Hyvä punaviini lahjaksi

hyvä punaviini lahjaksi

Ilahduta lähimmäistä antamalla hyvä punaviini lahjaksi

Oikeanlaisen lahjan valitseminen tuottaa joka vuosi päänvaivaa. Mitäpä jos unohtaisit tänä vuonna lahjastressin ja antaisit Viinipostin ohjeistaa oikean lahjaviinin ostamisessa? Ilahduttavintahan on saada lahjaksi sellaista viiniä, jota ei itse olisi tullut ostaneeksi. Jotain uutta tai erikoista mikä yllättää, tai sellaista, jota on vain ehkä vilkuillut salaa ylähyllyltä.

Alla Viinipostin laatima monipuolinen lista lahjoiksi soveltuvista viineistä. Toivotamme hyviä juhlahetkiä viinien myötä!

Vinkki! Nappaa talteen vinkit viinin kellarointiin jos kauppareissulla osuu käteen pullo, joka sitä vaatii.

Ota parhaat jouluviinit talteen täältä!

Kinkulle, laatikoille, kalapöydän herkuille, juustoille ja joulun makeille jälkiruoille!

Loppuvuoden juhlakuohuvat

Listalle niin kuohuviinejä kuin samppanjoita eri hintaluokista

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Klassikko vuodesta 1928

Klassikkoviini, joka luotiin alun perin ensimmäiseksi kypsytyksestä nauttivaksi chiantiksi vuonna 1928. Sittemmin muun muassa syrah'sta runsautta ja mausteisuutta saanut viini muutettiin Toscana IGT:ksi vuonna 2001. Tuotteen etiketti on pysynyt miltei muuttumattomana alkuajoista lähtien. Runsas, samettinen, pehmeiden tanniinien siivittämä pitkä ja antoisa maku. Ideaalinen lahjaksi liharuokien ja kovien kypsytettyjen juustojen oheen.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Italia 19,99€
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Zenato Ripassa Valpolicella Superiore

Tyylikäs ja silkkinen "pikku-amarone"

Zenaton perhetilan ”pikkuamarone” eli ripasso on saanut erisnimen Ripassa viitaten eleganttiin feminiiniseen tyyliinsä. Muhkea, raamikas, silkkinen ja upean tasapainoinen viini tekee illallisesta juhlan ja on siksi upea lahjaviini. Hyvin intensiivinen ja harmooninen, suutuntuma hedelmäisyytensä ansiosta erittäin pehmeä, runsas ja makean mausteinen. 

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Italia 23,98€
Graham's Late Bottled Vintage Port 2017

Graham's Late Bottled Vintage Port 2017

Klassinen portviini suklaalle ja juustoille

Graham’s Late Bottled Vintage Port (LBV) on laatuviini, joka sekoitetaan erinomaisen satovuoden parhaista viineistä. Toisin kuin kaksivuotiaana pullotettava “aito” vuosikertaportviini, LBV kypsyy neljästä kuuteen vuotta vanhoissa tammitynnyreissä; siitä termi ‘late bottled’. Portin makean täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen makumaailma on omiaan niin juustojen kuin suklaisten jälkiruokien kanssa.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ Harmoninen ja laadultaan erinomainen, EDULLINEN OSTOS

Portugali 23,98€
Château Grand Ormeau

Château Grand Ormeau

Pomerolin taikuutta

Lalande de Pomerol -luokituksen lippulaivaviini kuuluu Bordeaux'n alueen parhaimpien viinien joukkoon ja se on tunnettu vuodesta 1874 lähtien. Harmoninen, pehmeä tanniininen ja mehukas viini.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐ Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Ranska 34,99€
Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Perinteikästä klassikkotuottajalta

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiivistä, mausteisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐ Tyylikäs huippuviini

Italia 45,48€
Dal Cero Amarone della Valpolicella

Dal Cero Amarone della Valpolicella

Pienen perhetuottajan Amarone

Pienen perhetuottajan Amarone ei kosiskele jäännössokerillaan, vaan on rakenteeltaan uljas ja siksi erinomainen ruoan kumppani. Rehevän tummamarjaisa ja rouhean maalaismainen viini on tulvillaan tummien kirsikoiden ja luumun aromeja.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐ Tyylikäs huippuviini

Italia 49,98€