Plan B grillireseptit

Plan B grillireseptit

Plan B! tekee viiniä omalla tavallaan

Länsi-Australian viinialueet ovat mantereen syrjäisintä kolkkaa, mutta sieltä on viime vuosina alkanut nousta huomiota herättävän hyviä viinejä. Yksi tämän hetken hehkutetuimmista tuottajista on Terry Chellapahin luotsaama Plan B! Sen mehevä Shiraz, lempeän raikas Riesling ja hersyvän aromaattinen Sauvignon Blanc keräävät kehuja. Viinit ovat löytäneet tiensä suomalaisten suosioon, eikä syyttä, sillä niiden persoonallisuus puhuttelee.

James Halliday Wine Companionin arviossa 95 pistettä napanneen Plan B! Shirazin etiketti huutomerkkeineen on jo tullut tutuksi monelle suomalaiselle viininystävälle. Tärkeintä on kuitenkin se, että pullon sisältä löytyy sielu, siitä Terry Chellapah ja hänen kumppaninsa pitävät kiinni ”vapaana kasvaneilla” viineillään. – Free range on meidän tapamme sanoa, että meillä ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä viiniä, Terry kertoo. – Meillä on oma tyylimme, joka ei välttämättä ole alueelle tyypillinen. Mutta tähtäämme aina moniulotteiseen ja monikäyttöiseen lopputulokseen. Emme halua pakata viinejä täyteen makuja, vaan ajattelemme niiden tasapainoisuutta ja nautittavuutta.

Australialaisen Plan B viinitalon viinit sopivat suomalaiseen grillipöytään

Plan B:n viinit sopivat rennon luonteensa puolesta todella hyvin suomalaiseen grillipöytään. Shirazille suosittelemme burgereita karamellisoidulla BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla, ja Rieslingin kannsa kannattaa testata possun ribsejä ja murskekurkkuja. Kurkkaa kaksi herkullista grillireseptiä ja niille valikoidut Plan B -viinit alta!

Burgerit karamellisoidulla BBQ-sipulilla & paistetuilla kantarelleilla

Ruokatoimittaja Mari Moilasen burgeriresepti karamellisoidulla BBQ-sipulilla ja paistetuilla kantarelleilla on tämän kesän hitti! Mutta entäs mikä viini hampurilaisten kanssa toimii? Kaveriksi burgerille kannattaa Alkosta napata aussipunkku Plan B Shiraz.

Psst! Jos haluat tuunata burgeria kokeile tavallisen naudan jauhelihan tilalla peuranjauhelihaa. Viltgårdenista saat tilattua kätevästi kotiovelle riistaa 😉

Porsaan ribsit ja murskekurkut

Ruokatoimittaja Mari Moilasen porsaan ribsit ja murskekurkut maistuvat australialaisen Plan B Rieslingin kera!

Suositukset

Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Pyöreä ja pehmeä punaviini, joka ei välttämättä kaipaa ruokaa. Maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan. Hempeän hilloinen ja muhkean marjainen tulisen ruoan ja grilliherkkujen kaveri! Erinomainen pari juurikin burgereille.

Viinilehti:

⭐⭐⭐

Laadukas ja hyvin tehty

Australia 14,98€
Plan B Off Dry Riesling

Plan B Off Dry Riesling

Plan B! Riesling ihastuttaa selkeän lempeällä makuprofiilillaan. Keskisyvän vihertävän keltaisen viinin tuoksussa hurmaavat omenavaha, lime, punaisen omenan kuori, aprikoosi ja papaija. Maultaan se on puolimakea, mutta erittäin raikkaan hapokas, keskitäyteläinen ja runsaan hedelmäinen. Jäännössokerinsa ja raikkaan hapokkuutensa ansiosta viini siivittää aasialaisten makuja sisältäviä ruokia erinomaisesti! Grilliribsit ja murskekurkut löytävät tästä oivan parin.

Viinilehti:

⭐⭐⭐⭐

Harmoninen ja laadultaan erinomainen

Hinta-laatusuhde: EDULLINEN OSTOS

Australia 16,89€