Vuoden luomuviini Symington Altano Organic

luomu punaviini

Luomu punaviini - Symington Altano

Viini-lehti valitsi vuoden 2017 punaiseksi luomuviiniksi Symingtonin Altano Organic viinin! Tämä punainen luomuviini hurmaa sinutkin!

Viini-lehti kuvaili voittajaa seuraavasti: "Alkuvuodesta uutuutena valikoimaan tullut Symington Altano Organic nousi heti voittajaksi. Vaikka mainioita ehdokkaita oli useampia, Douro-joen mutkittelevista maisemista tuleva viini viehätti luonteikkuudellaan. Sen perustana on portugalialaisille viineille tyypillinen piirre: viinit valmistetaan pitkälti maan ”natiivilajikkeista”, joita ei juurikaan viljellä muualla. Touriga Nacional-, Touriga Franca-, Tinta Barrocca-, Tinta Roriz-, Tinto Cão- ja Alicante Bouschet-lajikkeet antavatkin tälle viinille herkullista persoonallisuutta."

Viiniposti suosittelee!

Tutustu myös espanjalaisen luomutalo Albet i Noyan tarinaan ja Alkosta löytyviin luomuviineihin täältä!

Suositukset

Altano Organic Red

Altano Organic Red

Portugalilainen luomuviini saapui alkuvuodesta uutuutena Alkoon ja pomppasi suoraan voittoon Vuoden viini –kilpailun luomusarjassa! Sen viehättävä erityisyys kumpuaa Douro-jokilaakson tyypillisistä rypälelajikkeista Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Barrocca, Tinta Roriz, Tinto Cão- ja Alicante Bouschet.

Symigntonin perhe on Portugalin suurin luomuviinien viljelijä. He omistavat peräti 27 viinitarhaa Alto Dourossa eli Douro-joen yläjuoksulla, joka on myös UNESCO:n maailmaperintökohde.

Luonnonmukaisen viljelyn ansiosta on huomattu villieläinten alkaneen vierailla heidän tarhoillaan ja niiden läheisyydessä. Saukkoja, jäniksiä, siilejä, lukuisia pieniä matelijoita ja hyönteisiä parveilee tiluksilla. Pöllöt, kotkat, haukat ja hanhikorppikotkat ovat seuranneet saaliitaan, ja jopa uhanalainen kyläpöllönen (scops owl), Portugalin pienin petolintu on palannut, lisääntyy ja voi hyvin luonnonmukaisilla tarhoilla, joissa hyönteisiä ei ruiskuteta kemikaaleilla.

Altano Organic on kuiva punaviini, mutta se muistuttaa kaukaisesti portviiniä samojen rypälelajikkeiden ansiosta. Tummanpuhuvassa, täyteläisessä, elävän marjaisessa ja tiiviissä viinissä on karhunvatukkaa, luumua, lakritsia, tervaa sekä rouhea tanniinirakenne. Se sopii hyvin lampaalle, tummille riistalinnuille, makkaroille ja koville juustoille.

Erinomainen ruokaviini, jota itse Jancis Robinson kehuu hinta-laatusuhteessa: ”Quite a package considering the price”!

Portugali 14,98€