Mansikkainen kuivakakku

Ainekset
n. 12 palaa
150 g huoneenlämpöistä voita
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
500 g mansikoita, tuoreita tai pakastettuja
2 rkl tomusokeria
1 rkl maissitärkkelystä, jos käytät pakastettuja mansikoita
Kuorrute
25 g voita
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl sokeria
Tarjoiluun vaniljajäätelöä
Maistuva ja helppo mansikka kuivakakku valmistuu näin:
- Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin ja munien kanssa.
- Sekoita kuivat ainekset eri kulhossa ja lisää ne taikinaan.
- Voitele ja korppujauhota irtoreunavuoka (halkaisija n 24 cm) ja kaada taikina vuokaan.
- Jätä muutama mansikka koristeeksi ja viipaloi loput mansikat. Kieritä mansikat sokerissa ja jos käytät pakastemansikoita, myös maissitärkkelyksessä. Anna vetäytyä sen aikaa kun teet kuorrutuksen.
- Sulata voi paistinpannussa, lisää kaurahiutaleet ja sokeria. Anna paahtua kullanruskeaksi.
- Laita mansikkaviipaleet taikinan päälle ja kuorrutus viipaleiden päälle.
- Anna paistua uunin keskitasolla noin tunnin. Kokeile kypsyyttä tikulla, jos taikinaa ei tartu tikkuun, on kakku valmis.
- Koristele tomusokerilla ja mansikoilla.
- Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä.
Suositusviinit mansikkakakulle:
Julkaistu 7/2017