Parsareseptejä
Etsitkö maukkaita parsareseptejä? Tässä 9 resepti-ideaa parsasta!
Kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia parsareseptejä, toivottavasti löydät näistä sinun keittiöösi sopivia herkkuja 😊
Vinkki! Kurkkaa myös, mikä viini parsalle sopii parhaiten 😉
Valkoinen parsa ja voikastike
Valkoinen parsa ja voikastike - mikä ihana keväinen yhdistelmä!
Ruokatoimittaja Mari Moilanen kehitti valkoisen parsan ja suussa sulavan voikastikkeen reseptin varta vasten yhdelle viinimaailman ikoneille, Cloudy Bay Sauvignon Blancille.
Pienet parsapiirakat
Kevään juhlissa kuten vappuna, äitienpäivänä ja valmistujaisissa kaivataan helppoja juhlatarjottavia kuohuviinin kera. Ruokatoimittaja Mari Moilasen parsapiirakat maistuvat keväisessä juhlanvietossa erinomaisen kuohuviinin tai samppanjan kanssa!
Pannuparsat
Huippukokki Teemu Laurell vinkkaa, kuinka ranskalaisittain valmistuu pannuparsat.
Ja tässä vielä 6 helppoa parsareseptiä:
- Parsaa ja parmesania
Ainekset:
nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
raastettua parmesania
Ohjeet:
Leikkaa kova tyviosa pois, vihreää parsaa ei välttämättä tarvitse kuoria. Keitä juuri ja juuri kypsäksi (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min), aseta tarjolle, päälle suolaa, mustapippuria, loraus öljyä. Lopuksi ripottele päälle raastettua parmesaania.
- Uuniparsat
Ainekset:
nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
Ohjeet:
Leikkaa kova tyviosa pois, aseta parsat leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle oliiviöljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 200 asteessa (5-8 min) kunnes parsat hieman tummuvat. Mahtava lisuke miltei mille vain esim. grilliruualle, kalalle, broilerille. Sopii loistavasti myös salaatteihin.
- Parsaa ja ilmakuivattua kinkkua
Ainekset:
nippu vihreää parsaa
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
ilmakuivattua kinkkua
(raastettua parmesania)
Ohjeet:
Leikkaa kova tyviosa pois. Voit joko keittää tai paahtaa parsat uunissa. Ota muutama parsa ja kietaise ilmakuivattuun kinkkuun. Laita tarjolle. Päälle oliiviöljyä ja suolaa, mustapippuria. Voit myös ripotella parmesania, mikäli haluat.
- Parsaa ja viinietikkakastiketta
Ainekset:
2 nippua vihreää parsaa
1,5–2 rkl Dijon-sinappia
oliiviöljyä
1 kananmunan valkuainen
valkoviinietikkaa
kevyttä punaviiniä (esim. Tommasi Valpolicella)
suolaa, mustapippuria
Ohjeet:
Leikkaa parsoista kova tyviosa pois, keitä juuri ja juuri kypsäksi suolavedessä (parsojen paksuudesta riippuen 3–5 min). Sekoita sinappi, valkuainen, sekä noin korkillinen viinietikkaa keskenään. Kaada öljyä sekaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen, kunnes seos on mukavan juoksevaa. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla punaviiniä. Aseta parsat lautasille, lisää kastiketta päälle.
- Appelsiinihunajamarinoidut parsat salaattipedillä
Ainekset:
nippu vihreää parsaa
tuorepuristettua appelsiinimehua
juoksevaa kotimaista hunajaa
oliiviöljyä
erilaisia salaatteja (tammenlehti, rucola, jääsalaatti, punasikuri jne)
Ohjeet:
Leikkaa parsoista kova tyviosa, keitä juuri ja juuri kypsäksi (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min), anna jäähtyä. Sekoita marinadin ainekset. Laita parsat kulhoon ja marinadi päälle. Anna olla jääkaapissa muutaman tunnin. Tee salaateista peti ja laita marinoituneet parsat päälle. Kaada loppu marinadi kastikkeeksi salaatin päälle ja rouhi päälle suolaa.
- Parsa-gorgonzolarisotto
Ainekset:
nippu vihreää parsaa
50 g voita
1 salottisipuli silputtuna
200 g arborioriisiä (risottoriisiä)
6 dl kuumaa kana- tai kasvislientä
1 dl kuivaa valkoviiniä
50 g raastettua parmesania
125 g gorgonzola-juustoa
mustapippuria
Koristeeksi: paahdettuja pinjansiemeniä
Ohjeet:
Leikkaa parsoista kova tyviosa, keitä juuri ja juuri kypsäksi (parsojen paksuudesta riippuen 3-5 min). Kuullota sipulisilppua voissa ja lisää riisi. Kuullota riisiä kunnes se on muuttunut läpinäkyväksi. Lisää kuumaa kanalientä kauhallinen kerrallaan. Anna nesteen aina imeytyä riisiin kokonaan ennen seuraavan kauhan lisäämistä. Lopuksi lisää viini ja anna senkin imeytyä riisiin. Tähän kuluu aikaa noin 20 min. Lisää juustot ja anna kuumentua. Lisää lopuksi parsat paloiteltuna ja mausta mustapippurilla. Koristele lopuksi paahdetuilla pinjansiemenillä.