Prunotto Winemaker’s Dinner @ Helsinki 11.10.
Illat pimenevät ja ajatukset kääntyvät punaviineihin ja sesongin herkkuihin kuten sieniin, meheviin juureksiin ja herkullisiin riistaruokiin.
Lokakuussa ravintola Nokka saa vieraakseen legendaarisen piemontelaisen Prunotton viinitalon edustajan, Emanuele Baldin. Piemonten maakuntaa pidetään herkuttelijoiden keitaana, ja alueen viinejä kuvaillaan usein erityisen hyvin syksyyn sopiviksi. Prunotto tunnetaan yhtenä alueen parhaimpana tuottajana ja yhtenä ensimmäisistä, joka lähti tekemään single vineyard -viinejä. Tyyliltään viinit ovat hurmaavan elegantteja ja aromiprofiililtaan moniulotteisia.
Emanuele johdattaa meidät Piemonten viinien saloihin samalla, kun nautimme viineihin sovitettua, keittiömestari Ari Ruohon loihtimaa viiden ruokalajin menuuta.
Odotettavissa seuraavaa:
Tervetuliaismalja: Cuvée Royal Montenisa Franciacorta DOCG
***
Sitruunatimjamisuolattua kuhaa ja muikunmätiä & Prunotto Langhe Arneis DOC 2021
***
Paistettuja perunamykyjä, metsäsieniä ja Kaskikansa-luomukermaa & Prunotto Bansella Nizza DOCG 2019
***
Kevyesti savustettua villisorsanrintaa, karviaista ja punajuurta & Prunotto Barolo DOCG 2014
***
Kotimaista juustoa & Prunotto Barbaresco Secondine 2019
***
Maissijäätelöä, omenaa ja friteerattua hapanruistaikinaa & Prunotto Moscato d’Asti DOCG 2021
Aika: 11.10.2022 klo 18:30
Paikka: Ravintola Nokka (Kanavaranta 7 F, 00160 Helsinki)
Hinta: 149 €/hlö
Ilmoittautuminen: Tilaisuuteen saat ostettua paikan täältä