Antipastolautanen 5 minuutissa

antipastolautanen

Antipastolautanen 5 minuutissa? Yes please!

Iltojen pimentyessä mieltä (ja vatsaa) lämmittävät tunnelmalliset juustoviini-illat. Juustojen kylkeen napataan kauppareissulla usein myös erinäisiä leikkeleitä - näin valmistuu mitä herkullisin antipastolautanen. Mutta tiesitkö, että viinin lisäksi voit kokeilla myös vermuttia leikkeleiden kaverina?

Kotilieden Himahella -blogin Tiina Rantanen kokosi taannoin trendikkään antipastolautasen. Hän nimittäin oli kuullut huhua, että italialaisissa baareissa kuuminta hottia on nauttia ilmakuivattua parmankinkkua makean, punaisen vermutin kanssa. Olisitko uskonut?

Vermutti onkin loistava pari leikkeleiden ja juustojen kanssa, sillä se leikkaa erinomaisesti niiden rasvan läpi. Vermutin mausteisuus ja yrttisyys tuo myös uudella ja mielenkiintoisella tavalla leikkeleiden maut esille.

Trendsettereiden parmankinkun kanssa nauttima punainen vermutti on italialainen Antica Formula, joka on valmistettu vermuttien isän, Antonio Benedetti Carpanon ”Jumalten nektari” -reseptin mukaisesti. Kasvitieteilijä kehitti reseptin vuonna 1786 ja katkeron makuiseen juomaan ihastui myös Italian kuningas Vittorio Amedeo III. Uudestaan muotiin tullut vermutti tarjoaa siis aikamatkan vanhaan torinolaiseen luksukseen!” kirjoittaa Blontiina blogissaan.

Blonditiinan Torinolainen antipastolautanen

neljälle

laktoositon, gluteeniton

250 g Le Gruyére AOP Reservé -juustoa

200 g ilmakuivattua parmankinkkua

200 g Wanhan ajan lakuja

1) Kuutioi juusto ja irrota ilmakuivatut kinkkuviipaleet toisistaan. Asettele kaikki ainekset kauniisti puiselle laudalle tai tarjoiluvadille

2) Tarjoa vermutti antipaston kanssa viilennettynä.

Lue Blonditiinan koko juttu Kotiliedestä!

Pikalippu paratiisiin? 7 juusto ja viinit, joilla et mene vikaan!

Suositukset

Antica Formula

Antica Formula

Punaruskea katkero tuoksuu makean sitruksiselle ja mausteiselle: vaniljaa, appelsiinin kuorta, pähkinöitä, neilikkaa. Suussa makea ja lämmin, makumaailma täydentyy vielä kaakaopavuilla, kirsikalla ja taatelilla. Tiivis, pitkä ja vivahteikas.

Vinkki! Antica Formulaa myydään myös pienemmässä 0,375l pullossa (15,99 €)!

Italia 47,49€