Loppuvuoden juhlakuohuvat

kuohuviini uudeksi vuodeksi

Kuohuviini uudeksi vuodeksi, jouluun & itsenäisyyspäivään

Loppuvuodesta kohotetaan kuohuvia maljoja yhtenä jos toisena juhlapäivänä. Itsenäisyyspäivänä, jouluna ja uudenvuoden aattoiltana kuunnellaan riemukkaasti kuohuviinipullojen korkkien paukahtelua, nautitaan hyvästä ruoasta ja erinomaisesta seurasta.

Olemmekin koonneet suosituksiksi kuusi erilaista kuohuvaa erilaisiin juhlahetkiin. Korkataanko samppanjaa, cavaa, crémantia vai astia? Kippis!

Tutustu K-Ruoan sivuilla Uudenvuoden cocktailpalaresepteihin!

Viinikoulu: Tutustu maailman erilaisiin kuohuviinityyppeihin!

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Suositukset

Calvet Célébration Rosé

Calvet Célébration Rosé

Vaalea lohenvärinen viini tuoksuu vienosti metsämansikoille, raparperille, karviaismarjalle ja punaisille nallekarkeille. Suussa se on kuiva ja raikas mutta varsin suunmyötäinen, sekä helposti lähestyttävä. Viini kuohahtaa suussa aluksi reippaasti, mutta mousse tasaantuu varsin nopeasti ja paljastaa marjaisan maun

Ranska 11,99€
Gancia Asti

Gancia Asti

Italian vanhin kuohuviinitalo on tuottanut Suomen ylivoimaisesti suosituimman makean pehmeän kuohuviinin! Juoma on paikallaan kun kuohuviiniltä toivotaan pehmeyttä, makeaa hedelmäisyyttä sekä maltillista alkoholiprosenttia. Oivallinen kuohuviini myös jälkiruokien kumppaniksi!

Italia 12,28€
Villa Conchi Cava Brut Selección

Villa Conchi Cava Brut Selección

Raikas ja tyylikäs Cava, joka sopii niin maljaksi juhlaan kuin tapasten kumppaniksi. Tämän suosikkicavan raikkauden salaisuus piilee tarhoilla: niiden korkea sijainti takaa viileyden ja säilyttää raikkauden lasissa. Chardonnayn käyttö blendissä tuo viiniin herkkyyttä ja eleganssia.

Espanja 12,98€
Robert de Pampignac Champagne Brut

Robert de Pampignac Champagne Brut

Viinin blendi on Pinot Noir -painotteinen: 40 % Pinot Noir -rypäleiden lisäksi se sisältää 40 % Meunieria ja 20 % Chardonnayta. 10 gramman dosage pehmentää raikkaan hapokasta suutuntumaa. Viiniä on kypsytetty méthode champenoisen mukaiset 15 kk pulloissaan, joista vähintään 12 kk sakkansa päällä ennen uudelleen korkitustaan.

Ranska 27,80€
J. Charpentier Millésime 2015

J. Charpentier Millésime 2015

Pienen perhetuottajan ryhdikäs, monivivahteinen ja miellyttävän paahteinen vuosikertasamppanja. Juhlava aperitiivi ja hienostuneiden kalaruokien sekä äyriäisten seuralainen.

KESTÄVÄN KEHITYKSEN SERTIFIOINTI, VEGAANI

Ranska 44,90€