Alkon uutuudet: Heinäkuu 2023

Alkon uutuudet heinäkuu 2023

Nämä uutuudet saapuvat Alkon valikoimiin heinäkuussa 2023!

Suositukset

Raimat El Moli organic

Raimat El Moli organic

Raimatin viinitalon uutuus, johon käytetyt rypäleet ovat peräisin pelkästään Raimatin parhailta viinitarhoilta. Tumman rubiininpunainen viini tuoksuu voimakkaasti metsän erinäisiltä marjoilta; karhunvatukkaa, punaherukkaa ja tummaa kirsikkaa. Aromimaailmasta voi aistia myös minttua, vaniljaa, kahvia ja suklaata. Maultaan viini on kypsän hedelmäinen, savuinen, suklainen ja vaniljainen.

Kokkaa tämän viinin kanssa punaista lihaa tai vaihtoehtoisesti myös suklaiset jälkiruoat löytävät parinsa viinistä. Viinin nimi "El Moli" tulee tilalla yli sata vuotta sitten toimineesta vanhasta tuulimyllystä ("moli"=tuulimylly).

Alkon erikoiserä 24.7.2023

Espanja 16,89€
Hussonet Gran Reserva Cabernet Organic

Hussonet Gran Reserva Cabernet Organic

Hussonet on Antinori Chile Haras de Pirquen tuottama voimakas ja elegantti luomupunaviini Chilen Maipon laaksosta. Täyteläistä, tummamarjaisan paahteista viiniä tasapainottaa veden kielelle nostattava hapokkuus. Mustaherukkainen, karhunvatukkainen, tumman kirsikkainen, kaakaopapuinen, keskitanniininen ja kevyen tamminen viini on mitä mainioin grilliherkkujen seuralainen. Viini on saanut nimensä maineikkaan ravihevosen mukaan.

Chile 17,89€

Te Koko on Cloudy Bay -viiniperheen ikoni, jota valmistetaan vain pieniä määriä neljältä eri viinitarhalta Marborough’ssa. Te Kokon viinit käy ranskalaisissa tammitynnyreissä villihiivojen avulla 4-5 kuukauden ajan. Tätä seuraa noin 15 kuukauden tammikypsytys hiivasakkojen päällä. Tämän jälkeen lopulliseen blendiin tulevat viinit valikoidaan, sekoitetaan ja pullotetaan. Viinin annetaan kypsyä pulloissa kellarissa vielä ennen myyntiinlaskua.

Viini on kuiva ja moniulotteinen, pehmeä tammisuus ja mineraalisuus saa tasapainoa sitruksisesta raikkaudesta ja hapokkuudesta sekä vaaleasta päärynäisyydestä. Viinillä on pitkä ja elegantti jälkimaku. Tämä viini ikääntyy upeasti.

Alkon erikoiserä heinäkuu 2023

Uusi-Seelanti
Caves d'Esclans Whispering Angel 1.5 l

Caves d'Esclans Whispering Angel 1.5 l

Whispering Angel on Sacha Lichinen luoma roseeviini, joka on arvioitu maailman parhaiden roseviinien joukkoon. Se on saavuttanut ympärivuotisen suosion ympäri maailman ja on todellinen nykypäivän referenssi Provencen roseelle. Uuden tyylinen pastellin vaalea rosee sopii vaativaankin makuun. Raikas ja mineraalinen, punaisten marjojen sävyttämä, kuiva ja pehmeä roseeviini löytyy Alkosta nyt myös näyttävässä magnumpullossa.

Ranska 65,68€