Limettijogurttia, saksanpähkinää ja granaattiomenaa

Ainekset

neljä annosta

gluteeniton, lakto-vege

 

1 pussi (70 g) saksanpähkinöitä

4 dl kreikkalaista jogurttia

1 dl lime curd -limettitahnaa

Koristeeksi

1/2 granaattiomenan siemenet

4 saksanpähkinää

raastettua limetin kuorta tai sitruunamelissaa

 

Ohjeet

  1. Jätä pähkinäpussista neljä pähkinä jälkiruoan koristeeksi. Rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai veitsellä. Jaa pähkinärouhe jälkiruokamaljan tai viinilasin pohjalle.
  2. Sekoita keskenään jogurtti ja limettitahna. Lusikoi tahna pähkinärouheen päälle.
  3. Pyöräytä granaattiomenaa pari kertaa työtasoa vasten. Halkaise se ja koputtele siemenet irti hedelmästä puukauhalla. Lusikoi siemenet jogurtin päälle.
  4. Pese limetti ja raasta siitä muutama kuorisuikale jälkiruoan koristeeksi. Voit käyttää apuna esimerkiksi perunankuorimaveistä. Voit korvata limetinkuoren sitruunamelissan lehdellä. Viimeistele jogurttiannokset kuoriraasteella ja saksanpähkinöillä.

Viinisuositus: Gancia Asti 0,2 l, joka on makea (sokeria 90 g/l) , vähän hapokas, raikas ja miellyttävän hedelmäinen kuohuviini, josta voi aistia myös sitruunaa ja rusinaa.