Kun elämä yllättää, ota rennosti. Se on Plan B!

Plan B viinit

Lue, miten aussibasistista tuli arvostettu viinintekijä ja kuinka Plan B viinit saivat nimensä...

Kenellekään ei vielä muutama vuosi sitten olisi tullut mieleenkään, että australialainen Terry Chellappah olisi joskus arvostettu viinintekijä. Kaikkein vähiten hänelle itselleen. Terry teki musiikkia, soitti bassokitaraa ja oli perustamassa unelmiensa ravintolaa. Viiniä hän teki vain harrastuksena ja omaksi ilokseen.

Ravintolaunelma ei lähtenyt lentoon, mutta tapahtuikin jotakin aivan muuta. Pieni sivubisnes alkoi kukoistaa melkein vahingossa, kun Terryn persoonallinen viinityyli herättikin kiinnostusta. Kaverit ja asiakkaat ihastuivat, ja äkkiä viinille oli kysyntää. Okei, Terry ajatteli silloin, jos tämä lähtee kasvuun, niin sen pitää sitten antaa rönsytä. Mutta en todellakaan halua tehdä tätä otsa rypyssä!

Toki Terry ottaa viininteon tosissaan – muttei missään nimessä vakavissaan. Elämä ja viinit on tehty nautittavaksi, niin ruoan kanssa kuin sellaisenaan, ja mielellään hyvässä seurassa, hyvän musiikin soidessa. Niinpä viinitalo, josta ei koskaan pitänyt tulla enempää kuin perustajansa harrastus sai nimen Plan B!

Jokainen tarvitsee Plan B:n, koska asiat eivät aina mene suunnitelmien mukaan. Ja usein Plan B sitten osoittautuukin paljon hauskemmaksi vaihtoehdoksi kuin Plan A. Rento elämänasenne antaa vapauden tehdä juuri sellaisia asioita kuin itse pitää arvossa, ja joskus se tuottaa myös menestystä. Viimeksi tänä vuonna viinitalo nousi James Hallidayn*Black Horse Wineries Top 10” -listalle huippulaatuun yltävänä tuottajana.

Tästä filosofiasta suomalaisetkin saavat nauttia hyvän viinin muodossa. James Halliday Wine Companionin arviossa 94 pistettä napanneen Plan B! Shirazin etiketti huutomerkkeineen on jo tullut tutuksi monelle suomalaiselle viininystävälle. Tärkeintä on kuitenkin se, että pullon sisältä löytyy sielu, siitä Terry Chellappah ja hänen kumppaninsa pitävät kiinni ”vapaana kasvaneilla” viineillään.

Viime aikoina erityisen moni suunnitelma on peruuntunut. Ulkomaanmatkat, sukujuhlat ja festivaalit ovatkin vaihtuneet lähilomiin ja kotoiluun perheen kesken tai etäyhteyksiin ystävien ja rakkaiden välillä. Siksi on hyvä pitää aina mielessä Plan B! Elämästä on lupa nauttia, vaikka olosuhteet yllättäisivät.

Syksyn ja talven pimeneviin iltoihin Plan B! Shiraz muuten sopii kuin villasukka jalkaan. Kokeile sitä esimerkiksi pitkään haudutettujen pataruokien kera. Lisäksi kynttilöitä ja lempimusaa. Toimii!

Ota rennosti. Aina on Plan B!

Alkosta on saatavilla alla olevat Plan B viinit. Laita omasi tilaukseen Alkon verkkokaupassa tai nouda lähimmästä Alkostasi! (Vinkki! Muista tarkistaa myymäläsaatavuus ennen alkoreissuasi). Lisää tietoa Plan B viineistä löydät Viinipostin lokakuun uutuuksista!

*James Halliday on tunnettu australialainen viinikriitikko, kirjailija, viinintekjiä ja viinikilpailuiden tuomari. Hän on kirjoittanut yli 40 kirjaa viineistä pitkän uransa aikana.

Suositukset

Plan B Shiraz

Plan B Shiraz

Hempeän hilloinen ja muhkean marjainen tulisen ruoan kaveri

Pyöreä ja pehmeä punaviini, joka ei välttämättä kaipaa ruokaa. Maltillinen hapoiltaan ja tanniineiltaan. Innovatiininen nuorekas Plan B! -viinitalo on palkittu Australian ”mustana hevosena”.

Australia 14,98€
Plan B Sauvignon Blanc

Plan B Sauvignon Blanc

Tyylikäs ja gastronominen esimerkki Australian nousevalta viinialueelta

Gastronominen, tyypillinen, tyylikkään raikas ja keskitäyteläinen sauvignon Australian Frankland River -alueelta. Innovatiivisen ja nuorekkaan Plan B! -viinitalon viinit ovat tunnettuja maailman ympäri hyvästä hinta-laatusuhteestaan ja selkeästä makuprofiilistaan.

Australia 14,68€
Plan B Off Dry Riesling

Plan B Off Dry Riesling

Lempeyttä ja selkeitä makuja mausteiselle ruoalle

Plan B! Riesling kesyttää mausteisen ruokasi – ja seurasi! – selkeän lempeällä makuprofiilillaan. Rieslingin jäännössokerit miltei katoavat raikkaan hapokkuuden taakse. Maista ja ylläty!

Viinilehti: “****-tähteä”, “Harmoninen, laadultaan erinomainen”, “Edullinen ostos”

Australia 16,89€
Plan B Modern Red

Plan B Modern Red

Viettelevä Pinot Noir ja tulinen Shiraz luovat kokonaisuuden, jossa marjaisuus ja mausteisuus ovat hienossa tasapainossa! Grillattu ankka ja kana sekä kypsät kovat juustot löytävät parinsa tästä viinistä.

Australia 20,79€