Herkullinen antipasto

antipasto resepti

Antipasto on nopea tarjoiltava illanistujaisissa

Pimenevien iltojen myötä herkutellaan juustoilla, leikkeleillä ja muilla italialaisilla herkuilla. Tarjoile antipasto italialaisittain mausteisen yrttisen vermutin kera, tai parita herkulliset juustot makean täyteläisen portviinin kanssa.

Kysyimme ruokatoimittaja Mari Moilaselta, kuinka hän kokoaisi syksyisen antipaston. Tässä Marin antipasto resepti:

Herkullinen loppuvuoden napostelutarjottava syntyy helposti. Valitse pari hyvää juomaa, sytytä kynttilät ja kata pöytään juomille sopivia purtavia.

Portviinin ystävä kaataa lasiin intensiivisen makuista, makeaa Graham’sin Late Bottled Vintage portviiniä. Tämä kuivattuja hedelmiä ja karhunvatukan hilloisuutta lasiin tuova juoma on oiva makupari suolaiselle homejuustolle, hedelmille ja suolakekseille. Vesi herahtaa kielelle suolaisen ja makean aina toimivasta kombosta.

Vermutin ystävä sukeltaa toisenlaiseen, makean katkeraan makumaailmaan Antica Formula vermutin kanssa. Yrttinen ja mausteinen juoma on kuin kotonaan erilaisten antipastien kanssa. Maista tätä syvän ruskeaa juomaa kovan vuohenjuuston sekä italialaisten leikkeleiden, kuten hyvän salamin ja ilmakuivatun kinkun kanssa. Myös oliivit maistuvat vermutin kanssa.” – Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi.

Lisää kauppalistalle siis:

Graham’s Late Bottled Vintage Port

Antica Formula Vermouth (Tuotteesta saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)

Homejuustoa

Hedelmiä (esimerkiksi päärynää, viinirypäleitä, viikunoita, omenaa)

Suolakeksejä

Kovaa vuohenjuustoa

Italialaisia leikkeleitä (esimerkiksi salamia ja ilmakuivattua kinkkua)

Oliiveja

Suositukset

Graham's Late Bottled Vintage Port 2017

Graham's Late Bottled Vintage Port 2017

Makean täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen klassinen portviini on omiaan niin juustojen kuin suklaisten jälkiruokien kanssa. Syvän rubiininpunaisen portviinin tuoksu on voimakkaan hedelmäinen, kukkaisa ja miellyttävän mausteinen. Maultaan se on makea, täyteläinen, lämmin ja tiiviin hedelmäinen, josta voi aistia kirsikkaa, karhunvatukkaa ja luumua.

Portugali 23,98€
Antica Formula 0.375 l

Antica Formula 0.375 l

Maailman ensimmäinen vermutti, joka on valmistettu vermuttien kehittäjän, Antonio Benedetti Carpanon vuoden 1786 ”Jumalten nektarin” reseptin mukaisesti vain luonnollisista raaka-aineista. Antica Formula on oikea vermuttien aatelinen, jossa erottuvat selkeät vaniljan aromit ja appelsiini.

Tuotteesta saatavilla myös 1 l pullo

Italia 18,99€