Viinit joulun kinkulle

viini joulukinkun kanssa

Mikä viini joulukinkun kanssa sopii?

Joulun kalapöydän antimien jälkeen nostetaan kinkku lisukkeineen pöytään. Seurakseen se halajaa vähätanniinista, ei turhan tuhtia, kypsää, mutta ei liian hillomaisen makeaa punaviiniä. Marjainen täyteläisyys ja sopivasti viinille ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

El Coto Crianza

El Coto Crianza

Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot

Espanja 13,49€
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Persoonallinen punaviini biodynaamiselta perhetilalta. Muhevan maanläheinen viini, joka säestää luonteikkaasti niin joulupöydän ruokia kuin liharuokia.

LUOMU, BIODYNAAMINEN

Ranska 14,98€
Villa Antinori Rosso

Villa Antinori Rosso

Aina vuodesta 1928 valmistettu Villa Antinori Rosso on lunastanut paikkansa suomalaisten sydämissä. Syrah tuo mausteisuutta viiniin, ja vieno tammi antaa vaniljaisen säväyksen hapokkaaseen sangioveseen; neilikoin koristeltu kinkku löytää viinistä parinsa.

YMPÄRISTÖVASTUULLINEN PAKKAUS

Italia 19,80€