Hyvä viini lahjaksi

hyvä viini lahjaksi

Ilahduta lähimmäistä antamalla hyvä viini lahjaksi

Oikeanlaisen lahjan valitseminen tuottaa joka vuosi päänvaivaa. Mitäpä jos unohtaisit tänä vuonna lahjastressin ja antaisit Viinipostin ohjeistaa oikean lahjaviinin ostamisessa? Ilahduttavintahan on saada lahjaksi sellaista viiniä, jota ei itse olisi tullut ostaneeksi. Jotain uutta tai erikoista mikä yllättää, tai sellaista, jota on vain ehkä vilkuillut salaa ylähyllyltä. Anna meidän siis opastaa, mikä on hyvä viini lahjaksi!

Alla Viinipostin laatima monipuolinen lista lahjoiksi soveltuvista viineistä. Toivotamme hyviä juhlahetkiä viinien myötä!

Vinkki! Nappaa talteen vinkit viinin kellarointiin jos kauppareissulla osuu käteen pullo, joka sitä vaatii.

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Loppuvuoden juhlakuohuvat

Listalle niin kuohuviinejä kuin samppanjoita eri hintaluokista

Joulumenu x 5

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 5 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Tyylikäs ja silkkinen "pikku-amarone"

Zenaton perhetilan ”pikkuamarone” eli ripasso on saanut erisnimen Ripassa viitaten eleganttiin feminiiniseen tyyliinsä. Muhkea, raamikas, silkkinen ja upean tasapainoinen viini tekee illallisesta juhlan ja on siksi upea lahjaviini. Hyvin intensiivinen ja harmooninen, suutuntuma hedelmäisyytensä ansiosta erittäin pehmeä, runsas ja makean mausteinen. 

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️ = Luonteikas viini

Italia 24,49€
Villa Sparina Gavi

Villa Sparina Gavi

Hienostunut helmi

Wine Enthusiast kruunasi Villa Sparinan ""European Winery of the year"" tittelillä vuonna 2021. Tätä viiniä on valmistettu jo vuodesta 1974 köynnösten keski-iän ollessa 30 vuotta. Käyminen terästankeissa 3 viikkoa. Kirkkaan keltaisen värinen viini tuoksuu herkän kukkaiselta ja persikalta. Täyteläinen, kypsä pehmeä maku on hienostunut ja aromaattinen.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Italia 29,90€
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Tyylikäs klassikko

Burgundin suurimman Grand Cru -huipputuottajan Louis Latourin tinkimätöntä eleganssia vuoden isoimpiin juhliin. Tässä tumman rubiininpunaisessa, täyteläisessä ja silkkisen keskitanniinisessa viinissä maistuu raikas mustaherukka, karpalo sekä kevyitä yrttien ja lakritsin vivahteita. Kepeät hapot tasapainottavat viinin maun pehmeäksi ja marjaiseksi

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Ranska 29,99€
Terre del Barolo Biologico Barolo

Terre del Barolo Biologico Barolo

Vuoden Viini 2023

Joulupakettiin kelpaa valita Vuoden Viini 2023. Viinialan ammattilaiset valitsivat yli tuhannen viinin joukosta parhaaksi viiniksi Terre del Barolo Biologico Barolon. Viini voitti Vuoden Viinit 2023 -kilpailun ja ansaitsi kultamitalin omassa sarjassaan. Lämminhenkisen täyteläinen ja mausteisen aromikas luomu Barolo löytää parinsa riistaruoista, grillatusta lihasta ja tuhdeista pastaruoista.

Viini on saanut arvostusta myös muilta viinialan ammattilaisilta:

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐, Tyylikäs huippuviini

Viiniopas: 91 p. Erinomainen viini - Pekka Suorsa

Italia 35,29€
Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Perinteikästä klassikkotuottajalta

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiivistä, mausteisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Italia 45,98€
J. Charpentier Millésime 2018

J. Charpentier Millésime 2018

Runsas ja paahteinen samppanja

Upea lahjakuohuva jouluun! Pienen perhetuottajan ryhdikäs, monivivahteinen ja miellyttävän paahteinen vuosikertasamppanja. Juhlava aperitiivi ja hienostuneiden kalaruokien sekä äyriäisten seuralainen. J.Charpentier omistaa 15 hehtaaria viinitarhoja 13 eri crus alueelta.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐, Tyylikäs huippuviini, ❤️ = Luonteikas viini, Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Ranska 49,89€