Tomaatticrostinit
(noin 30 kpl)
1 pitkä vehnäpatonki
250 g (noin 2 1/2 dl) 24 kk kypsytettyä hyvää cheddarjuustoa
loraus oliiviöljyä
400 g pyöreitä kirsikkatomaatteja
2 rkl oliiviöljyä
4 valkosipulinkynttä viipaloituna
2 rosmariininoksaa
1 tl chilihiutaleita
1 tl sormisuolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
300 g levitettävää vuohenjuustoa
2 rkl ranskankermaa
basilikaa
mustapippuria myllystä
Crostini ohje, joka ei petä alkupalapöydässä
Alkupaloiksi ja pieneksi välipurtavaksi juhlissa sopivat crostinit on helppo valmistaa ja näillä vinkeillä saat crostineista erityisen herkkuja! Tämä crostini ohje yhdistää suussasulavan juuston ja herkullisen kypsät tomaatit. Tomaatticrostinit sopivat illanistujaisiin tai alkupalatarjoiluksi kuohuvan keralle. Kokeile ruokatoimittaja Mari Moilasen reseptiä!
Erilaisia crostini ohjeita
Crostinien päällä voi tarjoilla vaikka ja mitä. Kokeile vaikkapa mozarella-sardelli-crostineja tai toskanalaisia kananmaksa crostineja, crostini ohjeet löydät täältä.
Tomaatticrostini ohje:
- Levitä kirsikkatomaatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä, ripottele päälle viipaloidut valkosipulinkynnet, rosmariinia ja mausteet. Paahda kirsikkatomaatteja 225 asteisessa uunissa noin 20 min, kunnes kirsikkatomaatit pehmenevät.
- Raasta cheddarjuusto raasteeksi ja leikkaa patonki muutaman sentin viipaleiksi. Levitä juustoraastetta keoiksi leivinpaperilla vuoratulle pellille ja nosta patonkiviipaleet juuston päälle. Pirskota päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa noin 8–10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja muuttunut kullanruskeaksi. Anna jäähtyä.
- Notkista levitettävä vuohenjuusto vatkaamalla sitä vispilällä. Lisää joukkoon ranskankerma ja vatkaa vispilällä tasaiseksi.
- Käännä patonkiviipaleet ja levitä päälle vuohenjuustoa. Nosta päälle muutama kirsikkatomaatti ja koristele hienonnetulla basilikalla. Rouhaise päälle mustapippuria myllystä.
Vinkki: juustokuorrute suojaa leipää vetistymiseltä eli nämä voi tehdä valmiiksi jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Tomaatticrostinit ovat hyviä viileinä.
Suositukset
Veuve Clicquot Brut
Juhlallisuudet kruunaa upeasta keltaisesta väristään tunnettu Veuve Clicquot Brut samppanja! Veuve Clicquot’n raikas mutta runsas tyyli perustuu Pinot Noir -rypäleeseen ja reserve-viinien suurehkoon osuuteen sekä pitkään kellarikypsytykseen. Talon vakiosamppanja on hurmannut samppanjanystäviä vuosisatojen ajan hedelmäisen paahteisella ja raikkaan täyteläisellä aromimaailmallaan.