Viini joulun kalapöytään

viini joulun kalapöytään

Mikä viini joulun kalapöytään sopii?

Joulupöydän kylmien kalaruokien ja muiden alkupalojen kanssa maistuu laadukas, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen viini. Suutuntumaltaan valkoviinin tulee olla monivivahteinen ja sopivasti hapokas, jolloin se pärjää monenlaisten makujen kanssa. Viinipostin asiantuntijat vinkkaavat tällä sivulla, mikä viini joulun kalapöytään sopii parhaiten.

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 5

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 5 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Raimat Albariño Saira Organic

Raimat Albariño Saira Organic

Äyriäiset, sinisimpukat ja jättikatkaravunpyrstöt

Raikkaan mineraalinen Raimat Albariño Saira Organic on pirteä 100 % luomu-Albariño Kataloniasta. Sen raikkaan trooppinen aromikkuus toimii mainiosti merenelävien ja kalapöydän antimien kanssa. Saira on myös Alkon ainoa luomu Albariño pullossa ja myös hinta-laatusuhteeltaan Alkon parhaimpia Albariñoja.

Viinilehti: ⭐⭐⭐, Laadukas ja hyvin tehty, Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Jos tuotetta ei löydy lähimmästä Alko-myymälästäsi, voit sen sinne tilata kätevästi verkkokaupan kautta.

Espanja 11,98€
Save Water Drink Riesling

Save Water Drink Riesling

Kylmäsavulohi ja mäti

Save Water Drink Riesling on helposti lähestyttävä ja eloisa Riesling, jonka kukkean omenainen hedelmäisyys on miltei syötävää 25 g jäännössokerinsa ansiosta, mutta jonka korkea hapokkuus saa viinin maistumaan suorastaan pirskahtelevan raikkaalta. Sopii hyvin joulupöydän kylmäsavulohen kanssa.

Saksa 14,79€
Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Graavisiika ja kalatartar

Marlborough’n alue nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla, kun sen raikkaan mineraaliset sauvignon blancit nostivat Uuden-Seelannin laatuviinimaiden joukkoon. Nau Mai on kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen ja yrttinen. Upea kokonaisuus, jonka jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta. Laadukas sauvignon blanc kalapöytään!

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐, Tyylikäs huippuviini, ❤️ = Luonteikas viini, Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ

Uusi-Seelanti 12,99€
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Aavistuksen makea saaristolaisleipä ja limegraavattu siika

Prinz von Hessenin viinitaloa johtaa Hessenin maakreivi Donatus von Hessen. Hänen isoisoisänsä, Hessenin maakreivi Friedrich Karl valittiin Suomen kuninkaaksi 1918, mutta ei koskaan astunut virkaansa. Talon puhdaspiirteinen ja puolikuiva Riesling löytää täydellisimmän parinsa aavistuksen makeasta saaristolaisleivästä ja limegraavatusta siiasta.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐, Harmoninen ja laadultaan erinomainen, ❤️ = Luonteikas viini

Saksa 16,99€
Zenato Lugana San Benedetto

Zenato Lugana San Benedetto

Runsaat kalaruoat, kuten lohi ja nieriä

Garda-järven eteläpuolelta tuleva keskitäyteläinen, kuiva, heleän hedelmäinen viini, jonka maku on melko runsas, mineraalisuuden ja hennon hunajaisuuden sävyttämä. Tuoksusta voi aistia sitrushedelmiä, hunajamelonia ja kukkaisuutta. Suutuntuma on lavea ja jälkimaussa on pähkinäisiä sävyjä. Ruokasuosituksena paistetut runsaat kalaruoat, esimerkiksi lohi ja nieriä. Sopii mainiosti myös runsaiden pastaruokien, vaalean lihan, parsan ja maa-artisokkakeiton kera.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐, Tyylikäs huippuviini, Hinta-laatusuhde: LÖYTÖ

Italia 18,99€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Sitruunavoikastike ja vaalea kala

Cloudy Bay Sauvignon Blanc tunnetaan ympäri maailmaa Marlborough’n valkoviinien perikuvana. Viinin raikas, puhtaan herukkainen maku kantaa intensiiviseen ja pitkään jälkimakuun tehden siitä tyylikkään parin joulun kalapöydän herkuille.

Viinilehti: ⭐⭐⭐⭐⭐, Tyylikäs huippuviini, ❤️ = Luonteikas viini


Uusi-Seelanti 34,99€