Viinit joulun kalapöytään

viini joulun kalapöytään

Mikä viini joulun kalapöytään sopii?

Joulupöydän kylmien kalaruokien ja muiden alkupalojen kanssa maistuu laadukas, raikkaan hedelmäinen ja mineraalinen viini. Suutuntumaltaan valkoviinin tulee olla monivivahteinen ja sopivasti hapokas, jolloin se pärjää monenlaisten makujen kanssa.

Kaikki joulupöydän viinit, niin kinkulle, kaloille kuin makeille herkuille löydät täältä!

Joulumenu x 4

K-Ruoan sivuilta kannattaa käydä nappaamassa inspiraatiota omaan joulupöytään – Nämä 4 joulumenuta vievät kielen mennessään!

Suositukset

Kendermanns Classic Riesling

Kendermanns Classic Riesling

Helposti lähestyttävä kalaviini

Runsaan aromikas ja klassinen riesling Saksasta. Viinissä on kalapöydän makuun sopivaa raikasta hapokkuutta ja aromikkuutta. Puolikuiva ja runsaan hedelmäinen kokonaisuus!


Saksa 10,88€
Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Gustave Lorentz Sylvaner Réserve

Alsacen puhtaita makuja

Graavilohen, siian ja katkarapujen kaipaaman sitruunaisuuden voi löytää myös lasista! Lorentzin Sylvaner on täydellinen runsaan kalapöydän kumppani. Ryhdikkään hapokas ja kuiva viini puhdistaa myös palettia pitkällä aterialla.

Ranska 11,95€
Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Savustetulle kalalle

Aromaattinen australialainen valkoviini on kuiva ja hersyvän hedelmäinen. Ryhdikkääksi viinin tekee sen reilu hapokkuus sekä yrttinen mausteisuus. Hapokkuuden ja yrttisyytensä vuoksi viini onkin omiaan aromaattisten kalaruokien kuten savustetun kalan kanssa.

Australia 12,98€
Nau Mai Sauvignon Blanc

Nau Mai Sauvignon Blanc

Raikas ja mineraalinen

Keskivaalean vihertävänkeltaisen viinin tuoksussa on mustaherukanlehtiä, limeä, sitruunamelissaa ja vastaleikattua ruohoa. Maku on kuiva, raikkaan hapokas, keskitäyteläinen, mineraalinen, herukanlehtinen ja yrttinen.

Uusi-Seelanti 14,98€
Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Prinz Von Hessen Riesling Feinherb

Kuninkaallista Rieslingiä joulupöytään

Puhdaspiirteinen puolikuiva Riesling löytää täydellisimmän parinsa aavistuksen makeasta saaristolaisleivästä ja limegraavatusta siiasta.

Saksa 15,98€
Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Engel Alsace Pinot Gris Terres Rouges Organic

Tyylikäs ja täyteläinen

Hätkähdyttävän täyteläinen ja tiivis pinot gris esittelee kahden luomupalstan vanhojen viiniköynnösten laatua Fernand Engelin puhtaaseen tyyliin. Täyteläistä hedelmäisyyttä ja varsin runsasta alkoholia kannattelevat uljaat hapot tehden kokonaisuudesta tyylikkään tasapainoisen.

LUOMU

Ranska 17,89€