"50 shades of rose" - Muunnelma klassisesta Tom Collins drinkistä

Tom Collins drinkki muuntuu moneksi

Ravintola Palacen Bar Manager Mikko Ilves vinkkaa kevään ja kesän parhaat cocktailit. Klassinen Tom Collins drinkki muuntuu Mikon mukaan moneksi...

Mikon suosikkidrinkkejä ovat erilaiset versiot Tom Collins cocktailista, joka perinteisesti valmistetaan ginistä, sitruunasta, sokerista ja soodavedestä. Collinseissa on samanlainen makumaailma kuin suosituissa sourdrinkeissä, mutta kuplavesi tekee niistä erityisen raikkaita.

Collins on vähän pidempi ja pirskahtelevampi juoma, ja sopii siksi kevääseen ja kesään.

Näitä drinkkejä on helppo muunnella lisäämällä marjoja, hedelmiä ja yrttejä. Omaan versioonsa Mikko sekoittaa raparperia ja ruusulla maustettua virvoitusjuomaa kotimaiseen, ruispohjaiseen giniin. Kotimaisen ruisginin metsäinen makumaailma sopii hyvin suomalaisten marjojen ja hedelmien kanssa.

Ainekset:

4 cl kotimaista ruisginiä

2 cl sitruunamehua

1 cl sokerisiirappia

2 cl raparperimehutiivistettä (Brunneby)

Fentimans Rose Lemonadea

koristeeksi sitruunasiivu

Ohjeet:

Mittaa korkeaan highball-lasiin kotimainen ruisgini, sitruunamehu, sokerisiirappi ja raparperimehutiiviste.

Sekoita voimakkaasti lusikalla. Täytä lasi jäillä ja pidennä juoma Fentimans Rose Lemonade virvoitusjuomalla. Sekoita kevyesti ja koristele sitruunasiivulla.

Vinkki! Käytä sokerisiirappina Alkon valikoimasta löytyvää Le Sirop de Monin Pure Cane Sugar siirappia tai valmista siirappi itse sekoittamalla yksi osa taloussokeria ja yksi osa kiehuvaa vettä. Säilytä siirappi jääkaapissa.