Herkullinen simpukkaresepti - Grillatut tapassimpukat
Ainekset
1 kg sinisimpukoita
1 prk tacokastiketta
1 valkosipulinkynsi
1 dl pankojauhoja (tai korppujauhoja)
1 ruukku persiljaa
Yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi tapa tarjoilla simpukat! Kokeile näitä tapassimpukoita alkupalaksi tai järjestä ystävien kanssa rento tapasillallinen.
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
- Kiehauta simpukat väljässä vedessä ja tarkista, että ovat avautuneet. Heitä kiinniolevat pois.
- Jaa simpukat leivinpaperin päälle uunipellille, käytä vain se puolikas, jossa simpukka on kiinni.
- Hienonna valkosipulinkynsi ja freesaa sitä hetki öljyssä paistinpannulla. Lisää purkki tacokastiketta. Anna jäähtyä vähän. Sekoita pienessä kulhossa pankojauhot ja hienonnettu persilja keskenään.
- Jaa tacokastikeseos esim. teelusikalla kaikkien simpukoiden päälle. Ripottele pankojauhoseos päällimmäiseksi. Laita simpukat uuniin noin 10 min ajaksi tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Tarjoile samantien.