Viinit tortillojen kanssa

viini tortillojen kanssa

Mikä viini tortillojen kanssa sopii?

Meksikolaisen ruoan kanssa tulisi valita viini, joka kestää mausteisia ja tulisia elementtejä. Viiniksi sopii niin valkoviini kuin punaviinikin, alta löydät kolme erilaista viiniä tortillojen kanssa nautittavaksi.

Jos halajat valkoviiniä tortillojen kanssa, suuntaa katseesi pirteisiin ja hedelmäisiin valkkareihin. Kevyt viini, joka sisältää myös hiven pyöristävää makeutta, on oiva valinta tulisia elementtejä sisältävien tortillojen kanssa. Alta löydät suosituksemme australialaisesta Rieslingistä, joka sopii loistavasti tortilloille.

Jos olet kuitenkin punaviinin kaveri, suosittelemme meheviä ja hilloisia punkkuja. Etenkin lihaa (tai vaikkapa paahdettua munakoisoa) sisältävät tortillat kaipaavat seurakseen mehevyyttä, jonka oikein valittu viini voi tuoda. Alta löydät kaksi erilaista muhevaa punaviinisuositustamme tortilloille, toinen Espanjasta ja toinen Ranskasta.

Haluaisitko kokeille jotain uutta? Testaa kanatacoja paahdetun maissisalsan, guacamolen ja schirachamajoneesin kanssa!

Myös K-Ruoan sivuilta löytyy paljon vinkkejä meksikolaisen tortilla-illallisen järjestelyihin.

Suositukset

Château de Seguin

Château de Seguin

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu tiiviin marjaisalle. Punaherukkaa, karpaloa, kirsikkaa ja luumua seuraa pehmeä soraisuus. Suussa kuiva, täyteläinen, ryhdikkään hapokas ja kypsän tanniininen kokonaisuus toistaa tuoksun tiukan marjaiset aromit, ja jälkimaku saa veden kielelle. Laadukas, gastronominen viini!

Ranska 15,90€
Plan B Off Dry Riesling

Plan B Off Dry Riesling

Plan B! Riesling kesyttää mausteisen ruokasi selkeän lempeällä makuprofiilillaan. Keskisyvän vihertävänkeltaisen viinin tuoksussa omenavahaa, limeä, punaisen omenan kuorta, aprikoosia ja papaijaa. Maultaan se on puolimakea mutta erittäin raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, runsaan hedelmäinen.

Australia 16,89€
La Faula

La Faula

Mallorcalta tuleva auringon kypsyttämä ja raikkaan merituulen raikastama luonteikas viini, joka on hienostuneen tasapainoinen ja runsaan rehevä. Luomuviljelty tila sijaitsee upean luonnon keskellä ja sen historia vie aina 1500-luvulle saakka.

Espanja 16,89€