Avokadokeitto katkaravuilla ja piparjuurella

Ainekset

500 g                kokonaisia katkarapuja
4                          avokadoa
1 l                        kanalientä
1 rkl                   raastettua piparjuurta

 

Ohjeet

Kuori katkaravut ja säästä kuoret. Kiehauta kanaliemi ja laita kuoret sekaan. Anna kiehua hiljalleen 2-4 minuuttia. Siivilöi liemi kulhoon. Halkaiset avokado, ota kivi pois ja kaavi sisus liemen joukkoon.

Aja tasaiseksi sauvasekoittimella. Suolaa ja pippuroi maun mukaan. Laita keittoa annoskulhoihin, asettele päälle katkarapuja ja raastettua piparjuurta.

Black Tower Riesling Gewürztraminer

Black Tower -brändi syntyi 1967, ja nykyään viinit ovat valloittaneet jo 35 maata. Moderni teknologia, helposti lähestyttävä klassinen makumaailma sekä erottuvat design-etiketit ovat merkin menestyksen salaisuus.

Vaaleankeltainen viini tuoksuu hurmaavasti päärynälle, omenalle, persikalle, litsille ja ruusuille. Suussa viini maistuu puolikuivalta, mutta eloisan hapokkaalta, runsaan hedelmäiseltä ja kukkaiselta. Piparjuurella maustetun avokadokeiton lisäksi viini sopii loistavasti yhteen aasialaisten ja maustettujen ruokien kanssa, erityisesti inkivääri ja muut runsaantuoksuiset mausteet.

Katso lisää

Neuzeller Ginger Brause

Inkivääriolut eli kaikkien inkivääriä ja sitruunaa rakastavien herkkujuoma. Raikas ja miedosti humaloitu alkoholiton olut, joka on myös siiderin ystävien makuun. Sopii nautittavaksi sellaisenaan mutta erinomainen valinta ja hyvä ruokajuoma itämaiselle ruoalle. Tarjoile hyvin viilennettynä jäiden kera.

 

Katso lisää

Perelada Només Garnatxa

Puhtaan hedelmäisiin aromeihin kätkeytyy mausteisuutta. Huikean persoonallisen ja mineraalisen viinin salaisuus piilee vanhoissa köynnöksissä, jotka tuottavat konsentroituneita rypäleitä. Kokeile esim. itämaisten kana- ja kasvisruokien seurana!

Katso lisää

Maycas del Limarí Sumaq Chardonnay

Limarí on yksi Chilen pohjoisimpia viinialueita, aivan Atacaman aavikon juuressa. Alue on enitistä merenpohjaa ja maaperä on täynnä mineraaleja ja fossiileja. Yhdistelmä uniikkia maaperää ja viileän sumuista ilmastoa tekevät Límarista yhden Chilen mielenkiintoisimmista viinialueista. Alueelta tulee hyvin luonteikkaita ja voimakkaan hapokkuuden omaavia viinejä.

Maycas del Limarí Chardonnay on elegantin mineraalinen, josta löydät vaaleita hedelmiä, sitruksisuutta ja kevyttä tammisuutta. Maku on kompleksinen ja myötäilee tuoksumaailmaa. Ehdoton valinta kasvisruuille, äyriäisille, kalapöytään ja vaaleille liharuuille.

Maycas del Límari viinien viinintekijänä toimii arvostettu Marcelo Papa. Mies on kerännyt mainetta Casillero del Diablo sarjan peräsimessä.

Katso lisää