Hyvä punaviini lahjaksi

hyvä punaviini lahjaksi

Ilahduta lähimmäistä antamalla hyvä punaviini lahjaksi

Oikeanlaisen lahjan valitseminen tuottaa joka vuosi päänvaivaa. Mitäpä jos unohtaisit tänä vuonna lahjastressin ja antaisit Viinipostin ohjeistaa oikean lahjaviinin ostamisessa? Ilahduttavintahan on saada lahjaksi sellaista viiniä, jota ei itse olisi tullut ostaneeksi. Jotain uutta tai erikoista mikä yllättää, tai sellaista, jota on vain ehkä vilkuillut salaa ylähyllyltä.

Alla Viinipostin laatima monipuolinen lista lahjoiksi soveltuvista viineistä. Toivotamme hyviä juhlahetkiä viinien myötä!

Lahjat henkilökunnalle & yhteistyökumppaneille: Tutustu henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille valittuihin joululahjaviineihin täältä! Linkin takana myös Alkon "Tilaa lahjaksi" -palvelun ohjeet.

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Loppuvuoden juhlakuohuvat

Listalla Suomen suosituin italialainen kuohuviini, palkittu crémant, edullinen laatusamppanja, suomalaisten suosikkicava ja muutama muu ylläri!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Tommasi Crearo

Tommasi Crearo

Viinilehden Vuoden Punaviiniksi useasti valittu "super venetolainen"

Maineikkaan Valpolicellan alueen tuottajan muhkea ja aromikas ”super venetolainen” on luonteikas illan tunnelman kohottaja
sekä täsmävalinta lihoille! Upea lahja viininystävälle.

Viinilehden Vuoden Punaviini 2017, Vuoden Punaviini 2019

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐  tähteä, Tyylikäs huippuviini, ❤️=Luonteikas viini, Edullinen ostos

Espanja 20,98€
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

⭐⭐⭐⭐⭐, Upean elegantti ja täyteläinen 

Upean elegantti ja täyteläinen Zenato Ripassa Valpolicella Superiore kruunaa aterian kun tarjolla on juhlavia tummia liharuokia kuten lammasta, poroa tai hirveä. Viinitoimittajien ylistämä viini on myös hyvä lahjavinkki, sillä vaikka se on nautinnollinen jo nuorena, ja juotavissa myös sellaisenaan, se omaa myös erinomaisen kypsytyspotentiaalin.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐  tähteä, Tyylikäs huippuviini, ❤️=Luonteikas viini, Edullinen ostos

Italia 22,89€
Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Perinteikästä

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiiviistä, maus- teisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille.

Arvostelut:

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐  tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️=Luonteikas viini

Italia 42,99€
Prado Rey Gran Reserva

Prado Rey Gran Reserva

Saimme pienen erän harvinaista viiniä, jota tuotetaan vain hienoimpina vuosina. Itseasiassa ennen vuosikertaa 2009 kyseinen single vineyard eli tarhaviini on ilmestynyt ainoastaan vuosina 1999 ja 2004! Kuiva ja hapokas viini on muhkea ja moniulotteinen kuten tuoksukin. Tanniinit ovat iän myötä pehmenneet, mutta kuivattavat edelleen mukavasti ikeniä jättäen suuhun kuivuneiden marjojen yrttisen fiiliksen.

Arvostelut:

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐  tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️=Luonteikas viini

Espanja 39,98€
Dal Cero Amarone della Valpolicella

Dal Cero Amarone della Valpolicella

Palkittu Amarone

Rubiininpunaisesta punaviinistä voi aistia kypsää tummaa kirsikkaa ja ylikypsää luumua, mustikkahilloa, paprikaa, hieman soramaata ja aavistuksen vaniljaa. Suussa kuiva mutta hedelmäinen viini on tulvillaan tuoksun aromeja, joka täydentyy vielä salmiakilla. Runsasta alkoholia kannattelevat tomerat punamarjaiset hapot ja hitaasti nousevat, runsaat mutta pehmeät tanniinit. Pitkä jälkimaku on lämmin ja rouhea.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐  tähteä, Tyylikäs huippuviini

Italia 44,90€
Vietti Barbera d'Asti La Crena

Vietti Barbera d'Asti La Crena

Barbera lähes sata-vuotiaalta tarhalta

La Crena on Viettin rakkaudenosoitus Barberalle. Barolon sydämessä sijaitseva Viettin viinitalo viljelee yhtenä harvoista Barberaa edelleen Barolon parhailla mailla. La Crena tulee Nizza DOCG:n alueelta, mutta etiketissä komeilee apellaatio Barbera d'Asti, sillä Nizza DOCG laatuluokitus ei sallisi Viettille rakkaan Barberasanan käyttöä.

Italia 49,30€