Kesäravintolat 2021

Kesäravintolat 2021

Kesällä reissataan mökeille ja ystävien sekä sukulaisten luokse. Matkailun lomassa kannattaa pysähtyä ihastuttaviin kesäravintoloihin ja -terasseille. Listasimme Viinipostin tiimin kanssa meidän suosikki kesäravintolat 2021 ympäri Suomen!

Barösundin saari

Kauniilla Bärosundin saarelle on jopa kaksi vierailun arvoista ravintolaa!

Scola

Scola on Källnäsuddin vanha kyläkoulu, jonka elämä jatkuu nyt tasokkaana saaristoravintolana. Pieteetillä ja hyvällä maulla kunnostettu historiallinen koulurakennus kutsuu jatkossa niin veneilijöitä, kesäasukkaita kuin juhla- ja kokoustilaisuuksiin tulijoita vuoden ympäri.”

Tutustu Scolaan

The Berg

The Berg tarjoaa vierailleen á la carte lounasta sekä illallista. Lounge ja terassi houkuttelee nauttimaan kauniista maisemista, hyvästä ruuasta ja juomasta ystävien seurassa. Ravintolan menu vaihtuu kausittain. Ravintolassamme keskitymme klassiseen Pohjoismaiseen keittiöön modernilla otteella, yhdistelemällä paikallisia raaka-aineita tuntemiemme Pohjoismaisten yhteistyökumppanien laadukkaisiin tuotteisiin. Jokaiselle ruualle valitaan suositusjuomat ja samppanja näyttelee isoa osaa makumatkaamme.”

Tutustu The Bergiin

Taalintehdas

DB Bistro

”DB Bistro tarjoilee tapas-henkistä ruokaa raikkaalla twistillä. Raaka-aineissa suositaan paikallisia, laadukkaita raaka-aineita kuten Sjölaxin härkää, Vestlax Mellangårdin mangalitza possua, kalaa ja kauden kasviksia Björknäs trädgårdista. Juomavalikoima koostuu muun muassa Kimito Brewingin paikallisesta oluesta sekä laadukkaista viineistä, joista pääsee nauttimaan Taalintehtaan parhaalla paikalla.”

Tutustu DB Bistroon

Raasepori

Kulttuuritila Kansjerf

”Ensiluokkaisia ruokaelämyksiä perinteisessä ranskalaisessa puutarhassa ja kartanon arvokkaassa ruokasalissa! Ruoka on meille sydämen asia. Olemme maatila, jolla tuotetaan viljaa, kasviksia ja kananmunia. Osa ruoastamme on viljelty, kerätty ja tuotettu nautittavaksi paikan päällä. Me arvostamme lähituotettuja, laadukkaita raaka-aineita. Kesäkautena saamme lähes kaikki keittiön einekset Bromarvista ja lähiseudulta.”

Tutustu Kulttuuritila Kansjerfiin

Ahvenanmaa

Kvarter5

Myös Me Naisten -lehden yhdeksi suositukseksi noussut hotelli Pommernin ravintola Kvarter5 on kokemisen arvoinen!

”Keittiömestari Peter Norellin keittiöfilosofia perustuu pitkälti paikallisiin raaka-aineisiin aasialaisin vivahtein, sekä kastikkeiden ja liemipohjien valmistamiseen alusta saakka. 

Kvarter5:n keittiön vaihtelevassa ja monipuolisessa ruokatarjonnassa otetaan huomioon satokauden vaihtelut.

Meillä voit syödä sekä perinteisiä à la carte – annoksia että viinibaarin pikkuannoksia.”

Tutustu Kvarter5-ravintolaan

Helsinki

Kasarmitorin kesäterassi

Suursuosion saavuttanut Senaatintorin kesäterassi saa tänä kesänä jatkoa! Uutena lokaationa on Kasarmitori, Helsingin keskusten sydämessä. Tässä Viinipostin vinkit terassille:

  • Kyrön lippakioski
    • Kuulit oikein, Kyröllä tulee olemaan koko kesän ajan Kasarmitorin kupeessa oma lippakioski, jossa pääset nauttimaan tämän isokyröläisen tislaamon herkuista! Valikoimassa tulee olemaan niin tislaamon väkeviä herkkuja kuin tänä kesänä ruokakauppoihin lanseerattuja lonkeroita eli Longkyröjä. 
  • St George Bakery & Ravintola Krog Roba
    • Suosittelemme myös katsastamaan Hotelli St George Bakeryn ja Ravintola Krog Roban yhteistyökojun
  • Locanda Scappi
    • Helsingin paras italialainen ravintola Katajanokalta saa myös oman loosinsa kesän isoimmalta terassilta! Jos italialaiset herkut on mitä kaipaat, nokka kohti Locanda Scappia..

Tutustu Kasarmitorin kesäterassiin

Tiksin patio

Myös Tikkurilaan on tulossa kesäksi jättiterassi, jonka yhteydessä ruokailijat pääsevät ajoittain nauttimaan myös livemusiikista. Patiolla tulee kesällä olemaan seuraavat ravintolat: Bites Burgers, La Locanda Vegan, Leipä ja Keitto, Patio Pizza, Siipiweikot Tikkurila, Teflon Döner Brothers ja The One Thai Kitchen.

Tiksin pation Facebook-sivuille

Lue lisää Tiksin patiosta

Mänttä

Onko Mänttä ajomatkan varrella tai mökkiseutuasi? Suosittelemme vierailemaan seuraavassa tuvassa..

Viinitupa

”Eurooppalainen kohtaamispaikka Mäntänvuoressa

Vuonna 1928 rakennettu kulttuurihistoriallisesti arvokas Vuorenmaja sijaitsee keskellä kaunista Mäntänvuoren luonnonsuojelualuetta ja palvelee asiakkaitaan nykyään viinitupana. Herkullinen tarjonta eurooppalaisten pientilojen viinejä, panimotuotteita ja virvokkeita sekä Keski-Euroopan makuja yhdessä ystävällisen palvelun ja tunnelmallisen miljöön kanssa takaavat ainutlaatuisen elämyksen sinulle ja seurueellesi - tervetuloa! 

Tutustu Viinitupaan

Turku

Turku on kaunis kesäkaupunki, jossa ruokatarjontaa riittää vierailijalle. Koe ainakin nämä ravintolat:

Tintå

”Tintå on rento ja tunnelmallinen ravintola Auransillan kupeessa, joen ravintolarikkaalla länsirannalla. Jos haluat kokea aitoa ja parasta Turkua, suuntaa tähän paikallistenkin suosimaan ravintolaan!”

Tutustu Tintå-ravintolaan

Kakolanruusu

”Kakolanruusuun tullaan yhdelle tai monelle, lounaalle ja illalliselle, perheen kanssa tai liiketapaamiseen.

Tee löytöjä viinikellarin aarrelistasta tai nauti DJ:n rytmeistä loungebaarissa takkatulen loimussa – tietenkin klassikkococktailin kera.

Vietä kiireetön lounaselämys tai tule ottamaan mittaa Kakolan pidoista ja nauttimaan toinen toistaan hurmaavammista jaettavista annoksista.

Ravintolaelämys uudella tasolla on vain funikulaarinousun päässä.”

Tutustu Kakolanruusuun

Nerå

”Aurajoen rannalla sijaitseva kodikkaan tunnelman omaava Nerå on Turussa vierailun arvoinen. Laadukkaat lounaat ja herkullinen á la carte -lista kutsuvat herkuttelemaan. Nerå tarjoilee myös artesaani cocktaileja ja laajan valikoiman erinomaisia viinejä. Rento ja ystävällinen henkilökunta on piste i:n päälle.”

Tutustu Nerå-ravintolaan

Tampere

Näsinneula

”Vuonna 2021 Särkänniemessä juhlitaan pyöreitä, kun Tampereen tunnetuin maamerkki Näsinneula täyttää komeat 50 vuotta. Näsinneula avattiin yleisölle 28.4.1971, ja sen virallisia avajaisia vietettiin vappuna pari päivää myöhemmin. Vuosien saatossa Näsinneulassa on maisemien ihailun lisäksi päässyt kokemaan mm. rullaluistelua, diskoilua ja fine diningia. Tänä päivänä Näsinneulan huipulla sijaitseva Ravintola Näsinneula tarjoilee tuoreita kauden makuja panostaen lähellä tuotettuihin raaka-aineisiin. Tiesitkö, että Ravintola Näsinneula pyörähtää ympäri kerran 45 minuutissa?”

Kankainen

Taulun Kartano

”Taulun Kartano sijaitsee Toivakan Kankaisten kylällä Keski-Suomessa vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä. On siinä vaan tunnelmaa, kun ympärillä on yli 100 v historiaa. Vieraanamme nautit menneen ajan hengessä, nykyajan mukavuuksilla majoituksesta ja paikallisesta, meillä tehdystä ruuasta. Meille on ilo saada sinut vieraaksemme.”

Tutustu Taulun Kartanoon

Tutustu Näsinneulaan

Tekstit: Ravintolat

Kuva: Unsplash