Joulun kinkkuviini

viini joulukinkulle

Mikä viini joulukinkulle sopii?

Joulun kalapöydän antimien jälkeen nostetaan kinkku lisukkeineen pöytään. Seurakseen se halajaa vähätanniinista, ei turhan tuhtia, kypsää, mutta ei liian hillomaisen makeaa punaviiniä. Marjainen täyteläisyys ja sopivasti viinille ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper Pinot Noir

Luotettava kinkkuviini

Marjaisa hapokkuus nostaa välittömästi veden kielelle ja kokonaisuus jättää hieman savuisen sekä mokkaisen jälkivaikutelman. Hieno yleisviini, joka sopii monille erilaisille ruuille ja seurusteluun.

Ranska 12,90€
El Coto Crianza

El Coto Crianza

Pehmeän mausteinen

Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot.

Espanja 13,70€
Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Australiaa joulupöytään

Pyöreä ja pehmeä punaviini on maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan. Nuorekas Plan B Shiraz maistuu joulupöydässä niin kinkun kuin sen lisukkeiden kanssa.

Australia 14,39€
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Persoonallinen

Persoonallinen punaviini biodynaamiselta perhetilalta. Muhevan maanläheinen viini, joka säestää luonteikkaasti niin joulupöydän ruokia kuin liharuokia.

LUOMU, BIODYNAAMINEN

Ranska 15,90€
Chivite Legardeta Single Vineyard Garnacha

Chivite Legardeta Single Vineyard Garnacha

Mausteisten makujen ystäville

Legardetan mausteisuus, kuivatut hedelmät, tummat marjat ja kevyt nahkaisuus kaipaavat rinnalleen mausteista ruokaa. Tähtianiksella maustettu kinkku tuo uuden vivahteen joulupöytään.

Espanja 15,98€
Antinori Peppoli

Antinori Peppoli

Kriitikoiden valinta: Parhaita hinta-laatusuhteen Chianti Classicoita

Pèppoli on punaisten marjojen juhlaa! Punaherukka, kirsikka ja vadelma kilpailevat aromien pääroolista. Kinkun paistoliemestä, punaviinistä, salottisipulista ja kirsikkahillosta syntyy kinkun päälle täydellinen kirsikkakastike, joka sitoo maut yhteen lasissa ja lautasella.

Italia 19,99€