Syksyinen antipastolautanen

antipasto resepti

Pimenevien iltojen myötä herkutellaan juustoilla, leikkeleillä ja muilla italialaisilla herkuilla. Tarjoile antipasto italialaisittain mausteisen yrttisen vermutin kera, tai parita herkulliset juustot makean täyteläisen portviinin kanssa.

Kysyimme ruokatoimittaja Mari Moilaselta, kuinka hän kokoaisi syksyisen antipastolautasen. Tässä Marin antipasto resepti:

Herkullinen loppuvuoden napostelutarjottava syntyy helposti. Valitse pari hyvää juomaa, sytytä kynttilät ja kata pöytään juomille sopivia purtavia.

Portviinin ystävä kaataa lasiin intensiivisen makuista, makeaa Graham’sin Late Bottled Vintage portviiniä. Tämä kuivattuja hedelmiä ja karhunvatukan hilloisuutta lasiin tuova juoma on oiva makupari suolaiselle homejuustolle, hedelmille ja suolakekseille. Vesi herahtaa kielelle suolaisen ja makean aina toimivasta kombosta.

Vermutin ystävä sukeltaa toisenlaiseen, makean katkeraan makumaailmaan Antica Formula vermutin kanssa. Yrttinen ja mausteinen juoma on kuin kotonaan erilaisten antipastien kanssa. Maista tätä syvän ruskeaa juomaa kovan vuohenjuuston sekä italialaisten leikkeleiden, kuten hyvän salamin ja ilmakuivatun kinkun kanssa. Myös oliivit maistuvat vermutin kanssa.” – Mari Moilanen, Jotain maukasta -blogi.

Lisää kauppalistalle siis:

Graham’s Late Bottled Vintage Port

Antica Formula Vermouth (Tuotteesta saatavilla myös 1,0l kokoinen pullo)

Homejuustoa

Hedelmiä (esimerkiksi päärynää, viinirypäleitä, viikunoita, omenaa)

Suolakeksejä

Kovaa vuohenjuustoa

Italialaisia leikkeleitä (esimerkiksi salamia ja ilmakuivattua kinkkua)

Oliiveja

Suositukset

Graham's Late Bottled Vintage Port 2015

Graham's Late Bottled Vintage Port 2015

Makean täyteläinen ja tiiviin hedelmäinen klassinen portviini on omiaan niin juustojen kuin suklaisten jälkiruokien kanssa.

Portugali 22,98€
Antica Formula 0.375 l

Antica Formula 0.375 l

Maailman ensimmäinen vermutti lumoaa makean yrttisellä maullaan sekä vaniljan ja appelsiinin aromeilla.

Italia 17,99€