Raimat - Yli sata vuotta kestävää kehitystä

Raimat - Yli sata vuotta kestävää kehitystä

Raimat on yksi Euroopan suurimmista viinitiloista, jonka tavoitteena on tulla yhdeksi Espanjan johtavista luomuviinin tuottajista CCPAE:n myöntämällä luomutuotannon sertifikaatilla. Tila on myös vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen. Yli 2 200 hehtaarin viinitarhoilla satsataan luonnonmukaiseen viljelyyn ja luonnosta huolehtimiseen. Heidän tiluksilleen on myös vastikään avattu Espanjan suurin luonnonpuisto, 700 hehtaarin Raimat Natura. Puisto on turvapaikka sadoille eri eläin- ja kasvilajeille, joista osa on uhanalaisia.

Raimatin viinitalon historia alkaa vuodesta 1914, jolloin Don Manuel Raventós aloitti viinitarhojen kehittämisen. Vuonna 2021 Raventós Codorníu nousi World’s Most Admired Wine Brands 2021 -listalle. Johtava ajatus oli viinitarhojen ja luonnon saumaton yhteys, jossa molemmat hyödyttävät toisiaan. Hänen rakentamiensa kastelujärjes0telmien avulla kivinen ja karu maa muuttui vehreäksi ja hedelmälliseksi.

Jo tuolloin Don Manuel, joka kuului arvostettuun Raventós Cordoníun viinisukuun, oli vakuuttunut siitä, että luontoa kunnioittava maatalous on paras takuu onnistumiselle. Luonnon monimuotoisuudesta huolehtiminen onkin viinitalon filosofian ydin: mitä luonto antaa, sen Raimat antaa luonnolle takaisin. Tämä vakaumus on pysynyt muuttumattomana yli sata vuotta.

Raimat

Edelläkävijä ympäristönsuojelussa

Vuodet ovat muuttaneet maailmaa Raimatin viinitarhojen ympärillä, ja vastuullisuudesta on tullut yhä tärkeämpi asia niin tuottajille kuin kuluttajillekin. Raventósin perhe on edelleen Raimatin ohjaksissa ja huolehtii siitä, että luonnon hyvinvointi ja ilmastonmuutoksen hillitseminen ovat viinitilan päivittäisessä toiminnassa etusijalla.

Perheyritys haluaa kuulua ympäristöasioissakin Euroopan johtaviin viinitaloihin. Siksi vastuullinen tuotanto on Raimatilla prosessien jatkuvaa parantamista – hiilipäästöjen minimointia, kierrätystä, kompostointia, ekologisten pakkausmateriaalien kehittämistä ja energiaomavaraisuuden kasvattamista aurinkosähköllä. Raimat on edelläkävijä mm. niukan kastelun suhteen – rypäleet myös kasvavat maukkaammiksi menetelmän ansiosta.

Tilalla ei käytetä kemiallisia torjunta-aineita tai hyönteismyrkkyjä, ja kaikki rypäleet tulevat omilta viinitarhoilta. Viinitalolla on Wineries for Climate Protection -sertifikaatti ja tarkoituksena on saada kaikille tilan viineille virallinen luomusertifiointi. Raimatin luonnonmukaisilla viljelymenetelmillä syntyy erinomaisia viinejä, jotka myös ilmentävät alueen maaperää ja kasvuympäristöä.

Uusimpana hankkeena Raimatin maille viinitarhojen keskelle on avattu 700 hehtaarin kokoinen luonnonpuisto, jonne voi vapaasti mennä ihailemaan alueen ainutlaatuista luontoa satoine kasvija eläinlajeineen, joista osa on uhanalaisia. Puisto on lajissaan Espanjan suurin.

Vaativat kasvuolosuhteet tuottavat muhkeita makuja

Raimat on Espanjan johtava luomuviinien tuottaja

Viinitarhojen sijainnista johtuvat ilmastolliset tekijät vaikuttavat ratkaisevasti Raimatin viinien luonteeseen. Välimeren läheisyys ja alueella vallitseva mannermainen ilmasto synnyttävät yhdessä poikkeuksellisen vaativat kasvuolosuhteet. Kesät ovat kuivia ja lämpötilojen vaihtelut suuria. Niukka kastelu yhdessä kuumien päivien ja viileiden öiden ohella saa viiniköynnökset tuottamaan aromaattisia ja konsentroituneita rypäleitä.

Suositukset

Raimat Castell Chardonnay Organic

Raimat Castell Chardonnay Organic

Viini, joka kerätään kolmesti

Persoonallisen luomu-Chardonnayn erikoisuutena on kolmessa eri kypsyysvaiheessa kerätyt rypäleet, joista kukin tuo viiniin omanlaisiaan aromeita.

Tuloksena on intensiivisen hedelmäinen ja puhdaspiirteinen viini. Kypsän sitruksisessa ja tasapainoisen hapokkaassa viinissä aistii keltaluumua, aprikoosia ja viherpäärynäisyyttä. Raimat Castell Chardonnay Organic on erinomainen valinta esimerkiksi paistetulle kalalle, runsasmakuisille äyriäisille ja vaaleille liharuoille. Sopii myös erilaisille kasvisruoille, myös parsan kumppaniksi.

Espanja 11,98€
Raimat Albariño Saira Organic

Raimat Albariño Saira Organic

Raikkaan mineraalinen ja pirteä 100 % Albariño Kataloniasta! 

Albariño-viini Saira on nimetty viinitilan ylläpitämän, rikkaasta linnustostaan kuuluisan luonnonpuiston mukaan. Tämä puhdaspiirteinen ja raikas katalonialainen luomuviini on eloisan sitruksinen ja hieman kukkainenkin — eli ihanteellinen kumppani japanilaisille ja thaimaalaisille ruuille, kuten tempuralle ja paistetuille kasviksille. Se sopii oivallisesti myös vaalealle lihalle, kalalle ja äyriäisille.

Espanja 11,98€
Raimat Abadia Crianza Organic

Raimat Abadia Crianza Organic

Yöllä poimittu aarre

Kuuman kasvukauden aromaattisiksi rikastamat luomurypäleet poimitaan viileään yöaikaan, ja poimittuja rypäleitä käytetään kuorineen terästankeissa 10 päivää. Sen jälkeen viiniä kypsytetään amerikkalaisissa tammitynnyreissä 14 kuukautta ja suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä puoli vuotta.

Viinissä on runsas suutuntuma ja tasapainoiset tanniinit. Maku miellyttävän pyöreä ja kevyen tamminen, ja pitkä. Siinä aistii karhunmarjaa ja karpaloa. Se on hyvä valinta esimerkiksi grillilihalle ja tummalihaisille padoille, koville juustoille ja paahdetuille kasviksille.

Espanja 11,98€
Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic hanapakkaus

Raimat Abadia Cabernet Sauvignon Tempranillo Organic hanapakkaus

Maksimaalista marjaisuutta hanapakkauksessa

Viiniä on kypsytetty osittain tammessa, minkä jälkeen se on vielä saanut levätä suurissa ranskalaisissa tammitynnyreissä puoli vuotta. Viinin nuorekkaassa, melko täyteläisessä maussa on runsaasti kypsää marjaisuutta, luumua ja karhunvatukkaa. Lisäksi siitä voi aistia kuivattuja hedelmiä ja mausteisuutta. Mehukas suutuntuma napakoituu hyvän hapokkuuden ja pehmeiden tanniinien ansiosta. Erittäin hyvä valinta tuhdeille pataruoille ja koville juustoille.

Espanja 36,98€