Viini lihapadalle – 3 mehevää punaviiniä pataruoille

viini lihapadalle

Mikä punaviini lihapadalle?

Vuoden kylmimpinä aikoina on aika lämmitellä hartaasti haudutetuilla pataruoilla ja tilanteeseen sopivilla tuhdeilla punaviineillä. Tuhdimmat lihapadat (toki myös runsaat kasvispadat) kaipaavat rinnalleen muhevaa punaviiniä, joka särmikkäänä parina korostaa haudutetun padan meheviä makuja. Valitse tästä mieleisesi punaviini lihapadalle!

K-Ruoan sivuilta löydät ihastuttavia patareseptejä lämmittämään kylmiä hetkiä!

Pistä testiin myös TV:stä tutun kokin ja juontajan Meri-Tuuli Väntsin lihapata kurpitsalla!

Suositukset

Perelada 5 Finques Reserva

Perelada 5 Finques Reserva

Viinin nimi 5 Finques viittaa Pereladan viiteen viinitarhaan, joilta rypäleet tulevat, ja jotka ovat keskenään hyvin erilaisia. Seitsemän rypälelajiketta viideltä eri tarhalta tuovat jokainen viiniin oman ominaispiirteensä ja yhdessä ne muodostavat harmonisen ja moniulotteisen kokonaisuuden. Perelada 5 Finques on palkittu useita kertoja Vuoden Viinit -kilpailussa.

Viinilehti:

**** -tähteä

”Harmoninen, laadultaan erinomainen”

❤️ = Luonteikas viini

Espanja 17,96€
Tommasi Ripasso

Tommasi Ripasso

Tämä ”amaronen pikkuveli” ja Vuoden Punaviiniksikin aikoinaan valittu ripasso on roteva, särmikäs ja rustiikkinen viini. Parinsa viini löytää voimakkaanmakuisista liharuoista (kuten hartaasti haudutetut lihapadat) ja pastoista sekä kypsytetyistä juustoista.

Viinilehti:

**** -tähteä

”Harmoninen, laadultaan erinomainen”

❤️ = Luonteikas viini

Italia 20,98€
Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Keskitäyteläinen napakka punaviini on tummansävytteinen, kypsän marjainen ja maanläheiseen nuorekas. Suutuntumaltaan erittäin kireä ja suuta reippaasti kuivattava, vaikkakin samalla viini nostaa veden kielelle. Kokonaisuus on yrttinen jättäen hapokkaan, karvaan ja tiukan jälkivaikutelman. Sopii erinomaisesti tummien liharuokien, lihasten patojen ja riistan kaveriksi.

Ranska 19,99€