Helppo ja mehevä mansikkainen kuivakakku

mansikka kuivakakku
Ainekset

n. 12 palaa

150 g huoneenlämpöistä voita

3 dl sokeria

2 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

500 g mansikoita, tuoreita tai pakastettuja

2 rkl tomusokeria

1 rkl maissitärkkelystä, jos käytät pakastettuja mansikoita

Kuorrute

25 g voita

1 dl kaurahiutaleita

1 rkl sokeria

Tarjoiluun

vaniljajäätelöä

Tämä mehevä mansikkainen kuivakakku on täydellinen kesäherkku, joka on helppo valmistaa ja maistuu taivaalliselta. Seuraa alla olevaa ohjetta ja loihdi helppo kuivakakku, joka hurmaa makean mansikan ystävät.

Valmistusohje

  1. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
  2. Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin ja munien kanssa.
  3. Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa ja lisää ne taikinaan.
  4. Voitele ja korppujauhota irtoreunavuoka (halkaisija n 24 cm) ja kaada taikina vuokaan.
  5. Jätä muutama mansikka koristeeksi ja viipaloi loput mansikat. Kieritä mansikat sokerissa ja jos käytät pakastemansikoita, myös maissitärkkelyksessä. Anna vetäytyä sen aikaa kun teet kuorrutuksen.
  6. Sulata voi paistinpannussa, lisää kaurahiutaleet ja sokeria. Anna paahtua kullanruskeaksi.
  7. Laita mansikkaviipaleet taikinan päälle ja kuorrutus viipaleiden päälle.
  8. Anna kakun paistua uunin keskitasolla noin tunnin. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku valmis.
  9. Koristele tomusokerilla ja mansikoilla.
  10. Tarjoa mansikkainen kuivakakku vaniljajäätelön kera.

Suositusviinit

Kokeile kakun kanssa makeahkoja viinejä kuten Gancia Asti tai Nivole Moscato d'Asti, jotka sopivat erinomaisesti makeiden jälkiruokien rinnalle.

Tämä kuivakakkuohje tuo pöytääsi kesän makujen loiston, ja valmistat sen helposti seuraamalla yksinkertaisia ohjeitamme. Nauti tästä mehevästä kuivakakusta yhdessä perheen ja ystävien kanssa!

Vinkkejä kuivakakun valmistamiseen

Kuivakakun valmistaminen on hauskaa ja palkitsevaa, ja pienillä vinkeillä voit varmistaa, että lopputulos on aina herkullinen. Tässä joitakin hyödyllisiä vinkkejä kuivakakun tekemiseen.

Huoneenlämpöiset ainekset: Varmista, että kaikki ainekset, kuten voi ja munat, ovat huoneenlämpöisiä ennen taikinan valmistusta. Tämä auttaa aineksia sekoittumaan tasaisemmin, mikä on erityisen tärkeää voin ja sokerin vaahdotuksessa.

Vatkaa riittävästi: Vatkaa voita ja sokeria, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Tämä lisää kakkuun ilmavuutta, mikä on erityisen tärkeää kuivakakkujen rakenteelle.

Siivilöi kuivat aineet: Siivilöimällä jauhot, leivinjauheen ja muut kuivat aineet ennen niiden lisäämistä taikinaan voit välttää paakkuuntumisen ja edistää tasaisempaa sekoittumista.

Älä sekoita liikaa: Kun olet lisännyt kuivat aineet taikinaan, sekoita vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri yhdistyneet. Liika sekoittaminen voi tehdä kakusta sitkeän.

Käytä oikeankokoista vuokaa: Käytä suositellun kokoista vuokaa, jotta kakkusi kohoaa ja paistuu oikein. Liian suuri vuoka saattaa johtaa matalaan ja kuivaan kakkuun, kun taas liian pieni voi aiheuttaa taikinan pursuamista vuoan reunojen yli.

Kypsyyden tarkistaminen: Kuivakakun kypsyyden voi tarkistaa cocktail- tai vaikka tulitikulla. Pistä tikku kakkuun ja vedä ulos. Kakku on valmis, jos tikkuun ei jää taikinaa.

Anna jäähtyä oikein: Anna kuivakakun jäähtyä vuoassa noin 10 minuuttia ennen kuin kumoat sen ritilälle jäähtymään kokonaan. Tämä estää kakun hajoamisen.

Säilytys: Kuivakakku säilyy hyvin ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä jopa viikon ajan. Voit myös pakastaa kuivakakkuja; kääri ne huolellisesti kelmuun ja pakastuspussiin.

Koristele vasta jäähtyneenä: Jos haluat koristella kuivakakun tomusokerilla tai glasuurilla, varmista että kakku on täysin jäähtynyt, ettei koristelu sula tai imeydy kakkuun.