Houkuttelevat rapumaljat & Makoisat haarukkapalat

Houkuttelevat rapumaljat & Makoisat haarukkapalat
Houkuttelevat rapumaljat

12 pientä annosta

noin 300 g katkarapuja

1 pieni punasipuli

½ omenaa

1 rkl sitruunamehua

1 ½ dl aiolia eli valkosipulimajoneesia

1 dl ranskankermaa

½ dl tilliä hienonnettuna

¼ tl mustapippuria

(suolaa)

Lisäksi

1 rku roomansalaattia

3 viipaletta paahtoleipää

1 rkl voita

Makoisat haarukkapalat

12 haarukallista

150 g pecorinojuustoa

½ dl viikunahilloa

3 tuoretta viikunaa

1 kg karkeaa merisuolaa

Mietityttääkö mitä kuohuviinin kanssa tarjolle? Tässä kaksi makoisan helppoa reseptiä.

Houkuttelevat rapumaljat:

  1. Sulata ja valuta pakastetut katkaravut tai valuta liemessä olevat.
  2. Kuori ja silppua punasipuli oikein hienoksi. Kuori ja leikkaa omena pienen pieniksi kuutioiksi. Kaada päälle sitruunamehu tummumista estämään.
  3. Sekoita majoneesi ja ranskankerma keskenään. Lisää joukkoon muut ainekset ja sekoita. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna makujen tasoittua hetki kylmässä.
  4. Pane huuhdeltu salaatinlehti pieneen lasiin. Lusikoi pohjalle salaattia. Paina salaattiin voissa pannulla paahdettu paahtoleipätikku. Koristele halutessasi vielä tillillä.
Makoisat haarukkapalat:
  1. Paloittele juusto suupaloiksi. Kieritä ne viikunahillossa ja työnnä pieniin haarukoihin.
  2. Huuhtele viikunat huolella. Leikkaa ne 4-6 palaan ja työnnä juuston päälle haarukan piikkeihin.
  3. Kaada kauniiseen astiaan kilon verran karkeaa suolaa ja työnnä haarukat siihen pystyyn.
Täältä suosituskuohuvia!