Uudenvuoden tapakset
4 hengelle
500 g raakoja kuorellisia jättikatkarapuja
1 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 kananmuna
1 dl pankojauhoja
Friteeraamiseen:
1 l ruokaöljyä
Sitruunamajoneesi:
2 dl majoneesia
1 sitruunankuori
2 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
rouhaisu mustapippuria myllystä
Lisäksi:
grillitikkuja
Lohi-appelsiinitartar4 hengelle
300 g lohifileetä
2 salottisipuli
1 appelsiini kuori
1 rkl appelsiininmehua
1/2 tl murskattuja fenkolinsiemeniä
3 rkl majoneesia
1 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Tarjoiluun:
1 patonki
Mustekalatapas4 hengelle
250 g kypsennettyä mustekalaa
150 g kivettömiä vihreitä oliiveja
50 g sardelleja öljyssä
Salottivinegretti:
1 salottisipuli
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
ripaus suolaa, sokeria ja mustapippuria
Lisäksi:
cocktailtikkuja
Upeista resepteistään tunnettu ruokatoimittaja Mari Moilanen vinkkaa kolme hauskaa tapas-reseptiä loppuvuoden kekkereihin! Frittikatkaravut sitruunamajoneesilla, lohi-appelsiinitartar leipästen kera ja mustekalatapakset ovat juuri sitä uutta twistiä alkupalatarjoiluihin mitä olet etsinyt 😉
Tutustu Marin taivaallisen herkulliseen Jotain Maukasta -blogiin
Frittijättikatkaravut
- Kuori jättikatkaravut niin, että jättikatkarapuihin jää pyrstö katkarapuihin. Mittaa vehnäjauhot ja suola yhdelle lautaselle, kananmuna toiselle ja panko kolmannelle lautaselle. Vatkaa kananmunan rakenne rikki.
- Pyöritä katkaravut ensin vehnäjauhoissa, sen jälkeen kananmunassa ja viimeisenä pankossa. Pujota katkarapu grillitikkuihin.
- Sekoita kaikki sitruunamajoneesin raaka-aineet keskenään.
- Kuumenna öljy noin 180 asteiseksi ja friteeraa katkarapuja muutama minuutti, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Tarjoa sitruunamajoneesin kanssa.
Lohi-appelsiinitartar
- Kuutioi lohi ja salottisipuli pieneksi. Raasta appelsiinin kuori lohen joukkoon. Leikkaa appelsiini kalvottomiksi segmenteiksi ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Sekoita kaikki tartarin ainekset keskenään ja anna maustua noin 15 minuuttia.
- Viipaloi patonki ohuiksi viipaleiksi ja levitä uunipellille. Paahda patonkiviipaleita 180 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes viipaleet ovat rapeita. Tarjoa lohitartarin kanssa.
Mustekalatapas
- Valmista salottivinegretti. Hienonna salottisipuli. Sekoita kaikki vinegretin raaka-aineet keskenään.
- Viipaloi kypsä mustekala ja pyöräytä salottivinegretin joukkoon. Anna maustua vähintään 30 minuuttia.
- Pyöräytä sardellifilee oliivin ympärille. Pujota cocktailtikkuun oliivi ja mustakalaviipale.
Suositukset
Villa Conchi Cava Brut Selección
Villa Conchin raikkaus ja aromaattinen hedelmäisyys perustuu korkealla Penedesissä, Montserrat -vuorten suojassa sijaitseviin tarhoihin. Viileämpi ilmanala kypsyttää rypäleet hitaammin, mikä lisää rypäleiden aromikkuutta, kypsää hedelmäisyyttä ja raikasta hapokkuutta. Tyylikäs Cava, joka sopii niin maljaksi juhlaan kuin tapasten kumppaniksi.
Kypsän omenainen, kepeän sitruunainen ja paahteinen tuoksu. Kuivaa ja raikkaan aromikasta makua siivittää pehmeät kuplat ja hieman meloninen jälkimaku.