Alkon uutuudet: Elokuu 2024

Alkon uutuudet: Elokuu 2024

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin elokuussa 2024!

Suositukset

Calvet Crémant de Loire Extra Sec

Calvet Crémant de Loire Extra Sec

Moderni puolikuiva Crémant trendikkäältä Loiren laakson alueelta.

Loiren alue Ranskassa on tunnettu monipuolisista ja korkealaatuisista viineistään. Se ulottuu pitkin Loire-jokea. Loiren laakso saa kiitosta viileästä ilmastostaan, joka vaikuttaa viinien happamuuteen ja raikkauteen.

Calvet Crémant de Loire Extra Sec on valmistettu perinteisellä menetelmällä (Méthode Traditionnelle), samalla menetelmällä kuin samppanja. Se on sekoitus useita rypäleitä: 60 % Chenin; 15 % Cabernet Franc, 15 % Grolleau Noir, 4 % Chardonnay, 3 % Pinot Noir, 3 % Grolleau Gris.

Tuoksusta löytyy sitrushedelmiä, luumua ja mineraalisuutta. Maistettaessa kuohuva kuplii suussa kuivan hapokkaana, aprikoosisena, keltaluumuisena ja kevyen mantelisena.

Tulossa Alkoon 1.8.2024

Ranska 14,15€
E. Guigal Crozes-Hermitage Rouge

E. Guigal Crozes-Hermitage Rouge

Tunnetun rhônelaisen tuottajan upea taidonnäyte rhônelaisen Syrah-viinin potentiaalista. Maanläheinen, täyteläinen, eukalyptuksen ja mausteisuuden sävyttämä viini, jossa upea tanniinirakenne ja silkkinen jälkimaku.

Crozes-Hermitagen alue sijaitsee Pohjois-Rhônen laaksossa kattaen suuren osan Rhône-joen itärantaa ja se on suurin laatuviinialue Pohjois-Rhônessa. Guigalin Crozes-Hermitage rypäleet kerätään alueen Gervans-, Mercurol- ja Larnage -kylien tarhoilta savi- ja hiekkamaaperästä. Guigalin tie yhdeksi Rhônen merkittävimmistä viinitaloista on pitänyt sisällään ennen kaikkea valtavan määrän työtä mutta myös kauaskatseisuutta ja hippusen onnea. Guigalin merkitys alueella on valtaisa, ja mm. Wine Spectator tituleeraa Marcel Guigalia koko Rhônen vaikutusvaltaisimmaksi viininviljelijäksi.

Ranska 31,98€