The Hotel Maria aukeaa 15.12.2023

The Hotel Maria

Luksushotellien uusi aikakausi alkaa Helsingissä 15. joulukuuta 2023, kun kauan odotettu The Hotel Maria avaa ovensa

The Hotel Maria huone

Helsingin Kruununhakaan joulukuussa avautuva The Hotel Maria lisää pääkaupungin ravintolatarjontaa upealla kokonaisuudella. Asiakkaan valittavana on niin fine dining, brasserie kuin samppanjaa ja kaviaaria sekä upeita drinkkejä tarjoava cocktailbaari.

The Hotel Maria on listattu Forbes -lehden parhaiden loppuvuonna 2023 avautuvien luksushotellien maailmanlaajuisella listalla. Hotellin kaikista ravintoloista välittyy moderni luksus, joka näkyy niin tyylikkäässä sisustuksessa, kattauksissa kuin huippuluokan palvelutasossa.

The Hotel Marian kaksi ravintolaa sekä baari tarjoavat ruoka- ja juomavaihtoehdoillaan, palvelullaan sekä visuaalisella eleganssillaan juuri sitä elämyksellisyyttä ja vieraanvaraisuutta, jota asiakkaat meiltä pohjoismaisena luksuskohteena hakevat”, uskoo The Hotel Marian hotellinjohtaja Katriina Moksi.

The Hotel Marian ravintoloiden pöytävarausjärjestelmä on avautunut, ja varauksia pääsee nyt tekemään hotellin verkkosivujen kautta. Myös menut ovat jo nähtävillä.

Ravintola Lilja – fine diningia vuodenaikojen innoittamana

The Hotel Maria ravintola Lilja

A la Carte -ravintola Liljan filosofian ytimessä on tarjota hienostuneita makuja suomalaisella sydämellä ranskalaisen keittiön inspiroimana. Lilja palvelee asiakkaitaan annoksilla, jotka tarjoavat elämyksiä sekä luksusmatkailuun tottuneille hotellivieraille että kotimaisille kävijöille. Tuotevalinnoissa suositaan kotimaisia ja pohjoismaisia raaka-aineita sesongin mukaan. Menusta löytyy muun muassa lähialueen kalastajilta hankittua villikalaa, poroa Sodankylästä ja suomalaisia marjoja.

Garden Terrace – suomalaisia ja kansainvälisiä klassikoita

 The Hotel Maria Garden Terrace

Brasserie-tyylinen Garden Terrace ammentaa inspiraatiota klassikkoruoista. Annoksissa suomalaiset raaka-aineet sulautuvat saumattomasti kansainvälisiin tuttuihin klassikoihin, kuten vaikkapa Hummeri Skagen Toastiin. Ravintola Garden Terracesta vastaa Hotel Kämpissä aiemmin työskennellyt keittiömestari Antti Hokkanen.

Bar Maria – valokuvauksellisia cocktaileja tyylikkäässä ympäristössä

The Hotel Maria baari

Bar Marian ilme saa voimansa lumesta, jäästä ja valosta. Teema tulee vahvasti esille Timothy Oultonin suunnittelemissa jäätä kuvaavissa valaisimissa sekä mausteena juomavalikoimassa. Lumielementti linkittyy myös hotellin perustajaan, yhdistetyn kolminkertaiseen olympiavoittajaan Samppa Lajuseen, jonka olympiakultamitalit ovat nähtävillä hotellin vitriinissä.

Afternoon Tealla tarjolla peräti 18 eri teelaatua

The Hotel Marian Afternoon Tea on odotettu lisä Helsingin teenjuojien keskuudessa. Teevalikoimassa on peräti 18 eri laatua. Afternoon Tea noudattaa perinteitä, ja tarjolla on voileipiä ja skonsseja sekä itse tehty ”clotted cream”.

Kokonaisuudessa panostetaan makujen lisäksi vahvasti esille laittoon. Kattauksessa moderni luksus välittyy tyylikkäissä tarjoiluastioissa. Perinteitä kunnioitetaan teeastiastossa, joka on nykyisin Fiskarsin omistaman Wedgwoodin hienoa brittiläistä posliinia.

Afternoon Tea on tarjolla sunnuntaista 17.12. alkaen kello 12-16.

The Hotel Maria
Mariankatu 23, 00170 Helsinki, Finland
Tel. +358 9 8860 0170
E-mail: sales@hotelmaria.fi

Teksti ja kuvat: The Hotel Maria