Viinit joulun kalapöytään

viini joulun kalapöytään

Mikä viini joulun kalapöytään sopii?

Joulupöydän kylmien kalaruokien ja muiden alkupalojen kanssa maistuu laadukas, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen viini. Suutuntumaltaan valkoviinin tulee olla monivivahteinen ja sopivasti hapokas, jolloin se pärjää monenlaisten makujen kanssa.

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Runsaan aromikas ja klassinen riesling Saksasta. Viinissä on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta. Kuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus!


Saksa 10,44€
Nau Mai Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Malborough’n raikas, mineraalinen ja yrttiarominen sauvignon blanc kaloille ja mereneläville! Suussa kuiva, ryhdikkään hapokas ja keskitäyteläinen kokonaisuus, jonka jälkimaussa häivähtää hieman vihreää paprikaa ja tyylikästä mineraalisuutta.

Uusi-Seelanti 12,98€
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz von Hessenin tiluksilla on pitkä ja vaiheikas historia, niin tilan perustaja kuin nykyinen johtajakin ovat suomen kuninkaaksikin aikoinaan kaavaillun Friedrich Karlin jälkeläisiä alenevassa polvessa. Saksan tunnetuimpiin viinintuottajiin lukeutuva tila tuottaa hienostuneen hapokkaita ja puhtaan hedelmäisiä rieslingejä. Jos etsit sopivaa viiniä joulun kalaherkuille, tämä puolikuiva riesling on nappivalinta.

Saksa 15,90€