Château de Seguin – Klassista Bordeaux´ta huimalla hinta-laatusuhteella

Château de Seguin – Klassista Bordeaux´ta huimalla hinta-laatusuhteella

Château de Seguin on ollut Alkon valikoimissa jo vuodesta 1986. Vakaa ja vankka suosio kertoo paitsi tuottajan laadusta myös ostajien hintatietoisuudesta. Viinit tulevat Bordeaux’n alueelta, Entre-deux-Mersistä. Klassisten ranskalaisten viinien ystävää ilahduttaa, että tällä seudulla laatuviinienkin hinnat ovat pysyneet kohtuullisina. Tilalla keskitytään nyt ekologisesti kestävään tuotantoon.

Entre-Deux-Mersin viinialue jää kahden joenuoman väliin. Sen pohjoispuolella on Saint-Émilion, eteläpuolella Médoc ja Graves. 1980-luvun Bordeaux-hype nosti näiden tunnetumpien tuotantoalueiden hinnat pilviin, mutta Entre-Deux-Mers säilyi Bordeaux’n ”piilotettuna helmenä”.

Entre-Deux-Mersin pitkät viininviljelyperinteet eivät jää naapureista jälkeen, mutta hedelmäisempi ja kevyempi tyyli tekee viineistä monipuolisia ruokajuomia, joita ei tarvitse haudata vuosikymmeniksi kellarin kätköihin.

Chateau de Seguin kellarit

Château de Seguinin viinit ovat kypsyneet talon omissa kellareissa ihanneolosuhteissa, ja ne ovat myyntiin tullessaan valmiita nautittaviksi. Toki talon lippulaivaviini Château de Seguin Carpe Diem kestää pidempääkin säilytystä ja kypsyy kauniisti kellarissa ainakin seuraavat kymmenen vuotta.

Ekosertifioitu tila ponnistaa pitkistä perinteistä

Tilalla on tunnettua historiaa aina 700-luvulle. Viiniä siellä on viljelty lähes tuhannen vuoden ajan, joskaan ei aina tärkeimpänä tuotteena. Tanskalainen Carlien perhe osti tilukset linnoineen 80-luvulla ja keskittyi viinintekoon. Nykyinen omistaja Bruno Mottet on uudistanut tilan tuotantoa ja teknologiaa tavoitteenaan tehdä kiinnostavia, alueelle tyypillisiä viinejä, jotka maistuvat myös tämän päivän kuluttajille.

Kaikki tilan viinit ovat AOC Bordeaux Supérieur -luokiteltuja. Merkintä ansaitaan rajoittamalla satoa, jotta rypäleistä saadaan aromaattisempia ja viinistä laadukkaampaa. Se edellyttää tuottajalta myös pidempää, vähintään vuoden kypsytysaikaa.

Tilalla kiinnitetään erityistä huomiota ympäristöasioihin. Château de Seguin on saanut HVE (Haute Valeur Environnementale) -sertifikaatin, joka edellyttää tiukkaa sitoutumista kestävään kehitykseen kaikessa tilan toiminnassa. HVE kattaa neljä avainaluetta: biologisen monimuotoisuuden suojelun, kasvinsuojelustrategiat, hallitun lannoitteiden käytön ja vesivarojen hallinnan.

Samalla sitoudutaan, ilmaston biologisen monimuotoisuuden ja maiseman suojeluun. Perheen omistamilla viinitiloilla on ryhdytty istuttamaan puita ja uudistamaan vanhoja pinja- tammi- ja akaasiametsiä. Tulevaisuudessa Château de Seguin pyrkii kokonaan hiilineutraaliin viinintuotantoon, ja osa tilan viineistä voidaan jo myydä hiilineutraaleina tuotteina.

Ihanteelliset olosuhteet tarhalta kellariin

Château de Seguinin viinitarhoilla maaperä on Entre Deux Mersille tyypillistä kivilajien mosaiikkia. Kumpuilevilla, aurinkoisilla rinteillä on kivisen alusmaan päälle muodostunutta kalkkipitoista savea. Kasvupaikasta riippuen savimaa antaa Merlotille täydellisen luonteen, kun taas hiekkaisemmat, vettä suodattavat ja lämpöä keräävät palstat suosivat Cabernet'n täydellistä kypsymistä.

Bruno Mottetin johdolla suuret ja nykyaikaiset kellarit on rakennettu mahdollistamaan huolellinen ja täydellisen kontrolloitu viininvalmistus. Eri kasvupaikkojen rypäleille ja rypälelajikkeille on omat vinifikaatiprosessinsa, jotta sekoituksissa saadaan niiden luonteenomaiset ominaisuudet optimaalisesti esiin. Kypsytys tapahtuu ranskalaisissa tammitynnyreissä 12 kuukauden ajan. Pullotuksen jälkeen viinit asetetaan valvottuihin lämpötila- ja kosteusolosuhteisiin, missä niitä säilytetään hiljaisessa ja pimeässä ympäristössä.

Sitoutuminen ympäristötyöhön sekä satsaukset viinintuotannon kehittämiseen takaavat, että suomalaiset voivat jatkossakin nauttia Bordeaux’n antimista hyvällä omallatunnolla!

Vieraile tuottajan sivuilla

Suositukset

Château de Seguin

Château de Seguin

Keskisyvä rubiininpunainen viini tuoksuu tiiviin marjaisalle. Punaherukkaa, karpaloa, kirsikkaa ja luumua seuraa pehmeä soraisuus. Suussa kuiva, täyteläinen, ryhdikkään hapokas ja kypsän tanniininen kokonaisuus toistaa tuoksun tiukan marjaiset aromit, ja jälkimaku saa veden kielelle. Laadukas, gastronominen viini!

Ranska 15,90€
Château de Seguin Cuvée Prestige

Château de Seguin Cuvée Prestige

Tummasävytteinen, kypsän marjainen ja maanläheinen nuorekas viini. Suutuntumaltaan erittäin kireä ja suuta reippaasti kuivattava, vaikkakin samalla viini nostaa veden kielelle. Kokonaisuus on yrttinen jättäen hapokkaan, karvaan ja tiukan jälkivaikutelman. Sopii erinomaisesti tummien liharuokien ja riistan kaveriksi.

Ranska 20,90€