Viini jälkiruoalle ja juustoille

viini jälkiruoalle

Viini jälkiruoalle ja juustoille - Jouluna on lupa herkutella

Kalojen ja kinkun jälkeen onkin jo aika aterian lopulliselle huipennukselle; jälkiruoalle. Mausteiset kakut ja leivonnaiset, marjaiset jälkiruoat ja tummasuklaa kaikissa muodoissaan sekä suolaiset juustot ovat oivallisia etenkin portviinin seurassa.

Aterian jälkeen maistellaan myös yhtä sun toista juustoa. Voimakkaiden, kypsien juustojen kumppanina maistuu täyteläinen punaviini kuten Amarone, kun taas homejuustojen kanssa kelpaa nauttia makeaa jälkiruokaviiniä.

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 5

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 5 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

San Osvaldo Verduzzo delle Venezie

San Osvaldo Verduzzo delle Venezie

Marjat ja hedelmät, makeat jälkiruoat

Puolikuiva viini, jonka runsasta lempeän hunajaista ja hedelmäistä makumaailmaa tukee raikas ja kevyt pirskahtelevuus. Sopii erinomaisesti hyvin viilennettynä seurusteluun tai marjojen ja hedelmien pariksi. Kokeile jouluna makeiden jälkiruokien kumppanina myös.

Italia 10,99€
Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l

Calvet Sauternes Réserve du Ciron 0.375 l

Makeille jälkiruoille, sinihomejuustolle tai maksapateelle

Kullankeltaisen jälkiruokaviinin tuoksu on hedelmäinen, mausteinen ja aromikas. Maultaan se on lempeän makea ja hapokas. Aistittavissa kiteytynyttä mandariinia, aprikoosihilloa ja sitrushedelmiä, joiden hyvä happamuus tasapainottaa rypäleiden omaa sokeripitoisuutta. Nautitaan sellaisenaan, jälkiruokien tai sinihomejuuston kera. Oiva pari myös maksapateen tai roquefort-juuston kaveriksi.

Ranska 16,89€
Graham's Late Bottled Vintage Port 2018

Graham's Late Bottled Vintage Port 2018

Suklaalle ja juustoille 

Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’. Tämä klassinen portviini tuoksuu voimakkaan hedelmäiseltä ja miellyttävän mausteiselta. Makumaailma jatkaa tuoksun aromeilla; kirsikkaa, karhunvatukkaa, luumua sekä makeaa hedelmäisyyttä.

Klassinen yhdistelmä juustojen ja suklaisten jälkiruokien kanssa.

Portugali 24,99€
GH Martel Doux

GH Martel Doux

Makeille jälkiruoille

Moderni ja laadukas samppanja, jossa maistuu mehukas päärynä ja sitruksiset aromit. Maku on pyöreä paljastaen hunajaisen aromaattisen monimuotoisuuden ja erittäin tasapainoisen luonteen. Kaunis samppanja kruunaa jouluisen jälkiruokapöydän.

Ranska 39,98€
Antica Formula 0.375 l

Antica Formula 0.375 l

Antipastojen kaveriksi

Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini. Suosittele asiakasta tarjoilemaan Antica Formula ilmakuivatun kinkun ja kovien juustojen kanssa.

(Tuotteesta on saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)

Italia 19,49€
Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Zenato Amarone della Valpolicella Classico

Laadukkaat juustot ja suklaat

Herkullisin juhla-ateria päättyy Amaroneen. Kuivatuista rypäleistä valmistetun viinin rusinainen, viikunainen ja tumman kirsikkainen makumaailma kaipaa parikseen vain laadukasta juustoa makean viikunahillon kera tai palaa suklaata. Zenato Amaronen rypäleet tulevat Costalungan rinnetarhoilta, jossa köynnösten juuret hakevat mineraalit ja maun syvemmältä maaperästä, tehden viinin mausta runsaamman ja tiiviimmän.

Italia 49,89€