Välimerelliset lohirullat & lämmin varhaisperunasalaatti

lohirullat ja varhaisperunasalaatti
Ainekset

4 annosta

Välimerelliset lohirullat

laktoositon, gluteeniton

800 g (kirjo)lohifileetä

2 tl suolaa

6-8 viipaletta ilmakuivattua kinkkua

puisia varrastikkuja tai cocktailtikkuja

Lämmin varhaisperunasalaatti

kasvis, gluteeniton

800 g keitettyjä varhaisperunoita

150 g vihreitä (pakaste)papuja

2 punasipulia

15  kirsikkatomaattia

1 dl oliiviöljyä

1/2 dl balsamicoa

1 tl karkeaa dijonsinappia

suolaa

mustapippuria

( mustia oliiveja)

Välimerelliset lohirullat

  1. Ripottele lohifileelle ja anna sen maustua pari tuntia.
  2. Leikkaa lohesta 6-8 suikaletta. Poista nahka. Pane jokaiselle viipaleelle viipale ilmakuivattua kinkkua ja kääri suikale rullaksi. Kiinnitä rulla varras- tai cocktailtikuilla.
  3. Savusta rullia savustuspöntössä/sähkösavustimessa noin 25-30 minuuttia. Mikäli et omista savustinta, voit grillata lohirullat.
  4. Tarjoa lohirullat lämpiminä tai kylminä lämpimän perunasalaatin kanssa.

Vinkki! Mikäli olet saanut korvasieniä tai kantarelleja, myös sienimuhennos sopii kalan kanssa tarjottavaksi.

Lämmin varhaisperunasalaatti

  1. Keitä hyvin pestyt perunat reippaalla suolalla maustetussa vedessä. Ryöppää tuoreet pavut napakan kypsiksi kiehuvassa vedessä. Valuta. Pakastepavut tarvitsee vain sulattaa.
  2. Leikkaa kuoritut punasipulit ja lämpimät perunat lohkoiksi. (Jos perunat ovat pieniä, käytä ne kokonaisina). Puolita kirsikkatomaatit.
  3. Sekoita kulhossa oliiviöljy, balsamico ja sinappi. Lisää sipulit ja perunat maustettuun öljyyn ja sekoita niin, että kastike leviää tasaisesti aineksille. Lisää kirsikkatomaatit ja pavut. Sekoita. Mausta seos kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
  4. Tarjoa perunasalaatti lohirullien kanssa. Perunasalaatti sopii myös grillatun broilerin tai kylmien leikkeleiden kanssa tarjottavaksi.

Vinkki! Jos teet salaatin jäähtyneistä perunoista, lämmitä salaattia hetki paistinpannulla ja kaada tarjoilukulhoon.

Reseptistä ja viinisuosituksesta vastaa ihana Kotilieden Himahella-blogin Tiina. Tutustu Tiinan muihin resepteihin Kotilieden sivuilla!

Etsitkö roseeviiniä seurusteluun, ruoan kumppaniksi tai tietylle ruolla. Lisää roseeviinejä löytyy täältä!

Suositukset

Tommasi Chiaretto Granara Rosé

Tommasi Chiaretto Granara Rosé

Chiaretto on klassinen italialainen roseeviini, joka on kotoisin Gardajärveltä. Viinille tyypillistä on sen kalpean vaaleanpunainen sävy. Chiaretto saa makunsa pääsääntöisesti alueelle tyypillisestä Corvina-rypäleestä. Viini on todellinen moniottelija välimerellisten kesäruokien kaverina.

Tommasin maultaan kuiva, herkkä, sitruksisen raikas, viheromenainen ja kevyen mausteinen Chiaretto tulee Fossa Granaran tilalta, jossa rypäleitä viljellään niin Bardolino kuin Chiaretto viinejä varten. Corviná-, Molinara-, Rondinella-rypäleistä valmistettu viini on käynyt kuorien kanssa 12 tuntia terästankeissa. Viiniä on kypsytetty  viisi kuukautta terästankeissa, jotta viinin raikas eleganttisuus säilyy. Chiaretto viinit ovat Gardan alueella perinteisiä ja tyypillisiä.

Kylmien alkupalojen lisäksi chiaretto sopii yhdistettäväksi välimerellisten makujen kanssa. Kokeile sitä kesäisten, ruokaisten salaattien kaverina,  paistetun tai savustetun kalan kanssa, caprese- eli klassisen tomaatti-mozzarellasalaatin kumppanina tai vaikka melonin & ilmakuivatun kinkun kanssa.  Jos tarjoat aterian makeaksi lopuksi mansikoita ja vaahtokarkkeja, viini päättää kesäisen aterian leikkisän kevyesti.

Italia 14,98€