Viini lihapadalle – 3 mehevää punaviiniä pataruoille

viini lihapadalle

Mikä punaviini lihapadalle?

Vuoden kylmimpinä aikoina on aika lämmitellä hartaasti haudutetuilla pataruoilla ja tilanteeseen sopivilla tuhdeilla punaviineillä. Tuhdimmat lihapadat (toki myös runsaat kasvispadat) kaipaavat rinnalleen muhevaa punaviiniä, joka särmikkäänä parina korostaa haudutetun padan meheviä makuja. Valitse tästä mieleisesi punaviini lihapadalle!

K-Ruoan sivuilta löydät ihastuttavia patareseptejä lämmittämään kylmiä hetkiä!

Pistä testiin myös TV:stä tutun kokin ja juontajan Meri-Tuuli Väntsin lihapata kurpitsalla!

Suositukset

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Pinha Ribeiro Santo Reserva

Rubiininpunaisen viinin tuoksussa on karhunvatukkaa, kirsikkaa, kuivattua mustikkaa, lakritsaa, jopa mustetta, punaista paprikaa, yrttisyyttä ja tammen paahteisuutta. Maultaan kuiva, keskihapokas ja täyteläinen viini on makumaailmaltaan rouhean marjainen, tuoksun tapaan moniulotteinen ja lämmin. Erinomainen kumppani runsaanmakuisille liharuoille, kuten lihapadoille

Portugali 13,99€
Pradorey Adaro Organic

Pradorey Adaro Organic

Yksi tuottajan huippuviineistä, joka on valmistettu kunnianosoituksena viinitilan perustajalle Javier Cremades de Adarolle! 100 % Tempranillosta valmistetun viinin rypäleet tulevat korkealta Ribera del Duerosta. Viini on tyylikäs valinta pataruoille; intensiivinen, hedelmäinen ja raikas. Samettiset tanniinit sekä vaniljan ja lakritsin aromit luovat laadukkaan ja miellyttävän kokonaisuuden.

Espanja 19,80€
Terrazas de los Andes Malbec

Terrazas de los Andes Malbec

Terrazas de los Andes -viinitalon erityispiirteenä on löytää jokaiselle rypälelajikkeelle täydellinen kasvukorkeus sekä maaperä. Kyseiseen viiniin kerätyt rypäleet tulevat yli tuhannen metrin korkeudessa sijaitsevilta tarhoilta. Hienostunut ja tasapainoinen maku, jonka leveää suutuntumaa ja eläväistä hapokkuutta seuraa miellyttävä raikkaus ja mehukkuus.

Argentiina 25,98€