VIINILLE 5.10.2018

viinitapahtuma helsinki

Suursuosion saavuttanut VIINILLE -tapahtuma valtaa jälleen Hietalahden kauppahallin 5.10.! Osallistu tapahtumaan Facebookissa, niin kuulet ensimmäisenä tuoreimmat uutiset.

VIINILLE on syksyinen afterwork tapahtuma Hietalahden kauppahallin nostalgisessa miljöössä. Tapahtuma tuo yhteen hyvän viinin ja ruoan ystävät. Pääset maistelemaan useiden eri viinituottajien ja -talojen viinejä sekä yhdistelemään niitä kauppahallin ruokapisteiden maisteluannoksiin. Paikalla on viinejä mm. Italiasta, Espanjasta, Ranskasta sekä Chilestä.

Kerää siis kaveri- tai työporukka kasaan ja osallistu syksyn maukkaimpaan afterworkiin!

Seuraa Viinipostia sosiaalisessa mediassa (Facebook & Instagram) niin saat ensimmäisenä tiedon tapahtuman aikana järjestettävistä tasting-tilaisuuksista!

Tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Lasimaksu 2€ ja narikka 2€.

Ceestan Lehmann Glass Excellence 39 -viinilasi

Viinilasit tapahtumaan tarjoaa Ceesta! Ranskalaisen Lehmann Glassin Excellence 39 -viinilasi sopii erinomaisesti jokapäiväiseen käyttöön. Se on kauniisti muotoiltu, selkeälinjainen, kestävä viini- ja maistelulasi. Viinille-tapahtuman aikana Ceestashop myy laseja tarjoushintaan 24 €/laatikko (sis. 6 lasia)!

Tapahtumassa mukana seuraavat viinitalot:

Ranska

Charles Heidsieck

Charles Heidsieckin samppanjatalolla on pitkät perinteet - perustamisvuosi oli 1851. Charles Heidsieckin samppanjatalo sijaitsee Reimsissä ja talon samppanjat ovat voittaneet lukuisan määrän mitaleja maailman eri viinikilpailuissa. Esimerkiksi Viinilehti valitsi Charles Heidsieck Brut Reserven vuoden samppanjaksi 2018!

de Ladoucette

de Ladoucette on Loiren yläjuoksulla sijaitsevan Pouilly-Fumén alueen johtava tuottaja, jonka kaikki alueen viinit valmistetaan kauniin sukulinnan Château du Nozet'n kellareissa.

Domaines Schlumberger

Schlumbergerin perheen viinitila sijaitsee Ranskan Alsacessa ja on perustettu 1810. Orgaaninen ja biodynaaminen viljely on osa Domaines Schlumbergerin ideologiaa. Domaines Schlumberger Riesling Grand Cru Saering viini valittiin Vuoden Viini kilpailussa Vuoden Viiniksi 2018!

Gustave Lorentz

Alsacen Bergheimissa sijaitseva perheomisteinen viinitalo tuottaa gastronomisia ja puhdaspiirteisiä viinejä.

Château de Seguin

Château de Seguinin juuret yltävät aina 780-luvulle saakka, jolloin Kreivi Seguin, Charlemagnen hallitsijan uskottu virkamies rakennutti alkuperäisen linnansa. Sittemmin linnaa on aikojen saatossa laajennettu ja uudistettu. 1980-luvulla linnan tilukset keskitettiin kokonaan viinin viljelyyn, ja 95 hehtaarin yhtenäinen viinitarha on varsin huomattava Bordeaux’n pieneksi pilkkoontuneiden tarhojen keskellä!

Fernand Engel

"Pienessä Rorschwihrin kylässä Alsacen viinitien varrella Engelin neljän sukupolven perhe iloitsee kuohuviininsä valinnasta Vuoden 2018 kuohuviiniksi Suomessa! Matka 45 hehtaarin laatuviinitilaksi ei ole ollut mikään kiitosuora, se on vaatinut pitkäjänteistä työtä ja tinkimätöntä uskoa luonnonmukaisen viljelyn kannattavuuteen ja siihen, että maaperästä ja ympäristöstä huolehtiminen palkittaisiin lopulta myös viinin laadussa.

GH Martel

Chile

Concha y Toro

Chilen suurin viinitalo Concha y Toro valittiin yhdeksi maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi World’s Admired Wine Brands 2018 -kilpailussa.

Emiliana

Emiliana on Chilen johtava luomu ja biodymaamisten viinien tuottaja. Kaikki Emiliana viinit ovat vegaanisia ja luonnonmukaisesti tuotettuja.

Maycas del Límarí

Pohjois-Chilessä sijaitseva Maycas del Limari -viinitalo tuottaa tyylikkäitä viinejä, jotka ilmaisevat mineraalista ja raikasta maaperäänsä täydellisesti.

Portugal

Symington Family Estates

Symingtonin perhe on Douron laakson johtava viinintuottaja, joka on valmistanut Graham'sin portviiniä jo viiden sukupolven ajan. Viinitalo on ansainnut maineensa erityisesti huippuluokan vuosikertaportviinien tuottajana. Suomessa viinitalon Altano Organic valittiin vuoden luomuviiniksi 2017.

Quinta do Noval

Yksi nimekkäimmistä Douron laakson portviinitiloista. Portviini -kirjassa Jukka Sinivirta antoi viinitalolle 3/3 tähteä. Viinitalo on tuottanut laadukkaita viinejä vuodesta 1715.

Espanja

El Coto

El Coto on Riojan johtava D.O.Ca -tuottaja. 50 vuoden historiansa aikana, El Coto on saavuttanut yli 500 palkintoa kansainvälisistä kilpailuista, muun muassa parhaan Espanjalaisen viinitilan palkinnon.

Perelada

Pereladan viinitalo tunnetaan Suomessa erityisesti laadukkaista cavoistaan. Koillis-Espanjan Empordásta aloittanut tuottaja viljelee viiniä myös mm. Riojan ja Prioratin alueilla.

Albet i Noya

Luomuviljelyn pioneeri, Espanjan ensimmäinen luomuviinintuottaja tunnetaan uniikeista lajikkeistaan. Vegaanisia.

Villa Conchi

Hurmaavat Villa Conchi- cavat valmistetaan Kataloniassa Monteserrat-vuorten kupeessa. Suursuosion saavuttaneen turkoosietikettisen elegantin cavan lisäksi myös Rosé-cava on valloittanut monta viininystävää!

USA

Fetzer

Useasti palkittu ja kestävää kehitystä jo 50 vuotta tukenut Kalifornialainen viinitalo.

Italia

Gancia

Gancia on Italian vanhin kuohuviininvalmistaja, talon perusti Carlo Gancia 1850-luvulla. Gancia Asti on yksi Suomen suosituimmista kuohuviineistä.

Tommasi

Tommasin viinitila on perustettu vuonna 1902. Se sijaitsee Italiassa Veneton alueella, Valpolicella Classico-alueen sydämessä. Isoisä Giacomon pieni viinitila on kasvanut vakaasti vuosien kuluessa ja nykyään Tommasi viljelee viiniä myös muualla Italiassa. Tommasi Crearo palkittiin vuoden viiniksi 2017.

Antinori

Klassikkotuottaja: Toscanasta lähtöisin oleva Antinorin suku on viljellyt viiniä 1200-luvulta lähtien ja toiminut suunnannäyttäjänä koko Italian viinituotannolle.

Zenato

Yksi Veneton tunnetuimmista Valpolicella ja Amarone-tuottajista. Laadustaan tinkimätön perheyritys toisessa sukupolvessa.

Saksa

Reh Kenderman

1900-luvun alkupuolella perustettu Reh Kendermann tunnetaan Suomessa suosituista Black Tower viinistä.

Tussock Jumper

Tussock Jumper on kansainvälinen viinimerkki, jonka viinit on valikoitu eri puolilta maailmaa. Tussock Jumperin viiniasiantuntijat 11 eri maasta etsivät sopivia viinitiloja ja viinejä, jotka pullotetaan paikallisesti, mutta myydään yhteisen kansainvälistä laatua edustavan merkin alla. Jokaista viiniä edustaa paikallinen eläin – punaisessa jumper-villapaidassa!

Tapahtumassa mukana seuraavat ravintolat:

Le Marche

Le Marché tarjoilee Viinille-tapahtumassa paahtopaistia piparjuuritahnalla, gratinoituja sinisimpukoita sekä grillattua munakoisoa pestolla (vegaani). Kaikkia annoksia pääset maistelemaan vain 6 €:n hintaan. Äläkä unohda kruunata makunautintoa Viinipostin valitsemilla viineillä! Borgo Salcetino Lucarello Riserva kruunaa paahtopaistin, kun taas Gustave Lorentz L'ami des Crustacés Pinot Blanc on suunniteltu täydellisesti merenelävien kuten gratinoitujen sinisimpukoiden kanssa. Vegaanisen munakoisoannoksen kanssa sopii nauttia Generación 76 Organic Tempranilloa.

Super Bowl

Terveellisiin ja ravitseviin kulhoruokiin keskittyvä Ravintola Super Bowl on mukana Viinille-tapahtumassa kolmen eri ”smörren” voimin. Hietalahden kauppahallin keskiosassa sijaitsevassa ravintolassa on tarjolla kolme erilaista ja edullista (4€/kpl ja 10€/3kpl) smörreä:

  • Vege-smörre (punajuurihummusta & marinoitua munakoisoa, lisäksi edamamepapuja, silmuja ja sumakki-maustetta). Parita annos Viinipostin Casillero del Diablo Sauvignon Blanc viinin kanssa.
  • Lohi-smörre (lohihyve & wasabilla maustettua avokadoa, lisäksi sitruunamarinoitua fenkolia ja seesaminsiemeniä). Lohen kanssa Viiniposti suosittelee Nau Mai Sauvignon Blancia.
  • Chorizo-smörre (paahdettua paprikatahnaa & chorizoa, lisäksi marinoitua punasipulia, edamamepapuja ja tuoretta basilikaa). Chorizo kaipaa seurakseen taas El Coto Crianzaa.

Kamalig

Hietalahden kauppahallissa on muuten Helsingin ainoa filippiiniläinen ravintola. Itse asiassa Kamalig Helsinki on ilmeisesti ensimmäinen vain filippiiniläiseen ruokaan erikoistunut ravintola pääkaupungissamme. Monille on varmasti piirtynyt vahva mielikuva esimerkiksi kiinalaisesta ruoasta, mutta filippiiniläisen keittiön herkut ovat valtaosalle vielä tuntemattomia. Filippiinien monivivahteinen historia maistuu paikallisessa ruoassa esimerkiksi siten, että siinä on paljon espanjalaisia vaikutteita. Yli 7000 saaresta muodostuvan valtion ruokakulttuuri on ammentanut myös naapurimaista ja sitä kautta filippiiniläisestä keittiöstä on muodostunut kiehtovan kirjava. Kamaligissa pääset maistelemaan seuraavia herkkuja viinien kera:

Say Cheese & Co. – Helsinki

Mikä muka voisi olla klassisempi kaksikko kuin juusto & viini? Hietalahden kauppahallin Say Cheese & Co. - Helsinki on juustojen erikoisliike ja Viinille -tapahtuman ehdottomia tähtiä. Juustovalikoima on niin monipuolinen, että jokaiselle löytyy hurmaava vaihtoehto. Viinipostin asiantuntijat ovat testailleet eri vaihtoehtoja ja löytäneet loistavasti toimivat yhdistelmät. Koska Say Cheese:n tarjonta on niin monipuolinen, niin tässä alla on vain listattuna juustot ja Viinipostin asiantuntijoiden suosittelemat viinit:

Ravintola tarjoilee myös Pastel de Nata -leivoksia (3€). Pastel de Nata on muuten Portugalin epävirallinen kansallisleivos ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen herkkupala. Vaniljakreemillä täytetty kuppimainen leivos yhdistettynä Quínta do Noval portviiniin on pala taivasta.
Robert’s Coffee
Robert's Coffee Hietalahden kauppahalli muuttuu Viinille tapahtuman ajaksi Kupliva-baariksi! Tule ja ihastu Viinipostin kupliviin juomiin ja Robert’s Coffeen herkkuihin! Tapahtumassa tarjolla seuraavia kuplivia:

Tunnelmallisesta kahvilasta rakentuu intiimi kuplivien juomien koti, kun tarjolla on hyvin laaja valikoima erilaisia kuohuvia. Lisäksi Robert's Coffee / Kupliva Baarin herkkulistalta löytyy sieni quiche, kylmäsavulohileipänen, leipäjuustoa lakkahillolla sekä puolukkahyvettä. Tämän lisäksi pääset herkuttelemaan myös juustolautasella!

Tokyo Street

Japanilaisiin herkkuihin erikoistunut Tokyo Street hemmottelee Viinille -tapahtumassa Avocado-katkarapu dumplingseillä, jotka kruunaa soija-sitruunakastike! Parita annos vaihtoehtoisesti kolmen eri Viinipostin suosituksen kanssa:

Corretto

Aito italialainen ruoka ja viini on todella pyhä yhtälö. Siitä pitää huolen Trattoria Corretto, jonka lounaat ovat jo legendaarisia. Niitä varten tullaan Hietsun halliin kauempaakin. Viinille -tapahtumassa Corretto on panostanut ennen kaikkea laatuun. Tarjolla on suussasulavaa jokirapurisottoa ja kruunutillireduktiota, joka on heittämällä yksi maukkaimmista risotoista koko Helsingissä. Tämän herkun pariksi Viinipostilaiset valitsivat Livia Felluga Sharis -viinin. Tule, maista ja ihastu!

Stadin Herkut

Stadin Herkut on kuin kauppahalli kauppahallin sisällä. Tarjolla on perinneherkkuja Suomesta ja Lähi-idästä. Tuskin mistään muualta kuin Stadin herkuista saa samalta tiskiltä erinomaista poronlihaa ja täydellisiä falafeleja. Mikä parasta, palvelu on aina kultaista. Viinille -tapahtumassa Stadin herkut on mukana hyvin monipuolisella kattauksella. Alla myös Viinipostin suositusviinit:

Petiscaria

Portugalilaisiin ruokiin erikoistunut Petiscaria on ehdottomasti Hietsun hallin helmiä. Se tunnetaan laadukkaista, suurikokoisista ja monipuolisista ruoka-annoksistaan. Lounasaikakin on pidempi kuin tavallisesti, sillä Petiscariassa tarjoillaan myös "late lunchia". Petiscarian herkkujen kanssa tarjoillaan portugalilaisia viinejä, kuten Symington Altano Organic, Symington Altano Vinho Branco sekä Tussock Jumper Touriga Aragonez.

Petiscariassa tarjolla:

Tremoços….3€ Small plate of salted lupin seeds

Azeitonas ……………. 3€ Selection of Portuguese olives

Alheiras………..6€ Slices of alheira (typical portuguese cold cut) with bread

Tábua de Queijos………..6€ Small slices of portuguese chesses with bread

Mini veg bifana………... 8€ Spicy seitan served with Portuguese style rice, salad and house piri-piri sauc

Arroz de pato ..………..8€ Confit of duck with choriço, Portuguese style rice, salad and house piri-piri sauce

Salada de Polvo……….10€ Octopus leg in green herb sauce with Portuguese style rice, salad and house piri-piri sauce

Pastel de nata………. ....4€ Traditional Portuguese custard pastry - “pastel de nata”

Bursa

Best. Burgers. Ever. Bursasta saat Viinille tapahtuman aikana kolmea erilaista burgeria: Lohi- Avocado, Riista ja Härkis Slider. Viineiksi Viinipostin asiantuntijat valitsivat lohen kylkeen Maycas del Limarí Sumaq Chardonnayn, riistalle Fetzer 1000 Stories Zinfandel ja härkikselle Château de Seguin.

Riian Silli

Latviasta suoraan Hietalahden Halliin! Riian Silli tarjoaa jopa yhdeksässä eri marinadissa olevaa silliä sekä erilaisia savustettuja kaloja. Viinille tapahtumassa ravintola tarjoilee seuraavia annoksia:

  • Salmon snacks
  • Herring snack
  • Sprats snack: Snacks on sticks with smoked fish and grilled vegetables Set of 4 different herrings snacks on potatoes slices Fish mix on stick with potatoes chips
Viiniposti valitsi taas seuraavat viinit herkuille: