Veuve Clicquot'n naistenpäivä @ Ravintola Kiila 8.3.2025

star
naistenpäivä 8.3.2025 ravintola kiila helsinki veuve clicquot

Tervetuloa nostamaan malja naiseudelle ravintola Kiilaan Naistenpäivänä 8.3.! Samppanjan nautiskelun lomassa Viinipostin Minna on kertomassa Madame Veuve Clicqout'n elämästä klo 13–14.

Mitä: Veuve Clicquot'n naistenpäivä

Missä: Ravintola Kiilan yläkerta (Aleksanterinkatu 21, Helisnki)

Milloin: Naistenpäivänä lauantaina 8.3.2025 klo 13 alkaen. Samppanja-asiantuntija Minna Halmesvaara on kertomassa Madame Veuve Clicquotin uskomattoman elämäntarinan klo 13–14.

Miksi saapua paikalle: Alla pieni tiiseri Madame Veuve Clicquot'n elämästä, josta Minna kertoo lisää 😉 Ja koko päivän aikana pääsee nauttimaan Veuve Clicqout roseeta hintaan 14 €/ lasi ja Veuve Clicqout La Grande Dame 2015 -vuosikertasamppanjaa pienen suolaisen kera hintaan 39€/ lasi.

Madame Veuve Clicquot - Samppanjan uranuurtaja sekä naisjohtajuuden edelläkävijä

Veuve Clicquot'n vuonna 1772 alkanut historia kytkeytyy vahvasti nuorena leskeytyneen, Barbe-Nicole Clicquot Ponsardinin, eli paremmin tunnetun Madame Clicquot'n elämäntyöhön ja persoonaan.

Madame Clicquot otti perheyrityksen ohjat käsiinsä vain 27-vuotiaana miehensä, François Clicquot'n, kuoltua vuonna 1805. Rohkea ja rautainen liikenainen luotsasi perheyrityksensä merkittäväksi samppanjataloksi aikana, jolloin samppanjateollisuus kohtasi monenlaisia haasteita.

Madame Clicqout Ponsardin oli poikkeuksellinen nainen, joka raivasi tiensä miesten hallitseman liike-elämän huipulle aikana, jolloin naispuolisiin yrittäjiin suhtauduttiin hyvin ennakkoluuloisesti. Naimisissa olleilla ranskalaisnaisilla ei ollut oikeutta edes oman pankkitilin avaamiseen, puhumattakaan siitä, että he olisivat johtaneet kansainvälistä bisnesdynastiaa.

Innovatiivinen samppanjamenetelmien kehittäjä

Rautaisen bisnesvainun lisäksi Madame Clicquot jäi historian kirjoihin lukuisten edelleen käytössä olevien samppanjamenetelmien kehittäjänä; hän kehitti ensimmäisen vintage-samppanjan vuonna 1810, samppanjapullojen ”tanssituspöydän” vuonna 1816 sekä ensimmäisen roseesamppanjan lisäämällä punaviiniä samppanjan cuveeseen. Aikamoinen liikenainen, jolla oli palava intohimo asialleen!