Viini joulukinkulle

viini joulukinkulle 2023

Mikä viini joulukinkulle sopii?

Joulun kalapöydän antimien jälkeen nostetaan kinkku lisukkeineen pöytään. Seurakseen se halajaa vähätanniinista, ei turhan tuhtia, kypsää, mutta ei liian hillomaisen makeaa punaviiniä. Marjainen täyteläisyys ja sopivasti viinille ryhtiä antava hapokkuus täydentävät makunautinnon. Viinipostin asiantuntijat vinkkaavat, mikä viini joulukinkulle sopii parhaiten vuonna 2023.

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 5

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 5 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

El Coto Crianza

El Coto Crianza

Pehmeän mausteinen

Keskitäyteläinen punaviini, joka pehmeän mausteisuutensa vuoksi on loistava kumppani joulupöydän kinkulle. Tyylikäs El Coto on Riojan alueen johtava viininvalmistaja.

Espanja 14,66€
Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Hempeän hilloinen ja muhkean marjainen

Plan B! -viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan. Läntisestä Australiasta tuleva viinitalon Shiraz uhkuu hempeää hilloisuutta ja muhkeaa marjaisuutta. Nuorekas viini on maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan, minkä vuoksi se maistuu eritoten joulukinkun ja sen lisukkeiden kanssa.

Australia 14,98€
Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Domaine des Carabiniers Lunar Apogé Côtes du Rhône

Rehevän maalaismainen

Tiilenpunaisen punaviinin tuoksu on runsas ja rehevän maalaismainen; siitä voi aistia kirsikkaa, orvokkia, lakritsia, mustapippuria, keitettyjä vihanneksia ja nahkaa. Suussa kuiva viini jatkaa runsaan, mutta hellän marjaisella maulla, jota elävöittävät miellyttävä hapokkuus ja maltilliset kypsät tanniinit. Keskitäyteläinen kokonaisuus on persoonallinen ja tasapainoinen.

Ranska 16,99€
E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge

Tummamarjaisa ja maanläheinen

Rhônelainen klassikko ja monipuolinen viini, joka lämmittää talvisena iltana, sopii joulukinkun pariksi tai siivittää upeasti pataruokia. Täyteläinen ja mehevä maku, jossa kypsät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat rakenteeseen ryhtiä. Miellyttävän aromaattinen ja suuntäyttävä viini, jonka jälkimakua siivittävät tumma marjaisuus, maanläheiset ja mausteiset aromit.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Ranska 17,94€
Antinori Peppoli

Antinori Peppoli

Chianti Classico hedelmäisimmillään

Yli 600 vuotta viiniä valmistanut firenzeläinen Antinorin suku tunnetaan chianti classicon taitureina. Viinitalon Pèppoli uhkuu hedelmäisyyttä; Sangiovesen raikasta punamarjaisuutta täydentävät Merlot'n muhkeus ja Syrah'n mausteisuus. Joulukinkun lisäksi kokeile viiniä myös savustetun ja grillatun ruoan kanssa sekä pitkään kypsytettyjen juustojen kumppanina.

Italia 21,95€
Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne Organic

Fernand Engel Pinot Noir Elevé en Fût de Chêne Organic

Intensiivinen ja täyteläinen

Engelin erittäin viehättävä ja intensiivinen Koillis-Ranskassa tuotettu orgaaninen ja vegaaninen luomuviini. Aistittavissa tyylikästä ja hillittyä puuta, raikasta kirsikkahilloa, pähkinää sekä ripaus nahkaa. Kestää kypsytystä pullossa jopa 15 vuotta.

Ranska 23,90€