Herkullinen antipasto

Antipasto on nopea tarjoiltava illanistujaisissa
Pimenevien iltojen myötä herkutellaan juustoilla, leikkeleillä ja muilla italialaisilla herkuilla. Tarjoile antipasto italialaisittain mausteisen yrttisen vermutin kera, tai parita herkulliset juustot makean täyteläisen portviinin kanssa.
Kysyimme ruokatoimittaja Mari Moilaselta, kuinka hän kokoaisi syksyisen antipaston. Tässä Marin antipasto resepti:
”Herkullinen loppuvuoden napostelutarjottava syntyy helposti. Valitse pari hyvää juomaa, sytytä kynttilät ja kata pöytään juomille sopivia purtavia.
Portviinin ystävä kaataa lasiin intensiivisen makuista, makeaa Graham’sin Late Bottled Vintage portviiniä. Tämä kuivattuja hedelmiä ja karhunvatukan hilloisuutta lasiin tuova juoma on oiva makupari suolaiselle homejuustolle, hedelmille ja suolakekseille. Vesi herahtaa kielelle suolaisen ja makean aina toimivasta kombosta.
Vermutin ystävä sukeltaa toisenlaiseen, makean katkeraan makumaailmaan Antica Formula vermutin kanssa. Yrttinen ja mausteinen juoma on kuin kotonaan erilaisten antipastien kanssa. Maista tätä syvän ruskeaa juomaa kovan vuohenjuuston sekä italialaisten leikkeleiden, kuten hyvän salamin ja ilmakuivatun kinkun kanssa. Myös oliivit maistuvat vermutin kanssa.” – Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi.
Lisää kauppalistalle siis:
Graham’s Late Bottled Vintage Port
Antica Formula Vermouth (Tuotteesta saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)
Homejuustoa
Hedelmiä (esimerkiksi päärynää, viinirypäleitä, viikunoita, omenaa)
Suolakeksejä
Kovaa vuohenjuustoa
Italialaisia leikkeleitä (esimerkiksi salamia ja ilmakuivattua kinkkua)
Oliiveja
Suositukset

