Joulun kinkkuviini

viini joulukinkulle

Mikä viini joulukinkulle sopii?

Joulun kalapöydän antimien jälkeen nostetaan kinkku lisukkeineen pöytään. Seurakseen se halajaa vähätanniinista, ei turhan tuhtia, kypsää, mutta ei liian hillomaisen makeaa punaviiniä. Marjainen täyteläisyys ja sopivasti viinille ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Tussock Jumper Pinot Noir

Tussock Jumper Pinot Noir

Kinkun paras kaveri

Pinot Noir -rypäleistä valmistetun ranskalaisen punaviinin pullon kyljessä komeilee possu punaisessa villapaidassa - Tussock Jumper viineille tuttuun tapaan! Viinin marjaisa hapokkuus nostaa välittömästi veden kielelle ja kokonaisuus jättää hieman savuisen sekä mokkaisen jälkivaikutelman. Hieno yleisviini, joka sopii monille erilaisille ruoille, seurusteluun ja joulun kinkulle.

Ranska 12,90€
El Coto Crianza

El Coto Crianza

Pehmeän mausteinen

Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tempranillo-rypäle on Riojan viinialueen tähti, josta valmistetaan tyylikkäät ja Espanjan myydyimmät Rioja viinit – El Cotot.

Espanja 13,95€
Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Australiaa joulupöytään

Pyöreä ja pehmeä punaviini on maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan. Nuorekas Plan B Shiraz maistuu joulupöydässä niin kinkun kuin sen lisukkeiden kanssa.

Australia 14,39€
Zenato Valpolicella Superiore

Zenato Valpolicella Superiore

Luonteikas ja maanläheinen

Etiketissä komeileva superiore-merkintä ansaitaan tiiviillä laadulla ja pidemmällä tammitynnyrikypsytyksellä kuin perinteisillä Valpolicellan viineillä on vaatimuksena. Tämän ansiosta viini onkin täyteläisempi ja pyöreämpi ja sen makua siivittävät hapankirsikkaisuus, nahkaisuus ja hento yrttisyys. Monikäyttöinen viini on täydellinen kumppani kinkun lisäksi myös muun muassa pasta bologneselle, lammasruoille tai karjalanpaistille.

Italia 14,98€
E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

Rhônelainen klassikko

Rhônelainen klassikko ja monipuolinen viini, joka lämmittää talvisena iltana tai siivittää upeasti pataruokia. Täyteläinen ja mehevä maku, jossa kypsät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat rakenteeseen ryhtiä. Miellyttävän aromaattinen ja suuntäyttävä viini, jonka jälkimakua siivittävät tumma marjaisuus, maanläheiset ja mausteiset aromit.

Ranska 16,97€
Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

Louis Latour Pinot Noir Cuvée Latour

⭐⭐⭐⭐⭐ - Viinilehti

Burgundin suurimman Grand Cru -huipputuottajan Louis Latourin tinkimätöntä eleganssia vuoden isoimpiin juhliin. Tässä tumman rubiininpunaisessa, täyteläisessä ja silkkisen keskitanniinisessa viinissä maistuu raikas mustaherukka, karpalo sekä kevyitä yrttien ja lakritsin vivahteita. Kepeät hapot tasapainottavat viinin maun pehmeäksi ja marjaiseksi.

Ranska 29,90€