Sipuli-anjovispiiraat eli pissaladiére-piiraat

Ainekset

24 kpl eli kaksi muffinipellillistä
Valmistusaika: noin tunti

 
Pohja
6 arkkia fillotaikinaa
1/2 dl sulatettua voita tai oliiviöljyä

Täyte
1 kg keltasipulia
1 solo-valkosipulinkynsi
2 makeaa suippopaprikaa
1/2 dl oliiviöljyä
1 rkl muscavadosokeria
1 rkl valkoista balsamicoa
1- 1/2 rkl silputtua, tuoretta timjamia
1 tl sormisuolaa
mustapippuria myllystä
1 tlk anjovisfileitä
1 dl kivettämiä, muisttia oliiveja

Pissaladièren pohja:

15 g tuoretta hiivaa
2 ½ dl vettä
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
noin 6 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Ohjeet

  1. Tee täyte. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. suikaloi paprikat. Kuullota sipuleita öljyssä miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Lisää mukaan paprikat, sokeri ja etikka. Jatka kuullottamista noin puoli tuntia, kunnes sipuli alkaa karamellisoitua. Älä ruskista.
  2.  Lisää lopuksi mukaan hienonnettu timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Pieni loraus anjovisten öljyä antaa myös hyvää makua sipulille.
  3. Tee piiraat (silikonisessa) muffinivuoassa. Levitä filo-arkki pellin päälle, voitele voisulalla tai öljyllä ja painele taikinaa niin, että se uppoaa vuoan koloihin. Tee kaksi seuraavaa kerrosta samoin.
  4. Lusikoi sipulitäytettä koloihin ja asettele oliivit ja anjovisfileet päälle. Jaa taikinalevy veitsellä paloiksi ja rypyttele reunat piiraiden päälle. Voitele reunat voilla tai öljyllä
  5. Paista piiraita uunin keskitasolla 225 asteessa noin 15-20 minuuttia tai siihen asti, kunnes taikinan reunat ovat saaneet väriä.

Voit tehdä piiraiden asemesta myös ranskalaisen pissaladièren, joka on ranskalaisten vastine pizzalle.

Pissaladiere copy

Pissaladièren ohjeet:

  1. Sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää mukaan suola ja öljy.
  2. Sekoita jauhot mukaan kahdessa erässä ja vaivaa taikinaa kunnolla. Anna kohota liinan alla 40 minuuttia.
  3. Valmista täyte edellisen ohjeen mukaan.
  4. Kauli taikina ohueksi pohjaksi uunipellille leivinpaperin päälle. Voit tehdä taikinasta myös kolme pienempää piirakkaa. Levitä sipulitäyte taikinan päälle ja asettele oliivit ja anjovisfileet päälle.
  5. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 25 minuuttia tai siihen asti, kunnes reunat ovat saaneet väriä.