Joulutapakset: frittioliviit ja persimontapas
4 hengelle
28 isoa, vihreää kivetöntä oliiviä
7 aurinkokuivattua taatelia
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl pankojauhoja
2 dlö rypsiöljyä friteeraukseen
Persimontapakset4 hengelle
2 kypsää persimonia
6 siivua hyvää Jamon Serrano-kinkkua
muutama rosmariinin oksa
Jotain maukasta -blogin Mari Moilanen vinkkaa ihastuttavat joulutapakset!
Friteeratut taatelioliivit
- Kuivaa oliivit. Leikkaa taatelit halki pituussuunnassa ja leikkaa palat keskeltä halki nioin, että saat yhdestä taatelista neljä oliivinpituista taatelinpalaa. Täytä oliivit taatelinpalalla.
- Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Mittaa jauhot yhdelle lautaselle ja pankojauhot toiselle. Kasta oliivit ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi pankojauhoihin.
- Kuumenna öljy kuumaksi pannulla ja friteeraa oliivit kauttaaltaan kullanruskeiksi.
Persimontapakset
- Pese ja kuori persimonit, poista kanta. Leikkaa persimonit kuuteen lohkoon.
- Leikkaa Jamon Serrano-siivut pituussuunnassa halki ja kierrä puolikas siivu persimonlohkon ympärille. Laita koristeeksi kinkun alle rosmariinioksa.
Tarjoile joulutapakset raikkaan Perelada Stars -kuohuviinin kanssa!
Resepti ja kuva: Mari Moilanen (Jotain maukasta -blogi)
Suositukset
Perelada Stars Cava Brut Reserva
Keskisyvän sitruunankeltaisen viinin tuoksu on runsas ja kypsä: persikkaa ja mangoa säestävät karamellisoitu sitruunan kuori, kuivattu omena ja tuulahdus briossia. Kuiva ja erittäin raikas makumaailma on niin ikään runsas, ja sitrushedelmäinen hapokkuus yhdessä nostattavan moussen kera nostattavat veden kielelle. Keskitäyteläinen olemus täydentyy loppumaussa kuivatuilla yrteillä ja lievällä paahteisuudella.
VIHREÄ VALINTA: VEGAANI, PAIKALLINEN EKOSERTIFIOINTI