Merry's Irish Cream - Kermalikööridrinkki
Kermalikööridrinkki - tällä ohjeella valmistat ihanan Merry's Parlour Coffee -cocktailin
Ihana Merrys Parlour Coffee -coctail nautitaan joko jäiden kanssa tai viileänä shottina. Herkullinen kermalikööridrinkki valmistuu kermalikööristä (joka on muuten valmistettu ylellisestä irlantilaista viskistä ja tuoreesta kermasta), kylmästä espressosta, kermavaahdosta ja suklaasta. Lopputuloksena on vastustamattoman ylellinen herkku!
Ainekset (1 annos tai 4 shottia):
- 4 cl kylmää espressoa
- 8 cl Merrys Irish Cream -likööriä
Ohjeet:
- Täytä iso lasi jääpaloilla, tai vaihtoehtoisesti 4 shottilasia.
- Kaada kylmä espresso jään päälle.
- Lisää Merrys Irish Cream -likööri ja sekoita.
- Koristele kermavaahdolla ja hienoksi raastetulla suklaalla.
- Nauti herkullisesta Parlour Coffee -cocktailista!
Kermaliköörikakku - Merry's Irish Cream kermalikööristä valmistuu myös herkullinen kakku
Ainekset:
- 100 g suolatonta voita
- 250 g digestive-keksejä, murskattuna
- 450 g tuorejuustoa
- 4 cl Merrys Irish Cream -likööriä
- 100 ml tomusokeria
- 200 ml kuohukermaa
- 60 g suklaata
Koristeluun:
- 200 ml kermavaahtoa
Valmistusohjeet:
- Sulata voi varovasti kattilassa. Lisää murskatut digestive-keksit ja sekoita, kunnes voi on imeytynyt.
- Ota seos pois liedeltä ja painele vielä lämpimänä vuoratun 23 cm irtopohjavuoan pohjalle lusikan avulla.
- Laita vuoka jääkaappiin tunniksi.
- Raasta suklaa ja laita jääkaappiin odottamaan.
- Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa tuorejuusto pehmeäksi. Lisää tomusokeri ja 4cl Merrys Irish Cream -likööriä.
- Kääntele kermavaahto ja ¾ raastetusta suklaasta tuorejuustoseokseen ja levitä se tasaisesti keksipohjan päälle.
- Laita jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli tai vähintään 2 tuntia.
- Ennen tarjoilua, irrota kakku vuoasta ja koristele kermavaahdolla ja jäljellä olevalla suklaalla.
Suositukset
Merry´s Irish Cream
Robert A. Merry & Co. on 150-vuotias irlantilainen perheyhtiö, joka vaalii kotiseutunsa Waterford Countyn perinteitä ja joka on ansaitusti voittanut useita kansainvälisiä palkintoja laadukkaista likööreistään. Heidän vuonna 1868 perustamansa taverna toimii edelleen Dungarvanin satamakaupungissa.
Vaalean maitokaakaon värinen likööri tuoksuu syntisen houkuttelevalta: paksun kermajäätelön seasta aistii laadukkaan irlantilaisen tynnyrikypsytetyn viskin jo tuoksusta. Suussa täyteläinen herkku on hetken paksun kaakaomainen, mutta sekunnissa irlantilaisen viskin terävyys ja lämpö vievät kokemuksen uusille leveleille: samaan aikaan ihana, makea, paksu, mutta terävä, tynnyrissä kypsytetty, savuinen ja ah niin irlantilainen! Maku säilyy sekä makeana että savuisen lämmittävänä niin pitkään, että villasukat pyörivät jalassa!