Viinit noutopöytään

Millainen viini noutopöytään sopii?
Kesäkuun alku on koulujen päättymisen aikaa. Ahkerat opiskelijat ja valmistuneet ansaitsevat olla juhlan keskipisteenä. Kouluista valmistuneille nostetaan useampia onnittelumaljoja.
Mutta mitä viiniä juhlapöydän antimien kanssa tulisi nauttia? Buffetpöydät notkuvat herkuista jos toisista, makumaailmoiltaan erilaisista ruoista. Noutopöydän herkkujen kylkeen tuleekin valita monikäyttöiset viiniparit, jotka eivät riitele antimien erilaisten makujen kanssa. Helpotimme valintaa nostamalla kolme viiniparia noutopöytien herkkujen kaveriksi.
Suositukset

Tommasi Le Rosse Pinot Grigio
Monikäyttöinen viinipari Italiasta
Monikäyttöinen pinot grigio Valpolicellan sydämestä Suomen yhdeltä suosituimmalta italialaiselta viinitalolta. Raikas valkoviini, jonka keskitäyteläinen maku on kuiva mutta hedelmäinen. Mainio viini seurusteluun sekä kalaja äyriäisruoille. Saatavilla myös 3 l hanapakkauksessa!

Tommasi Valpolicella
Monikäyttöinen viinipari Italiasta
Tommasi on Valpolicellan yksi maineikkaimmista tuottajista ja heidän kevyt ja ihanan rustiikkinen Valpolicellaviini on täsmävalinta noutopöydän herkuille. Monikäyttöinen laadukas punaviini sopii niin pastoille, pizzoille, juustoille kuin haudutetuille lihoille helppo parittaa monille ruoille! Saatavilla myös 3 l hanapakkauksessa!

Zaccagnini Il Bianco di Ciccio
"Tikkuviinit" Abruzzon sydämestä
Kauniin oljenkeltainen vaalea "tikkuviini" kantaa raikkaasti omenan, päärynän, sitrusten ja kuivattujen hedelmien makuja, jotka yhdistyvät miellyttävään yrttisyyteen ja kokonaisuutta kannattelevaan hedelmäiseen hapokkuuteen. Puhtaasti gastronominen viini, joka sopii erityisesti kasvisruokien, merenelävien, spagetin, risoton tai vaalean kalan kera.

Zaccagnini Montepulciano d'Abruzzo
"Tikkuviinit" Abruzzon sydämestä
Keskitäyteläinen ja hedelmäinen viini kantaa jo kypsän marjaisesta tuoksustaan alkaen vivahteita puolukoista, karpaloista ja havuisesta yrttisyydestä. Tuoksussa aistittavissa kirsikkaa, karhunvatukkaa, mausteisuutta sekä maanläheistä multaisuutta ja paahteisuutta. Tanniinisuus on pehmeää ja tammikypsytyksen tuoma vaniljaisuus pysyy vienosti takaalalla. Varma valinta grillatulle porsaanlihalle tai yrttiselle lampaalle tai kovien ja kypsytettyjen juustojen seuraksi. Monipuolisena ruokaja seurusteluviininä tämä myös hanapakkauksessa myytävä viini on erinomainen valinta noutopöytiin.
Viinilehti:
⭐⭐⭐
Laadukas ja hyvin tehty

E. Guigal Côtes-du-Rhône Blanc
Runsas ja viettelevän elegantti Côtes du Rhône viinipari
Kaikkiaan kuutta eri rypälelajiketta sisältävä viini on aromeiltaan runsas ja monivivahteinen ja siitä on hyvin tunnistettavissa päärypälelajikkeen, Viognierin, tyypilliset kukkeat ja hieman paahteiset aromit. Runsaassa tuoksussa on aistittavissa mm. valkoisia kukkia, aprikoosia, akaasiaa ja valkoista persikkaa. Maultaan tämä monipuolinen viini tarjoaa runsaan hedelmäistä ja tiivisaromista maku maailmaa. Erinomainen viini noutopöydän kasvisruoille kuten yrtein tai juustolla maustetuille uunikasviksille tai kalaruoille, äyriäisille, vaalealle lihalle ja runsaille salaateille.
Viinilehti:
⭐⭐⭐⭐
Harmoninen, laadultaan erinomainen
Hinta-laatusuhde: ERINOMAINEN OSTOS

E. Guigal Côtes-du-Rhône Rouge
Runsas ja viettelevän elegantti Côtes du Rhône viinipari
Rhônelainen klassikko ja monipuolinen viini, joka siivittää upeasti noutopöydän pataruokia. Täyteläinen ja mehevä maku, jossa kypsät tanniinit ja hapankirsikkainen hapokkuus tuovat rakenteeseen ryhtiä. Miellyttävän aromaattinen ja suuntäyttävä viini, jonka jälkimakua siivittävät tumma marjaisuus, maanläheiset ja mausteiset aromit. Viinin laatu perustuu tarkoin valittuihin rypäleisiin Etelä-Rhônen eri tarhoilta ja pitkään, noin 1,5 vuoden kypsytykseen isoissa tammitynnyreissä.
Viinilehti:
⭐⭐⭐
Laadukas ja hyvin tehty