Kesäterassit 2022

kesäterassit helsinki ja hanko 2022

14 x Kesäterassit 2022

Mitkä kesäterassit kannattaa käydä kokeilemassa kesällä 2022? Listasimme Helsingin kesäisimmät terassit ja juomasuosituksemme jokaisessa paikassa. Joukkoon ui myös muutama ylläri Helsingin ulkopuolelta...

1. Helsinki: Mattolaituri

Kesäterassi Mattolaituri

Kuva: Mattolaituri

Mattolaituri on vankkumaton osa helsinkiläistä kesää! Kaivopuiston rannassa sijaitseva Mattolaituri on auki päivittäin klo 11 eteenpäin säävarauksella. Laadukas juomavalikoima ja kaunis merellinen näköala tarjoavat erinomaiset puitteet kesäiselle terassipäivälle. Juomalistan lisäksi terassilla on tarjolla pientä purtavaa ja viikonloppuisin tunnelmaa kohottavat vaihtuvat DJ:t.

Testaa näitä juomia

”Mattiksella” suosittelemme testaamaan Moët & Chandon samppanjoita. Samppanjan lisäksi Mattolaiturin samppanjacocktailit ja valmis spritz-juoma Chandon Garden Spritz ovat kokeilemisen arvoisia. Jos kuitenkin mieli halajaa kuplien sijasta viiniä, on sinun ehdottomasti kokeiltava Whispering Angel roseta.

Vinkki! Suosittelemme käymään Mattiksella etenkin Pride-viikonloppuna 2.7.2022. Silloin luvassa erinomaisia cocktaileja ja musiikkia!

Mattolaiturin sivut

  @ravintolamattolaituri

2. Helsinki: Allas Sea Pool – Allas Sky Bar

Kesäterassi Allas Sea Pool

Kuva: Allas Restaurants

Allas Sea Pool tunnetaan kaupunkilaisten merellisenä kohtaamispaikkana ja kesäisten keikkojen tapahtumapaikkana, mutta erityisesti myös Helsingin suurimpana ja ainutlaatuisimpana näköalaterassina! Tunnelmasta vastaavat DJ:t, maistuvat cocktailit ja erinomaiset viinit sekä virvokkeet. Sky Barista saat varattua myös isommalle porukalle sohvaryhmiä ja tarjoilut illaksi. Ravintolan puolella pääset taas nauttimaan cocktaileista ja uudistuneesta ruokalistasta!

Testaa näitä juomia

Tälle terassille tullaan nauttimaan Veuve Clicquot samppanjaa!

Allas Sky Barin sivut

@allasrestaurants

3. Helsinki: Holiday Bar

Kesäterassi Holiday

Kuva: Holiday Bar

Katajanokan Kanavarannan ehdoton ykkönen on tässä. Tyylikäs tunnelma syntyy maukkaista ruoka-annoksista, kauniista drinkeistä ja uskomattoman hyvästä musiikista. Kuten he Instagram-tilillään sanovat: ”The best holiday destination in Helsinki” – oh yes indeed!

Testaa näitä juomia

Testaa Holidayssa etenkin heidän cocktail-listan antimia. Kysy rohkeasti suosituksia omaan makuusi 😉 Kesäperjantaisin (17.06., 15.7., 29.7., 12.8. & Ovet aukeaa 16:00) luvassa myös Kyrö Distillery Companyn drinksuja ja kesäfiilistä DJ:n musiikin tahdissa. Viinilistalta löytyy myös kesän ykkösrose eli Whispering Angel.

Holidayn sivut

 @holidaybarhelsinki

4. Helsinki: Gillet Bar & Bistro

Kesäterassi Gillet

Kuva: Viiniposti

Kasarmikadun Gilletissä vietetään Yellow Houria maanantaista perjantaihin klo 15–18, ja nämähän afterit kannattaa kokea! Sään salliessa suosittelemme suuntaamaan kadun puolella olevalle parkletille, mutta myös Lasipihan baari tarjoaa oikein viihtyisät puitteet.

Testaa näitä juomia

After workin aikana Gilletissä tarjoillaan Veuve Clicquot Réserve Cuvée Brut samppanjaa 12 €/12 cl tai pullollinen 65 € hintaan. Baarisnäkejäkin on tarjolla 3-5 € hintaan.

Gilletin sivut

 @ravintolagillet

5. Helsinki: Löyly

Kesäterassi Löyly

Kuva: Löyly

Hernesaarenrannassa sijaitseva Löyly tarjoaa niin saunallisia kokemuksia kuin myös unohtumattomia makuelämyksiä. Suuren suosion vuoksi kesällä he eivät ota pöytävarauksia vastaan, mutta iso terassi vetää mukavasti porukkaa. Löyly on saanut myös kansainvälistä huomiota ja noussut Times lehden ”World’s 100 Greatest Places” listalle. Allas Sky Barin lisäksi myös Löyly ottaa vastaan isompien pöytäseurueiden varauksia, tällöin pöytäpakettiin kuuluu herkullinen kattaus erilaisia juomia.

Testaa näitä juomia

Löylystä tulee kesällä 2022 saamaan Chandon Garden Spritziä, kesän ehdotonta ykkös spritz-juomaa! Tämän lisäksi viinilistalta suosittelemme Moët & Chandon ja Dom Perignon samppanjoita, punaviinin ystäville puolestaan Terrazas Malbecia.

Löylyn sivut

 @löylyhelsinki

6. Helsinki: Ravintola NJK

Kesäterassi NJK

Kuva: NJK

Helsingin kaunein kesähuvila NJK on kauden parhaimpia juhlapaikkoja sekä kaupungin suosituin rapu- ja illallisravintola.

Testaa näitä juomia

Kesällä 2022 NJK:sta saa Uuden-Seelannin tunnetuinta Sauvignon Blancia Cloudy Bayn viinitalolta, tämä viini on muuten erinomainen kumppani etenkin ravuille. Samppanjan ystävälle suosittelemme Veuve Clicquot'a

NJK:n sivut

 @ravintolanjk

7. Hanko: Coco Bar

Kesäterassi Coco Hanko

Kuva: Coco Bar Hanko

Trooppinen paratiisi odottaa Hangossa! Coco Bar Hanko avasi ovensa pari vuotta sitten ja saavutti heti huiman suosion. Suomen aurinkoisimmassa kaupungissa sijaitseva rantabaari kerää kesäiset nautiskelijat yhden terassin äärelle. Terassilla tarjolla kesäisiin päiviin sopivia ruokia ja juomia.

Testaa näitä juomia

Cocossa nautiskellaan samppanjaa! Listalta heiltä löytyy Moët & Chandonia sekä Dom Perignonia. Trooppiseen tunnelmaan pääsee myös cocktailien merkeissä.

Coco Barin sivut

 @cocohanko

Kokeile myös nämä:

8. Turku: Kirkkopuiston terassi & Vinho Viinibaari - Nautiskele täällä Whispering Angel roseeta ja Chandon Garden Spritziä

9. Helsinki: Ravintola Teatterin lounas Moët & Chandon samppanjan kera

10. Helsinki: Tokoirannan tunnelmaa Meripaviljongissa Moët & Chandon samppanjalla ja Chandon Garden Spritzilla höystettynä

11. Helsinki: Babylon club & garden kukoistaa Helsingin keskustassa Erottajalla. Nautiskele Moët & Chandon samppanjaa ja Chandon Garden Spritziä

12. Helsinki: Rooftop Miami on Stockmannin 8. kerroksesta ylöspäin oleva kattoterassi. Täälläkin pääset nautiskelemaan Moët & Chandonin samppanjaa ja Chandon Garden Spritziä.

13. Helsinki: The Palm aukeaa Katajanokalle kesällä 2022, Moët & Chandonin samppanjapullot aukeaa myös täällä.

14. Turku: Tintån terassilla huikea viinilista!

Artikkelin pääkuva vasemmalta oikealle: Mattolaituri, Allas Ravintolat Sky Bar, Viiniposti