Loppuvuoden juhlakuohuvat

kuohuviini uudeksi vuodeksi

Samppanjat ja kuohuviinit uudeksi vuodeksi, jouluun & itsenäisyyspäivään

Loppuvuodesta kohotetaan kuohuvia maljoja yhtenä jos toisena juhlapäivänä. Itsenäisyyspäivänä, jouluna ja uudenvuoden aattoiltana kuunnellaan riemukkaasti kuohuviinipullojen korkkien paukahtelua, nautitaan hyvästä ruoasta ja erinomaisesta seurasta.

Olemmekin koonneet suosituksiksi kuusi erilaista kuohuvaa erilaisiin juhlahetkiin. Korkataanko samppanjaa, cavaa, crémantia vai astia? Kippis!

Tutustu K-Ruoan sivuilla Uudenvuoden cocktailpalaresepteihin!

Viinikoulu: Tutustu maailman erilaisiin kuohuviinityyppeihin!

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Suositukset

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature

Suuren suosion saavuttanut luomucava

Luomukuohuvaa Espanjasta! Kuiva, mutta raikkaan hapokas Mont-Ferrant Americano Organic Cava Brut Nature on oiva valinta kun pöytään katetaan kepeitä ruokia tai aikeissa on nostaa juhlamalja jos toinenkin! Kuiva, mutta mineraalinen makumaailma saa särmänsä viherpäärynästä, persikasta sekä kevyesti omenasta.

Espanja 11,98€
Perelada Stars Cava Brut Reserva

Perelada Stars Cava Brut Reserva

Vuoden Viinit 2022 kultaa!

Pereladan klassinen, tyylikkään hapokas vuosikertacava tuo juhlan tuntua! Taiteen tukijana ansioituneen talon cavan nimi Stars on kunnianosoitus Pereladan linnan festivaaleilla esiintyville tähdille ja heidän työlleen. Stars palkittiin Vuoden Viinit 2022 -kilpailussa kultamitalilla. Aperitiiviksi ja juhlamaljaksi sekä tapasten, antipaston tai äyriäisten kanssa.

Espanja 12,98€
Gancia Asti 7,5%

Gancia Asti 7,5%

Jälkiruokien kuohuviinikaveri tai makeammasta pitävälle

Suomen ylivoimaisesti suosituin makea kuohuviini! Juoma on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös jälkiruokien kumppaniksi!

Italia 13,64€
Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs

Calvet Crémant de Bordeaux Blanc de Noirs

Crémant ei petä juhlajuomana

Calvet on yksi parhaimpia Crémant-tuottajia Ranskan Bordeaux'sta, Entre-Deux-Mersin alueen sydämestä. Eloisan raikas ja kypsän sitruksinen kuohuviini löytää parinsa kaloista ja jälkiruoista, mutta on myös loistava sellaisenaan aperitiivina.

Ranska 15,99€
Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Rive Di San Pietro Di Bardozza

Val d'Oca Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut Rive Di San Pietro Di Bardozza

Vanhojen köynnösten eleganssia

Proseccoa hienoimmillaan. Rypäleet kerätään käsin vähintään 40 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä, jotka kasvavat Valdobbiadenen kukkuloiden korkeimmilla rinteillä. Makuvivahteita tuoksun raikkaasta kukkaisuudesta ja sitruunaruohon häivähdyksestä maun harmoniseen hedelmäisyyteen, suolaisiin nuotteihin ja pitkään jälkimakuun. Rive Di San Pietro loistaa gourmetruokien rinnalla ja valloittavana aperitiivina. Se on erinomainen valinta merenelävien ja äyriäisten kanssa tai mereneläviä sisältävien pasta- tai riisiruokien parina.

Italia 18,99€
Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Fernand Engel Crémant d'Alsace Chardonnay Brut Organic

Biodynaaminen Domaine Fernand Engel on Alsacen luomutuotannon pioneeri

Tämä luomu Crémant on palkittu niin Viinilehden Wine Awards -kilpailussa kuin Vuoden Viinit -kilpailussa useamman kerran. Ja loppuvuoden juhliin se sopiikin mainiosti! Tuoksussa keltaista omenaa, persikkaa, greippiä, briossia ja pähkinäisyyttä. Maku on kuiva, runsaan hapokas ja elegantin keltaluumuinen.

Ranska 19,89€
Moët & Chandon Impérial Brut lahjapakkaus

Moët & Chandon Impérial Brut lahjapakkaus

Ei juhlaa ilman maailman rakastetuinta samppanjaa

Tiesitkö, että maailmassa aukeaa joka sekunti ainakin yksi Moët & Chandon samppanja? Juhlaan kuin juhlaan varma valinta onkin siis tämä maailman rakastetuin samppanja, jonka raikkaan elegantti tyyli on hurmannut samppanjanystäviä jo vuodesta 1743.

Ranska 58,98€