös kavereiden piipahtaessa löydät helposti tarjottavaa. Nämä viinit viihtyvät myös piknikillä, sillä toisin kuin valkoviinit, nämä eivät välttämättä kaipaa viilennystä!

Inspiroidu entisestään näillä viineillä ja kurkkaa K-Ruoan sivuilta burgerireseptejä!

Suositukset

Saksalainen puolikuiva ja herttaisen marjainen sekä hennon vaniljainen kevyt punaviini sopii nautittavaksi mukavassa seurassa! Myös mausteinen pikaruoka – ihanaa niin tulisten kanansiipien kuin pitakebapin tai tacojenkin kanssa!

Kevyen punainen viini tuoksuu makean marjaisalle. Karpalo, vadelma, mustikka ja kirsikka sekä ruusu kilpailevat aromikkuudellaan. Suussa puolikuiva ja makean marjainen viini jättää hennon vaniljaisen jälkimaun. Tämä viini ei ylpistele – huoletonta ja iloista meininkiä luvassa!

Saksa
Zenato Rosso Veneto

Zenato Rosso Veneto

Oletko kuullut amaronesta, jonka salaisuus on rypäleiden kuivattaminen ennen niiden puristamista ja viiniksi käyttämistä? Myös osa tämän viinin valmistukseen käytetyistä rypäleistä (Cabernet Sauvignon, Corvina Verone ja Merlot) on saanut hieman kurtistua tuodakseen viiniin uhkean hedelmäistä pyöreyttä ja täyteläisyyttä – siitä nimi Parziale Appassimento.

Rubiininpunainen viini tuoksuu kirsikoille, karpaloille ja mustaherukoille sekä makeille mausteille. Viini on kuiva, mutta ripaus jäännössokeria saa sen hapot ja tanniinit pehmenemään suussa. Täyteläinen makumaailma toistaa tuoksun marjaisat aromit ja täydentyy vielä tammen sekä kuivattujen hedelmien aromeilla.  Kokonaisuus on muhkea mutta lempeä ja lämmin – helposti sellaisenaan nautittavissa, mutta oivallinen burgereiden, grillilihojen ja muiden tuhtien mutta mausteisten ruokien kumppanina!

Italia 13,99€
Tussock Jumper Malbec

Tussock Jumper Malbec

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa!

Argentiinan ylängöllä viiniköynnökset nauttivat runsaasta auringosta, mutta mukavan viileistä öistä. Sopivan ravinneköyhässä hiekkaisessa savimaassa köynnökset tuottavat tiivisaromisia makeita rypäleitä houkutellakseen lintuja. Mikäli poimijat ehtivät kuitenkin ensin, pullotetaan valmis viini vasta kypsyttyään 3kk ajan amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Täyteläisen rubiininpunaisen viinin tuoksu on hilloisen hedelmäinen: uhkean kirsikan ja kypsän luumun ja vadelmien lisäksi siitä voi erottaa mokkakahvia ja minttusuklaata. Suussa kuiva, keskihapokas ja keskitäyteläinen makumaailma täydentyy vielä mustapippurilla, ja lempeät tanniinit kuivattavat tyylikkäästi marjaista jälkimakua. Viini on monipuolinen ruoan kumppani ja täydentää mukavasti vaikkapa, lihatäytteistä pizzaa, grillattuja lihoja ja makkaroita, burgereita sekä muita helpon kesäisiä mutta tuhteja herkkuja.

Lataa Tussoc Jumper AR App ja etiketin eläimet kertovat viineistä laajennetussa todellisuudessa!

Argentiina 13,29€