Viini lihapadalle – 3 mehevää punaviiniä pataruoille

Mikä punaviini lihapadalle?
Vuoden kylmimpinä aikoina on aika lämmitellä hartaasti haudutetuilla pataruoilla ja tilanteeseen sopivilla tuhdeilla punaviineillä. Tuhdimmat lihapadat (toki myös runsaat kasvispadat) kaipaavat rinnalleen muhevaa punaviiniä, joka särmikkäänä parina korostaa haudutetun padan meheviä makuja. Valitse tästä mieleisesi punaviini lihapadalle!
K-Ruoan sivuilta löydät ihastuttavia patareseptejä lämmittämään kylmiä hetkiä!
Pistä testiin myös TV:stä tutun kokin ja juontajan Meri-Tuuli Väntsin lihapata kurpitsalla!
Suositukset
Pinha Ribeiro Santo Reserva
Rubiininpunaisen viinin tuoksussa on karhunvatukkaa, kirsikkaa, kuivattua mustikkaa, lakritsaa, jopa mustetta, punaista paprikaa, yrttisyyttä ja tammen paahteisuutta. Maultaan kuiva, keskihapokas ja täyteläinen viini on makumaailmaltaan rouhean marjainen, tuoksun tapaan moniulotteinen ja lämmin. Erinomainen kumppani runsaanmakuisille liharuoille, kuten lihapadoille
Pradorey Adaro Organic
Yksi tuottajan huippuviineistä, joka on valmistettu kunnianosoituksena viinitilan perustajalle Javier Cremades de Adarolle! 100 % Tempranillosta valmistetun viinin rypäleet tulevat korkealta Ribera del Duerosta. Viini on tyylikäs valinta pataruoille; intensiivinen, hedelmäinen ja raikas. Samettiset tanniinit sekä vaniljan ja lakritsin aromit luovat laadukkaan ja miellyttävän kokonaisuuden.
Terrazas de los Andes Malbec
Terrazas de los Andes -viinitalon erityispiirteenä on löytää jokaiselle rypälelajikkeelle täydellinen kasvukorkeus sekä maaperä. Kyseiseen viiniin kerätyt rypäleet tulevat yli tuhannen metrin korkeudessa sijaitsevilta tarhoilta. Hienostunut ja tasapainoinen maku, jonka leveää suutuntumaa ja eläväistä hapokkuutta seuraa miellyttävä raikkaus ja mehukkuus.

Pinha Ribeiro Santo Reserva
Rubiininpunaisen viinin tuoksussa on karhunvatukkaa, kirsikkaa, kuivattua mustikkaa, lakritsaa, jopa mustetta, punaista paprikaa, yrttisyyttä ja tammen paahteisuutta. Maultaan kuiva, keskihapokas ja täyteläinen viini on makumaailmaltaan rouhean marjainen, tuoksun tapaan moniulotteinen ja lämmin. Erinomainen kumppani runsaanmakuisille liharuoille, kuten lihapadoille

Pradorey Adaro Organic
Yksi tuottajan huippuviineistä, joka on valmistettu kunnianosoituksena viinitilan perustajalle Javier Cremades de Adarolle! 100 % Tempranillosta valmistetun viinin rypäleet tulevat korkealta Ribera del Duerosta. Viini on tyylikäs valinta pataruoille; intensiivinen, hedelmäinen ja raikas. Samettiset tanniinit sekä vaniljan ja lakritsin aromit luovat laadukkaan ja miellyttävän kokonaisuuden.

Terrazas de los Andes Malbec
Terrazas de los Andes -viinitalon erityispiirteenä on löytää jokaiselle rypälelajikkeelle täydellinen kasvukorkeus sekä maaperä. Kyseiseen viiniin kerätyt rypäleet tulevat yli tuhannen metrin korkeudessa sijaitsevilta tarhoilta. Hienostunut ja tasapainoinen maku, jonka leveää suutuntumaa ja eläväistä hapokkuutta seuraa miellyttävä raikkaus ja mehukkuus.