Reseptejä pääsiäiseksi

reseptejä pääsiäiseksi

Etsitkö maukkaita reseptejä pääsiäiseksi? Ota näistä yhdeksästä reseptistä inspiraatiota!

Pääsiäisenä herkutellaan erilaisilla lammasruoilla ja kevään herkuilla. Kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia reseptisuosituksia pääsiäiseksi, toivottavasti löydät näistä sinun juhlaasi sopivia herkkuja 😊

Psst! Jokaisen reseptin yhteydessä on myös sille sopivat viinisuositukset 😉

Pitkään haudutettua lampaanlihaa, parmesaanimuusia & raikasta gremolataa

Pitkään haudutettu lampaanliha

Pitkään haudutettu lammas on pääsiäisen hienostunut herkku!

Resepti: Food by Twins

Melanzane alla Parmigiana leivät

Melanzane alla parmigiana leivät

Melanzane alla Parmigiana on italialainen munakoisopaistos, joka tässä reseptissä taipuu uunissa paahdetuksi leiväksi.

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Lammassouvlaki ja feta-jugurttikastiketta

Lammassouvlaki ja feta-jugurttikastiketta

Mitäpä jos kokkaisit tänä pääsiäisenä jotain erilaista lampaasta? Ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka herkullinen lammassouvlaki valmistuu. Kylkeen kokataan vielä raikasta feta-jugurttikastiketta ja viiniksi kaadetaan klassista täyteläisen uhkeaa Tommasi Amaronea.

Resepti: Mari Moilanen

Karitsankare & grillissä tiristetty chorizo-tomaattimuhennos

Karitsankare & grillissä tiristetty chorizo-tomaattimuhennos

Monet avaavat grillikauden pääsiäisenä. Kokeile tänä pääsiäisenä karitsankareita chorizo-tomaattimuhennoksen keralla.

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Pannuparsaa

Pannuparsa

Pääsiäisenä kokataan keväisesti ja mikä sopisikaan ihanammin illalliselle kuin parsat? Teemu Laurell vinkkaa, kuinka ranskalaisittain valmistuu pannuparsat.

Resepti: Teemu Laurell

Lammasragu

lammasragu

Pääsiäispöytään katetaan tunnetusti perinteisiä herkkuja, karitsanpaistia, parsaa tai kalaruokia, mutta mainio ja maukas valinta on myös lammasragu klassikkosuosikin eli pastan kera. Kokeile ja nauti!

Karitsankareita ja rapeaa parsaa

Karitsankareita ja rapeaa parsaa

Juhlapyhinä kannattaa luottaa klassikoihin. Karitsankareet ja rapeat parsat eivät taatusti petä!

Resepti: Mari Moilanen

Punaviiniglaseeratut juurekset

Punaviiniglaseeratut juurekset

Tässä ruoassa punaviinistä keitetään juureksille täyteläinen liemi, joka tiivistyy uunissa paahdon aikana paksuksi, siirappiseksi kastikkeeksi ja glaseeraa juurekset. Uuniruoan viimeistelee vuohenjuusto ja rapeaksi paahtuvat linssit…

Resepti: Meri-Tuuli Väntsi

Jälkiruokavinkki pääsiäiseksi: Kirsikkaclafoutis eli ranskalainen kirsikkapannukakku

Kirsikkaclafoutis eli ranskalainen kirsikkapannukakku

Tämä ranskalainen pannukakku eli clafoutis valmistuu kädenkäänteessä. Hapankirsikat tuo pannukakkuun ihanan maun!

Resepti: Tiina Rantanen