Klassinen Tom Collins drinkki ja sen muunnelma

Tom Collins drinkki muuntuu moneksi

Miten valmistetaan klassinen Tom Collins?

Tom Collins on raikas ja yksinkertainen ginipohjainen cocktail, joka on ollut suosiossa jo 1800-luvulta asti. Tämä klassinen drinkki yhdistää ginin, sitruunan ja soodaveden kevyeksi ja virkistäväksi juomaksi.

Ainesosat:

5 cl giniä

2,5 cl tuorepuristettua sitruunamehua

1,5 cl sokerisiirappia

Soodavettä (Koristeluun)

Sitruunasiivu ja cocktailkirsikka

Valmistusohjeet:

  1. Lisää gini, sitruunamehu ja sokerisiirappi cocktailshakeriin, joka on täytetty jääpaloilla.
  2. Ravista noin 15–20 sekuntia, kunnes shaker on kylmä.
  3. Siivilöi juoma lasiin, joka on täytetty jäillä.
  4. Lisää soodavesi ja sekoita kevyesti lusikalla.
  5. Koristele sitruunasiivulla ja cocktailkirsikalla tai vaihtoehtoisesti sitruunan kuorisuikaleella.

Vinkki: Voit kokeilla erilaisia ginilaatuja saadaksesi erilaista makumaailmaa. Jos pidät makeammasta juomasta, lisää hieman enemmän sokerisiirappia tai käytä maustettua siirappia, kuten vaniljaa tai marjoja.

"50 shades of rose" - muunnelma Tom Collins drinkistä

Ravintola Palacen Bar Manager Mikko Ilves vinkkaa kevään ja kesän parhaat cocktailit. Klassinen Tom Collins drinkki muuntuu Mikon mukaan moneksi...

Mikon suosikkidrinkkejä ovat erilaiset versiot Tom Collins cocktailista, joka perinteisesti valmistetaan ginistä, sitruunasta, sokerista ja soodavedestä. Collinseissa on samanlainen makumaailma kuin suosituissa sourdrinkeissä, mutta kuplavesi tekee niistä erityisen raikkaita.

Collins on vähän pidempi ja pirskahtelevampi juoma, ja sopii siksi kevääseen ja kesään.

Näitä drinkkejä on helppo muunnella lisäämällä marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Omaan versioonsa Mikko sekoittaa raparperia ja ruusulla maustettua virvoitusjuomaa kotimaiseen, ruispohjaiseen giniin. Kotimaisen ruisginin metsäinen makumaailma sopii hyvin suomalaisten marjojen ja hedelmien kanssa.

Ainekset:

4 cl kotimaista ruisginiä

2 cl sitruunamehua

1 cl sokerisiirappia

2 cl raparperimehutiivistettä (Brunneby)

Fentimans Rose Lemonadea

koristeeksi sitruunasiivu

Ohjeet:

  1. Mittaa korkeaan highball-lasiin kotimainen ruisgini, sitruunamehu, sokerisiirappi ja raparperimehutiiviste.
  2. Sekoita voimakkaasti lusikalla.
  3. Täytä lasi jäillä ja pidennä juoma Fentimans Rose Lemonade virvoitusjuomalla.
  4. Sekoita kevyesti ja koristele sitruunasiivulla.

Vinkki! Käytä sokerisiirappina Alkon valikoimasta löytyvää Le Sirop de Monin Pure Cane Sugar siirappia tai valmista siirappi itse sekoittamalla yksi osa taloussokeria ja yksi osa kiehuvaa vettä. Säilytä siirappi jääkaapissa.