Tommasi Amarone joulupöytään

Tommasi Amarone joulupöytään

Amarone joulupöytään juustojen rinnalle

Jouluillallinen päätetään makeiden herkkujen ja juustojen merkeissä. Voimakkaiden, kypsien juustojen kumppanina maistuu täyteläinen punaviini, minkä vuoksi kannattaa hankkia Amarone joulupöytään.

Kysyimme ruokatoimittaja Mari Moilaselta, millaiselta hänen jouluaterian jälkeinen juustoherkuttelu näyttäisi. Tässä Marin resepti tunnelmallisen illan päätteeksi:

"Kun jouluaaton tohinat kääntyvät ehtoopuolelle on aika korkata elegantti italialainen jouluviini, Tommasi Amarone della Valpolicella Classico. Viiniä kaadetaan kookkaaseen lasiin, aromeja nuuhkitaan. On aika huoahtaa ja nauttia joulurauhasta.

Amaronen kanssa katetaan tarjolle viinin syviä suklaan, muhevien mausteiden sekä kuivattujen hedelmien makua korostavia pikkusyötäviä ja juustoja. Kookkaasta parmesaanilohkosta rouhaistaan pala, päälle valutetaan hieman hunajaa ja makupala sujautetaan suuhun. Täydellinen makuelämys syntyy, kun herkun päälle siemaistaan hieman Amaronea. Parmesaanin lisäksi Amaronelle sopivat muutkin joulun aromikkaat juustot, kuten esimerkiksi englantilainen sinihomejuusto Stilton. Pähkinät, kuivatut taatelit ja tumma suklaa viimeistelevät tämän aattoyön Amarone-kattauksen ja ovat oivia makupareja tälle juhlavalle viinille." – Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi.

Lisää kauppalistalle siis:

Tommasi Amarone

Parmesaania

Homejuustoa (Stilton)

Pähkinöitä ja hunajaa / Manteleita hunajassa / Hasselpähkinöitä hunajassa

Kuivattuja taateleita

Tummaa suklaata, konvehteja

Viinirypäleitä

Klikkaa alla olevaa kuvaa ja kurkkaa kaikki asiantuntijoiden jouluviinisuositukset niin ruokapöytään kuin pukinkonttiin!

Suositukset

Tommasi Amarone

Tommasi Amarone

Klassikko maineikkaalta Valpolicellan tuottajalta. Rusinoituneista rypäleistä valmistetusta tiivistä, mausteisesta ja suorastaan uhkeasta amaronesta löytyy ihanalla tavalla nahkaa ja tallin taustaa. Sopii vaativillekin liharuoille ja suolaisille koville juustoille.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐  tähteä, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️=Luonteikas viini

Italia 45,98€