Grand Champagne Helsinki 2022

Grand Champagne 2022

Helsingissä kuplii jälleen kahden vuoden tauon jälkeen! Grand Champagne palaa Vanhalle Ylioppilastalolle 5.5.-7.5.2022!

Tule nauttimaan keväisestä viikonlopusta kanssamme ja varaa paikkasi Grand Champagnen suosittuihin tastingeihin, ennen kuin ne viedään käsistä!

Dom Pérignonin kellaremestari Vincent Chaperon Helsingissä 5.5.-6.5.

Torstaina ja perjantaina tähtivieraanamme on myös Dom Pérignonin kellaremestari Vincent Chaperon. Suuren suosion vuoksi, torstain tasting on jo myyty loppuun, mutta perjantaille 6.5.2022 klo 16:30 on vielä muutama paikka jäljellä. Tutustu tastingiin ja varaa paikkasi pian!

Viinipostin samppanjat

Viiniposti tuo Helsinkiin tänä vuonna näyttävän kattauksen samppanjamaailman ikoneita, meitä pääset tervehtimään seuraavien samppanjatalojen pisteillä:

Moët & Chandon

Moët & Chandon

Moët & Chandonin samppanjatalon menestystarina alkaa jo vuodesta 1743. Siinä kiteytyvät samppanjan loistelias historia, nerokas markkinointi sekä vauhdikkaat käänteet Napoleonia myöten. Tänä päivänä Champagnen suurimman talon tasalaatuisuudestaan tunnetut samppanjat ovat rakastettuja ympäri maailman.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Moët & Chandon Impérial Champagne Brut

Moët & Chandon Rosé Impérial Champagne Brut

Moët & Chandon Grand Vintage Champagne Brut 2013

Moët & Chandon Grand Vintage Rosé Champagne Extra Brut 2013

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot

Veuve Clicquot'n vuonna 1772 alkanut historia kytkeytyy vahvasti nuorena leskeytyneen madame Clicquot'n elämäntyöhön ja persoonaan. Rohkea ja rautainen liikenainen luotsasi perheyrityksensä merkittäväksi samppanjataloksi. Veuve Clicquot'n talon maine perustuu samppanjoiden upean runsaaseen makuun, perinteiden jatkuvuuteen sekä intohimoon ja täydellisyyden tavoitteluun viininvalmistuksessa. Kuten madame Clicquot itse kuvaili: "Ainoastaan yhtä laatua - parasta".

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Veuve Clicquot Champagne Brut

Veuve Clicquot Rosé Champagne Brut

Veuve Clicquot Vintage Champagne Brut 2012

Veuve Clicquot Extra Old 2 Champagne Extra Brut

Rare and fine -pullot:

Veuve Clicquot La Grande Dame 2012 (Aukeaa torstaina klo 18:45, perjantaina klo 18:45, lauantaina klo 12:45 & 16:30) (Tulossa Alkon erikoiserään keväällä 2022)

Dom Pérignon

Dom Perignon

1600- ja 1700-luvuilla eläneellä Dom Pérignonilla oli kunnianhimoinen tavoite valmistaa maailman parasta viiniä. Lukuisten kokeilujen, kärsivällisyytensä ja sitkeytensä ansiosta tästä työteliäästä munkista tuli erottamaton osa samppanjan historiaa. Dom Pérignonin kuuluisa "juon tähtiä" -lausahdus kuvastaa yhä makuelämystä, jonka saa kokea, kun lasi täytetään tällä legendaarisella viinillä. Munkki Dom Pérignonin perinnön vaalimisen ohella tämä upea samppanjatalo on tullut tunnetuksia yhtenä Champagnen moderneimmista ja kokeilunhaluisimmista toimijoista.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Dom Pérignon Champagne Brut 2012

Rare and fine -pullot:

Dom Pérignon Rosé Vintage 2008 (Aukeaa perjantaina klo 15:00, lauantaina klo 13:15) (Tulossa Alkon erikoiserään kesäkuussa 2022)

Dom Pérignon Vintage 2003 Plénitude 2 (Aukeaa torstaina klo 19:15, perjantaina klo 15:45, lauantaina klo 17:00) (Tulossa Alkon erikoiserään kesäkuussa 2022)

Ruinart

Ruinart

Vuonna 1729 perustettu Ruinart on maailman vanhin samppanjatalo. Alusta lähtien talon samppanjatyylissä on tavoiteltu täydellistä tasapainoa ja eleganssia. Tänä päivänä Ruinart tunnetaan hienostuneita, miellyttäviä ja erittäin korkealaatuisia samppanjoita tuottavana talona, jonka tyyli perustuu pitkälti Chardonnay-rypäleeseen.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Ruinart Champagne Brut 

Ruinart Blanc de Blancs Champagne Brut

Ruinart Rosé Champagne Brut

Krug

Krug

Vuodesta 1843 lähtien Krugin samppanjatalon unelmana on ollut tuottaa poikkeuksellisen erinomaista ja moniulotteista samppanjaa. Perustaja Joseph Krugin linjaamien periaatteiden mukaisesti talon kulmakiven, Grande Cuvéen, ensimmäinen käyminen tapahtuu pienissä tammitynnyreissä, ja sen upea runsaus on peräisin taidokkaasta perusviinien yhdistelystä. Krugin samppanjoiden ensiluokkainen laatu ja omaperäiset toimintatavat viininvalmistuksessa ovat niittäneet maailmanlaajuista tunnustusta viiniasiantuntijoilta. Krug onkin tammen käytön taituri vailla vertaa.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

Krug Grande Cuvée 169ème Édition Champagne Brut

Rare and fine -pullot:

Krug Rosé 24ème Édition (Aukeaa torstaina klo 18:00, perjantaina klo 17:30, lauantaina klo 12:45)

G.H. Martel

G.H. Martel

G.H. Martel on Vuonna 1869 Avenay Val d’Or kylässä Epernayn lähellä perustettu Samppanjatalo. G.H. Martel & Co groupilla on yli 200 hehtaaria omia viljelyjä ja se ostaa rypäleitä viljelijöiltä yli 800 hehtaarin alueelta. Yrityksellä on kolme perinteistä rypäleiden puristamoa ja 20 000 m2 kellareita. G.H. Martel & Co samppanjan persoonallinen maku ja hienostuneisuus perustuu Rapeneau-perheen taitoon, joka on siirtynyt isältä pojalle neljän sukupolven ajan.

Grand Champagnessa aukeaa seuraavat samppanjat:

G.H. Martel & Co Prestige Champagne Brut

G.H. Martel Collection Familiale Blanc de Blancs Champagne Brut 2002

G.H. Martel 150 Ans Vintage Champagne Brut 2009

G.H. Martel & Co Rosé Champagne Brut

M. Haslinger & Fils Champagne Brut

Robert de Pampignac Champagne Brut

Chateau de Bligny Brut Blanc de Blanc 2009

Chateau de Bligny Clos du Chateau 6 Cepages

Rare and fine -pullot:

G.H. Martel Collection Familiale 1979 (Aukeaa torstaina klo 17:00, perjantaina klo 17:15, lauantaina klo 13:00)

G.H. Martel Collection Familiale 1990 (Aukeaa torstaina klo 18:15, perjantaina klo 18:45, lauantaina klo 14:15)

G.H. Martel Collection Familiale 2000 (Aukeaa torstaina klo 19:45, perjantaina klo 15:45, lauantaina klo 16:15)

Artikkelin pääkuva: Grand Champagne