Pääsiäismenu

Pääsiäisen ruokia onnistuneeseen juhlaillalliseen
Tervetuloa kevät! Keväisten auringonsäteiden myötä on aika juhlia pääsiäistä herkullisen aterian äärellä. Viinipostin asiantuntijat ovat koonneet sinulle pääsiäismenun ja täydelliset viinivalinnat sen kylkeen, tuoden kevään raikkauden ja pääsiäisen tunnelman juhlapöytääsi. Nauti maistuvista makuyhdistelmistä ja anna viinien kruunata ateria perheesi tai ystäviesi kesken, aina alkumaljoista jälkiruokaan! Menu koostuu kolmesta pääsiäisreseptistä ja niille valikoiduista viineistä.
Pääsiäisen alkumalja - Val d'Oca Millesimato Prosecco Extra Dry

Proseccon sydämestä, upeilta Valdobbiadenen vehreiltä rinnetarhoilta tuttu kepeän kukkainen ja lempeän hapokas ”Sininen prosecco” sopii mainiosti niin lahjaksi/pääsiäisviemisiksi kuin alkumaljaksi.
Pääsiäisen alkuruoka - Helpot kylmäsavulohiruisnapit

Kylmäsavulohiruisnapit on helppo valmistaa illanistujaisten ja juhlien alkupalatarjoiltavaksi. Alkupaloina toimivat kylmäsavulohiruisnapit valmistuvat nopeasti vain muutamista raaka-aineista.
Pääsiäisen pääruoka - Maukas karitsanpaisti uunissa

Kokkaa maukas karitsanpaisti uunissa ja tarjoile se punaviini-valkosipulikastikkeen ja selleripyren kera. Tämä resepti antaa sinulle ohjeet täydellisen karitsanpaistin paistoaikaan ja maustamiseen.
Pääsiäisen jälkiruoka – Kermalikööridrinkki ja kermaliköörikakku

Valmista ihana Merry's Parlour Coffee -cocktail tai pyöräytä pöytään samaisesta herkkulikööristä kermaliköörikakku
Suositukset

Val d'Oca Prosecco DOC Extra Dry Blu Millesimato
Val d'Ocan tyylikkäät ja hienostuneet viinit tuotetaan Proseccon sydämessä, upeilla Valdobbiadenen vehreillä rinnetarhoilla. Cantina Produttori di Valdobbiadene omistaa yli 1000 hehtaaria tarhoja, joista puolet on DOCG-luokiteltuja. Alue on kauneudessaan korkeine kukkuloineen ainutlaatuinen Unescon maailmanperintökohde. Viinitalo kiinnittää erityistä huomiota rypäleiden laatuun ja kaikki, mukaan lukien myös tasamaalta tulevien DOC-luokiteltujen viinien, kuten tämän Blun rypäleet, kerätään käsin.
Val d'Ocan historiaa ja sen kiistatonta laatua ilmentävä, pääosin Glera-rypäleestä valmistetun Val d'Oca Prosecco Extra Dry Blu Millesimaton sininen pakkaus on tehnyt siitä kuuluisan ja "Sinisenä prosecconakin" tunnetun viinin Proseccon ystävien ja italialaisia aperitiiveja arvostavien keskuudessa.

La Chablisienne Chablis Le Finage 2023
La Chablisienne osuuskunnan tarina alkoi vuonna 1923, kun useat viininviljelijät pappi Balitrandin aloitteesta, liittyivät yhteen selviytyäkseen ajan taloudellisista vaikeuksista ja muista haasteista. Tänä päivänä osuuskunta valmistaa viinejä kaikista Chablis’n apellaatioista – Petit Chablista arvostettuun Château Grenouille Chablis Grand Cru:n. La Chablisienne tunnetaan laadukkaista viineistään ja on ainoa osuuskunta Chablissa. La Chablisienne nimi ja logon naishahmo ovat kunnianosoitus naisille, jotka ensimmäiset vuodet kannattelivat osuuskunnan viinien valmistusta.
Chablis'n viininviljelyalue on yksi Ranskan vanhimmista ja maailman tunnetuimmista alueista. Serein-joen molemmin puolin sijaitsevat viinitarhat ulottuvat 17 kunnan alueelle. Viinien ainutlaatuinen luonne juontuu "kimméridgien" -tyyppisestä maaperästä, joka koostuu kalkkikivestä ja sisältää runsaasti fossiileja. Tämä poikkeuksellinen maaperä, jota löytyy vain harvoista paikoista maailmassa, antaa alueen viineille niiden mineraalisuuden ja tyylikkyyden.
Kypsytyspotentiaali: 5 vuotta
Viinilehti 4****

Perelada 5 Finques Reserva
Viinin nimi 5 Finques viittaa Pereladan viiteen viinitarhaan, joilta rypäleet tulevat, ja jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Seitsemän rypälelajiketta viideltä eri tarhalta tuovat jokainen viiniin oman ominaispiirteensä ja yhdessä ne muodostavat harmonisen ja moniulotteisen kokonaisuuden. Perelada 5 Finques on palkittu useita kertoja Vuoden Viinit -kilpailussa.
Perelada on pienen Empordàn alueen merkittävimpiä viinitaloja. DO Empordàn maaperät ovat hyvin vaihtelevia. Yhdessä välimerellisen ilmaston sekä korkeuserojen ja rannikon etäisyydestä riippuvien olosuhteiden kanssa, alue tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet viljellä useita eri rypälelajikkeita menestyksekkäästi.

Merry´s Irish Cream
Robert A. Merry & Co. on 150-vuotias irlantilainen perheyhtiö, joka vaalii kotiseutunsa Waterford Countyn perinteitä ja joka on ansaitusti voittanut useita kansainvälisiä palkintoja laadukkaista likööreistään. Heidän vuonna 1868 perustamansa taverna toimii edelleen Dungarvanin satamakaupungissa.
Vaalean maitokaakaon värinen likööri tuoksuu syntisen houkuttelevalta: paksun kermajäätelön seasta aistii laadukkaan irlantilaisen tynnyrikypsytetyn viskin jo tuoksusta. Suussa täyteläinen herkku on hetken paksun kaakaomainen, mutta sekunnissa irlantilaisen viskin terävyys ja lämpö vievät kokemuksen uusille leveleille: samaan aikaan ihana, makea, paksu, mutta terävä, tynnyrissä kypsytetty, savuinen ja ah niin irlantilainen! Maku säilyy sekä makeana että savuisen lämmittävänä niin pitkään, että villasukat pyörivät jalassa!