Viinit joulun kalapöytään

viini joulun kalapöytään

Mikä viini joulun kalapöytään sopii?

Joulupöydän kylmien kalaruokien ja muiden alkupalojen kanssa maistuu laadukas, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen viini. Suutuntumaltaan valkoviinin tulee olla monivivahteinen ja sopivasti hapokas, jolloin se pärjää monenlaisten makujen kanssa.

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Helposti lähestyttävä kalaviini

Runsaan aromikas ja klassinen riesling Saksasta. Viinissä on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta. Puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus!


Saksa 11,49€
Villa Antinori Bianco

Villa Antinori Bianco

Toscanalaista tyylikkyyttä

Maailman rakastetuimpiin valkoviineihin lukeutuva toscanalainen Villa Antinori Bianco on hurmannut viininystäviä raikkaan hedelmäisellä, hennon kukkaisella ja tyylikkäällä mineraalisuudellaan aina vuodesta 1931. Aperitiiviksi, seurusteluun tai kumppaniksi vähärasvaiselle joulukalalle ja äyriäisille.

Italia 13,99€
Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

Nau Mai Sauvignon Blanc muovipullo

⭐⭐⭐⭐⭐ - Viinilehti

Malborough’n alue nousi kuuluisuuteen 1980-luvulla, kun sen raikkaan mineraaliset sauvignon blancit nostivat Uuden-Seelannin laatuviinimaiden joukkoon. Nau Mai on kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen ja yrttinen. Upea kokonaisuus, jonka jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta. Laadukas sauvignon blanc foliokalalle, yrteille, vuohenjuustosalaatille ja kalatartarille!

Uusi-Seelanti 14,98€
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Kuninkaallista Rieslingiä joulupöytään

Prinz von Hessenin viinitaloa johtaa Hessenin maakreivi Donatus von Hessen. Hänen isoisoisänsä, Hessenin maakreivi Friedrich Karl valittiin Suomen kuninkaaksi 1918, mutta ei koskaan astunut virkaansa. Talon puhdaspiirteinen ja puolikuiva Riesling löytää täydellisimmän parinsa aavistuksen makeasta saaristolaisleivästä ja limegraavatusta siiasta

Saksa 16,49€
Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

100 % Pinot Gris jouluiselle loimulohelle

Täyteläinen ja tiivis pinot gris esittelee kahden luomupalstan vanhojen viiniköynnösten laatua Fernand Engelin tyyliin. Hintaansa nähden hätkähdyttävän laadukas, täyteläinen ja tiivis pinot gris on upea pari esimerkiksi jouluiselle loimulohelle, mutta täyteläisyytensä ansiosta se sopii hyvin myös liharuoille.

Ranska 17,89€
Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Cloudy Bay Sauvignon Blanc

Viinimaailman ikoni kalapöytään

Cloudy Bay Sauvignon Blanc tunnetaan ympäri maailmaa Marlborough’n valkoviinien perikuvana. Viinin raikas, puhtaan herukkainen maku kantaa intensiiviseen ja pitkään jälkimakuun tehden siitä tyylikkään parin joulun kalapöydän herkuille.

Uusi-Seelanti 33,98€