Loppuvuoden juhlakuohuvat

kuohuviini uudeksi vuodeksi

Kuohuviini uudeksi vuodeksi, jouluun & itsenäisyyspäivään

Loppuvuodesta kohotetaan kuohuvia maljoja yhtenä jos toisena juhlapäivänä. Itsenäisyyspäivänä, jouluna ja uudenvuoden aattoiltana kuunnellaan riemukkaasti kuohuviinipullojen korkkien paukahtelua, nautitaan hyvästä ruoasta ja erinomaisesta seurasta.

Olemmekin koonneet suosituksiksi kuusi erilaista kuohuvaa erilaisiin juhlahetkiin. Korkataanko samppanjaa, cavaa, crémantia vai astia? Kippis!

Tutustu K-Ruoan sivuilla Uudenvuoden cocktailpalaresepteihin!

Viinikoulu: Tutustu maailman erilaisiin kuohuviinityyppeihin!

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Suositukset

Gancia Blanc de Blanc Chardonnay

Gancia Blanc de Blanc Chardonnay

Valkoista valkoisista

Italian johtava kuohuviinitalo, Suomessakin supersuosittu Gancia on valmistanut jälleen uuden kuohuviinin. Blanc de Blanc – valkoista valkoisista – edustaa proseccoja raikkaampaa ja ryhdikkäämpää kuohuviinityyliä ajan trendien mukaisesti. Kuivahkoa, mutta runsaan makeaa hedelmäisyyttä ryhdittävät terhakkaat hapot ja reipas kuohu. Kevyt ja pirteä kuohuviini jättää jälkeensä kieltä kutittelevan, raikkaan omenaisen fiiliksen.

Italia 11,30€
Perelada Stars Cava Brut Reserva

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Juhlavan tyylikäs

Arvostetun viinitalon laadukas vuosikertacava on tyylikäs kuohuva loppuvuoden juhliin. Viini on saanut nimen “Stars” kunnianosoituksena Peraladan linnan kansainvälisillä musiikkifestivaaleilla esiintyville maailmanluokan tähdille. Maultaan kuiva, runsas ja erittäin raikas cava, jonka sitrushedelmäinen hapokkuus tuo veden kielelle. Wineries for Climate Protection sertifiointi kertoo tuotteen ympäristöystävällisyydestä.

VIHREÄ VALINTA: PAIKALLINEN EKOSERTIFIOINTI

Espanja 11,99€
Gancia Asti

Gancia Asti

Suomen suosituin italialainen kuohuviini

Suomen suosituin italialainen kuohuviini Gancia Asti on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös jälkiruokien kumppaniksi!

Italia 11,99€
Villa Conchi  Imperial Reserva Extra Brut

Villa Conchi Imperial Reserva Extra Brut

Laadukas valinta loppuvuoden juhliin

Villa Conchin 20 kuukautta kypsytetty reservacava. Erittäin kuiva ja raikas, mousseltaan pehmeä, miellyttävän paahteinen ja tasapainoinen kokonaisuus. Tyylikäs juhlamaljana ja aperitiivina, mutta pärjää raikkaan hapokkuutensa ja intensiivisyytensä ansiosta myös esimerkiksi pikkujoulujuhlissa tarjottavien pikkusuolaisten kera.

Espanja 17,49€
Domaine Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut

Domaine Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut

Palkittu crémant

Viinilehden valitsema vuoden kuohuviini 2018! Keskisyvän sitruunankeltainen, tuoksultaan runsas ja kypsän hedelmäinen. Suussa kuiva ja runsaan hapokas, sopivasti kypsiä hedelmiä ja mietoa paahteisuutta. Erinomainen sellaisenaan, mutta upea pari myös ruoille.

LUOMU, VEGAANI

Ranska 17,98€
GH Martel Prestige Brut

GH Martel Prestige Brut

Edullinen, mutta laadukas samppanja

Pronssia Vuoden Viinit 2019 kilpailussa ja ****-tähteä HS-testissä!

Vuoden 2017 samppanjatuottajan laatusamppanja, joka on kypsän hedelmäinen, hennon paahteinen sekä kermainen. Samppanjassa on tyylikkäät kuplat, jotka kantavat kokonaisuutta pitkään, hieman suuta supistavaan jälkivaikutelmaan.

Psst! Helsingin Sanomien viiniasiantuntija Jouko Mykkänen valitsi kyseisen samppanjan Viikon Viiniksi, lue juttu täältä!

Mykkänen toteaa: ”Edulliseksi samppanjaksi tässä on yllättävästi miellyttävän monipuolinen ja herkullinen, rapean rapsakka maku.” Tähtiä samppanja sai ****!!!

YMPÄRISTÖVASTUULLINEN PAKKAUS

Ranska 29,99€