Jouluisia alkupalareseptejä

star
jouluisia reseptejä

Etsitkö maukkaita jouluisia alkupalareseptejä juhliin? Ota näistä 10 reseptistä inspiraatiota!

Joka vuosi kaikki kaipailee uusia alkupalareseptejä juhliin niiden vanhojen klassikkoreseptien rinnalle. Kerättiin Viinipostin tiimin kanssa yhden sivun alle erilaisia alkupalareseptejä juhliin, toivottavasti löydät näistä sinun jouluusi sopivia herkkuja 😊

Psst! Jokaisen reseptin yhteydessä on myös sille sopivat viinisuositukset 😉

Frittijättikatkaravut, Lohi-appelsiinitartar & Mustekalatapas

uudenvuoden tapakset

Frittikatkaravut sitruunamajoneesilla, lohi-appelsiinitartar leipästen kera ja mustekalatapakset ovat juuri sitä uutta twistiä alkupalatarjoiluihin mitä olet etsinyt 😉

Mätisipsit ja guacamoleperunalastut

Mätisipsit ja guacamoleperunalastut

Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa, kuinka valmistuu hitiksi nousseet mätisipsit sekä guacamolesipsit!

Yrttiset pororullat ja vuohenjuusto-lohisuupalat

jouluisia alkupaloja

Tästäpä takataskuun helppojen suupalojen ohjeet, nämä maistuu taatusti kuohuvan kanssa!

Joulutapakset: frittioliviit ja persimontapas

jouluisia tapaksia

Kokkaa jouluna alkupalaksi tapastyyliin friteerattuja taatelioliiveja ja persimonia Serrano-kinkkuun käärittynä.

Siika-yrttirullat & Portviiniset maksapasteijapalat

Siika-yrttirullat ja Portviiniset maksapasteijapalat

Suupalat sopivat loistavasti tervetuliaisiksi juhla-aterian alkuun, varsinkin kun lasissa kuplii ihanaa samppanjaa tai kuohuviiniä.

Tomaatticrostinit

Alkupaloiksi ja pieneksi välipurtavaksi juhlissa sopivat crostinit on helppo valmistaa ja näillä vinkeillä saat crostineista erityisen herkkuja! Tämä crostini ohje yhdistää suussasulavan juuston ja herkullisen kypsät tomaatit. Tomaatticrostinit sopivat illanistujaisiin tai alkupalatarjoiluksi kuohuvan keralle. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiä!

Härkätartaria ja perunaröstiä

Härkätartaria ja perunaröstiä

Suomen Bocuse d’Or 2022-2023-kilpailun edustaja Johan Kurkela suunnitteli maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille kolmen ruokalajin menuun. Alkuruoaksi Johan valitsi klassisen härkätartarin ja perinteisen perunaröstin.

Helpot kylmäsavulohiruisnapit

 

Kylmäsavulohiruisnapit on helppo valmistaa illanistujaisten ja juhlien alkupalatarjoiltavaksi. Alkupaloina toimivat kylmäsavulohiruisnapit valmistuvat nopeasti vain muutamista raaka-aineista.

4 tyylikästä sormisyötävää juhliin

Ismo Sipeläinen, Suomen Bocuse d’Or edustaja, suunnitteli neljä sormisyötävää maailman rakastetuimmalle samppanjalle Moët & Chandon Imperial Brutille. Sormisyötävät on suunniteltu niin rentoihin illanistujaisiin kuin isomman seurueen juhlallisuuksiin. Yllätä vieraasi siis täydellisillä ruoan ja samppanjan yhdistelmillä!

Amaronea juustojen ja makeiden herkkujen kera

amarone jouluksi

Lisää kauppalistalle Tommasi Amaronen lisäksi nämä herkut…