Anna lahjaksi viiniä

mikä viini lahjaksi

Anna viini lahjaksi!

Oikeanlaisen lahjan valitseminen tuottaa joka vuosi päänvaivaa. Mitäpä jos unohtaisit tänä vuonna lahjastressin ja antaisit Viinipostin ohjeistaa oikean lahjaviinin ostamisessa? Ilahduttavintahan on saada lahjaksi sellaista viiniä, jota ei itse olisi tullut ostaneeksi. Jotain uutta tai erikoista mikä yllättää, tai sellaista, jota on vain ehkä vilkuillut salaa ylähyllyltä.

Hyvää lahjaa säestää myös pieni tarina. Viini muuttuu entistä kiinnostavammaksi, kun sen antaja kertoo jotain sen alkuperästä tai valmistuksesta, ehkäpä mihin tarkoitukseen sitä on ajatellut, tai miksi juuri tämä viini sopii lahjan saajalle. Helpota siis lahjastressiä - anna viini lahjaksi!

Alla Viinipostin laatima monipuolinen lista lahjoiksi soveltuvista viineistä. Toivotamme hyviä juhlahetkiä viinien myötä!

Lahjat henkilökunnalle & yhteistyökumppaneille: Tutustu henkilökunnalle ja yhteistyökumppaneille valittuihin joululahjaviineihin täältä! Linkin takana myös Alkon "Tilaa lahjaksi" -palvelun ohjeet.

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Loppuvuoden juhlakuohuvat

Listalla Suomen suosituin italialainen kuohuviini, palkittu crémant, edullinen laatusamppanja, suomalaisten suosikkicava ja muutama muu ylläri!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

5 tähden upean elegantti ja täyteläinen

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore kruunaa aterian kun tarjolla on juhlavia tummia liharuokia kuten lammasta, poroa tai hirveä. Viinitoimittajien ylistämä viini on myös hyvä lahjavinkki, sillä vaikka se on nautinollinen jo nuorena, ja juotavissa myös sellaisenaan, se omaa myös erinomaisen kypsytyspotentiaalin.

Arvostelut:

Viinilehti: 5 tähteä, ❤️=Luonteikas viini, Tyylikäs huippuviini, Edullinen ostos

Viinistä Viiniin: 5 tähteä

HS Ruoka: 5 tähteä

James Suckling 94 points.

Italia, DOC Valpolicella Ripasso Superiore 20,98€
Pian delle Vigne Rosso di Montalcino

Pian delle Vigne Rosso di Montalcino

Brunellon pikkuveli

Brunellot tunnetaan Italian hienoimpina ja pisimpään kypsytettävinä viineinä. Rosso di Montalcino tulee samalta alueelta ja valmistetaan samoista rypäleistä, mutta lasketaan markkinoille vuoden tammikypsytyksen jälkeen. Monikerroksinen viini on toscanalaisen Antinorin käsialaa.

Italia, Rosso di Montalcino DOC 22,20€
Dal Cero Vigneto Runcata Soave Superiore

Dal Cero Vigneto Runcata Soave Superiore

Vuoden Valkoviini 2019

Syvän keltaisen viinin tuoksu on moniulotteinen ja hennon mausteinen. Dal Cero Vigneto Runcata on kuiva, leveä ja kypsän hedelmäinen, mutta terhakka hapokkuus tekee viinin leveästä suutuntumasta huolimatta hyvin ryhdikkään. Viini jättää pitkään maistuvan, hieman nielua lämmittävän ja mausteisen jälkivaikutelman. Sopii erinomaisesti punalihaisten kalojen ja äyriäisten kanssa.

Arvostelut:

Viinilehti: 4 tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Vuoden Viinit: Vuoden Valkoviini 2019

VEGAANI

Italia, DOCG Soave Superiore 24,99€
Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Perinteikästä

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiiviistä, maus- teisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille.

Arvostelut:

Viinilehti: 4 tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️=Luonteikas viini

Italia, DOCG Amarone della Valpolicella Classico 39,98€
Prado Rey Gran Reserva

Prado Rey Gran Reserva

Saimme pienen erän harvinaista viiniä, jota tuotetaan vain hienoimpina vuosina. Itseasiassa ennen vuosikertaa 2009 kyseinen single vineyard eli tarhaviini on ilmestynyt ainoastaan vuosina 1999 ja 2004! Kuiva ja hapokas viini on muhkea ja moniulotteinen kuten tuoksukin. Tanniinit ovat iän myötä pehmenneet, mutta kuivattavat edelleen mukavasti ikeniä jättäen suuhun kuivuneiden marjojen yrttisen fiiliksen.

Arvostelut:

Viinilehti: 4 tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️=Luonteikas viini

Espanja, DO Ribera del Duero 39,98€
Charles Heidsieck Brut Reserve

Charles Heidsieck Brut Reserve

Maailman palkituimpia multi-vintage samppanjoita

Viinilehden moninkertainen Vuoden Samppanja, maailman paras non-vintage samppanja sekä maailman paras kuohuvien viinintekijä – tässäpä näitä syitä palkita oma läheinen Charles Heidsieckin kuohuvalla! Monikerroksinen, kermainen ja pitkä makumaailma sopii yhteen ostereiden, foie gras’n, pata negra-kinkun, katkarapujen ja kypsien juustojen kanssa.

Arvostelut:

Viinilehti: 5 tähteä, ❤️=Luonteikas viini, Tyylikäs huippuviini, Edullinen ostos

Ranska, AC Champagne 56,20€