Spaghettia, sieniä, kukkakaalia, parmesania ja voissa paistettua salviaa

Ainekset

300 g tuorespaghettia
300 g sieniä (kantarelleja, suppilovahveroita tms.)
200 g kukkakaalin nuppuja
12 salvianlehteä
60 g parmesania
voita
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

Ohjeet

  1. Putsaa sienet ja leikkaa palasiksi. Paloittele kukkakaalin nuput sopivan kokoisiksi paloiksi. Raasta juusto.
  2. Lämmitä paistinpannussa voita ja lisää salvianlehdet. Anna niiden paistua n. 3-4 minuuttia, kunnes ovat rapeita.
  3. Keitä pasta reilussa määrässä suolattua vettä n. 2 min. Saa olla mukavasti al dente. Kaada samantien lävikköön ja valuta vesi pois.
  4. Paista sieniä öljyssä kunnes ne hieman ruskistuvat. Lisää kukkakaali ja paista lisää n. 2 min. Kääntele sekaan spaghetti ja mausta suolalla.
  5. Ripottele päälle juustoa ja voissa paistettuja salvianlehtiä.

Katso tästä suositusviinit pastalle!