Reseptejä pääsiäiseksi
Etsitkö maukkaita reseptejä pääsiäiseksi? Ota näistä yhdeksästä reseptistä inspiraatiota!
Pääsiäisenä herkutellaan erilaisilla lammasruoilla ja kevään herkuilla. Kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia reseptisuosituksia pääsiäiseksi, toivottavasti löydät näistä sinun juhlaasi sopivia herkkuja 😊
Psst! Jokaisen reseptin yhteydessä on myös sille sopivat viinisuositukset 😉
Pitkään haudutettua lampaanlihaa, parmesaanimuusia & raikasta gremolataa
Pitkään haudutettu lammas on pääsiäisen hienostunut herkku!
Resepti: Food by Twins
Melanzane alla Parmigiana leivät
Melanzane alla Parmigiana on italialainen munakoisopaistos, joka tässä reseptissä taipuu uunissa paahdetuksi leiväksi.
Resepti: Meri-Tuuli Väntsi
Lammassouvlaki ja feta-jugurttikastiketta
Mitäpä jos kokkaisit tänä pääsiäisenä jotain erilaista lampaasta? Ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka herkullinen lammassouvlaki valmistuu. Kylkeen kokataan vielä raikasta feta-jugurttikastiketta ja viiniksi kaadetaan klassista täyteläisen uhkeaa Tommasi Amaronea.
Resepti: Mari Moilanen
Karitsankare & grillissä tiristetty chorizo-tomaattimuhennos
Monet avaavat grillikauden pääsiäisenä. Kokeile tänä pääsiäisenä karitsankareita chorizo-tomaattimuhennoksen keralla.
Resepti: Meri-Tuuli Väntsi
Pannuparsaa
Pääsiäisenä kokataan keväisesti ja mikä sopisikaan ihanammin illalliselle kuin parsat? Teemu Laurell vinkkaa, kuinka ranskalaisittain valmistuu pannuparsat.
Resepti: Teemu Laurell
Lammasragu
Pääsiäispöytään katetaan tunnetusti perinteisiä herkkuja, karitsanpaistia, parsaa tai kalaruokia, mutta mainio ja maukas valinta on myös lammasragu klassikkosuosikin eli pastan kera. Kokeile ja nauti!
Karitsankareita ja rapeaa parsaa
Juhlapyhinä kannattaa luottaa klassikoihin. Karitsankareet ja rapeat parsat eivät taatusti petä!
Resepti: Mari Moilanen
Punaviiniglaseeratut juurekset
Tässä ruoassa punaviinistä keitetään juureksille täyteläinen liemi, joka tiivistyy uunissa paahdon aikana paksuksi, siirappiseksi kastikkeeksi ja glaseeraa juurekset. Uuniruoan viimeistelee vuohenjuusto ja rapeaksi paahtuvat linssit…
Resepti: Meri-Tuuli Väntsi
Jälkiruokavinkki pääsiäiseksi: Kirsikkaclafoutis eli ranskalainen kirsikkapannukakku
Tämä ranskalainen pannukakku eli clafoutis valmistuu kädenkäänteessä. Hapankirsikat tuo pannukakkuun ihanan maun!
Resepti: Tiina Rantanen