Viini äyriäisille

Viini äyriäisille 

Miten valita viini äyriäisille?

Näiden viinien hapokkuus, mineraalisuus ja sitrusaromit tasoittavat mainiosti kalojen ja äyriäisten suolaisuutta. Poimi viinisuositukset talteen maistuvaa illallista varten.

Suositukset

de Ladoucette Pouilly-Fumé

de Ladoucette Pouilly-Fumé

Loiren yläjuoksulta kotoisin oleva de Ladoucette Pouilly-Fumé on eurooppalaista Sauvignon Blancia tyylikkäimmillään. Viini on upean elegantti ja ehdottomasti hintansa väärti.

Tämä erinomainen viini on varma valinta tilanteisiin, jossa tarvitaan kuivaa, hienostunutta ja ryhdikästä valkoviiniä. Makunautinnosta tekee vielä lorauksen upeamman se, että kaikki de Ladoucetten viinit valmistetaan satumaisen sukulinnan, Château du Nozet’n, kellareissa.

Viinin maku on kuiva, kypsän limettinen, karviaismainen, kevyen aprikoosinen sekä yrttinen. Makua ryhdittävät eloisat hapot, jotka kantavat kokonaisuutta mineraalisen sitrusmaiseen jälkivaikutelmaan nostattaen veden kielelle.

Hapokkuutensa ansiosta viini on erinomainen juomavalinta, kun pöytään katetaan äyriäisiä, simpukoita tai muita kalaruokia. Viini on nappivalinta myös bouillabaisselle.

Ranska 40,75€
Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetton rypälelajike Trebbiano di Lugana on kotoisin viehättävän Gardajärven läheisyydestä. Zenaton yli 70 hehtaaria käsittävät viinitarhat sijaitsevat Veneton maakunnassa, Italian pohjoisosassa. Alueella vallitsee viiniköynnöksien viljelylle hyvin otollinen ilmasto, jonka ansiosta kyseisen alueen viinit ovat maailmankuuluja.

Zenato Lugana San Benedetton hedelmäinen tuoksu on suorastaan huumaava ja nostaa veden kielelle. Vaikka viini on kuiva ja keskitäyteläinen, on suutuntuma silti mukavan pyöreä ja tyylikäs.

Maku on kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, aprikoosinen sekä hennon mausteinen.

Zenaton Lugana San Benedettoa kannattaa jemmata kaappiin, koska se on monikäyttöinen kala- ja äyriäisviini.

Italia 18,99€