Kantarellirisotto ruskistetulla voilla
4 hengelle
¾ litraa kantarelleja
2 salottisipulia
2 rkl oliiviöljyä
3 dl Carnaroli-risottoriisiä
2 ½ dl valkoviiniä
8–10 dl kana- tai kasvislientä
50 g ruskistettua voita
100 g parmesaanijuustoa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl hienonnettua salviaa
Pinnalle: muutamia pieniä kantarelleja oliiviöljyssä paistettuna, suolalla ja mustapippurilla maustettuna
Mari Moilasen herkullinen kantarellirisotto ruskistetulla voilla
Näillä nikseillä valmistuu ruokatoimittaja Mari Moilasen älyttömän herkullinen kantarellirisotto ruskistetulla voilla! Marin jippo on soseuttaa kantarelli-sipuliseos pyreeksi sauvasekoittimella. Lue alta koko ohje herkullisen kantarellirisoton valmistamiseksi.
Kantarellirisotto ruskistetulla voilla valmistusohje:
- Valmista ensin kantarellipyree. Hienonna sipuli ja revi kantarellit pienemmiksi paloiksi.
- Raasta parmesaani hienoksi raasteeksi. Hienonna salvianlehdet.
- Lorauta kattilaan oliiviöljyä ja freesaa sipuleita viiden minuutin ajan. Lisää kantarellit ja paista vielä viisi minuuttia. Soseuta kantarelli-sipuliseos sileäksi pyreeksi sauvasekoittimella.
- Valmista risotto. Kuumenna riisiä puukauhalla sekoitellen ilman öljyä kasarissa, kunnes se on kauttaaltaan hyvin kuumaa. Kaada joukkoon valkoviini ja sekoita risottoa, kunnes viini on imeytynyt imeytynyt. Lisää kauhallinen kuumaa kana- tai kasvislientä ja pyree.
- Lisää lientä aina, kun edellinen satsi on imeytynyt. Jatka näin 15 minuutin ajan. Lisää ruskistettu voi, parmesaani ja ripaus suolaa. Mausta risotto mustapippurilla. Sekoita reippaasti ja voimakkaasti, näin rakenteesta muodostuu kermainen.
- Lisää vielä tarvittaessa hieman lientä. Sekoita ja maista maku. Risotto kypsyy 16–18 minuutissa. Älä yli kypsennä, vaan jätä risotto löysäksi ja riisiin hyvä purutuntuma. Tarjoa parmesaaniraasteen kanssa.
Muita kantarellirisottoreseptejä
Kokeile myös Mari Moilasen hurmaavaa kantarellirisottoa valkoviinillä! Tämäkin risotto on niin täydellinen!Suositukset
Tommasi Valpolicella
Valpolicellan sydämestä tuleva kevyt ja ihanan rustiikkinen punaviini on mitä ihanin valinta kantarellirisotolle ruskistetulla. Keskisyvän rubiininpunaisen viinin tuoksussa on kirsikkaa, hapankirsikkaa, luumua, mausteita, paahteisuutta, nahkaa. Maultaan se on kuiva, ryhdikkään hapokas, keskitanniininen ja mehukas.
Monikäyttöinen ja laadukas viini sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille liharuoillekin.